Mind

Boekentip: ‘Zeven gouden sleutels voor onmiddellijke zelfrealisatie’

Dit boek is opgebouwd rond zeven hoofdstukken (Zeven gouden sleutels), waarvan de basis bestaat uit drie pijlers: Mind, No-Mind, Waarheid is. Een krachtige methode om obstakels te transformeren op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel gebied.

Interview met schrijfster Ma Deva Indra

Waardoor voelde je de drive om dit boek te schrijven?

Tijdens mijn reis in India gebeurde er iets onomkeerbaars waardoor ik het lijden van de mensheid in een ander perspectief ben gaan zien. Ik werd bewust dat lijden veroorzaakt wordt door de oorlog in ons eigen hoofd. Daar begint het allemaal!

Als onze gedachten sereen zijn, vredig, rustig en alert, kán er geen oorlog zijn. Dan is er vrede op aarde, dan is er geen verleden en toekomst.

Dan leef je vol-ledig in het nú.

Hoe was jouw eigen weg naar zijn wie je werkelijk bent?

Gek genoeg dacht ik als klein meisje dat er een weg was. Als ik maar goed genoeg mijn best zou doen, dan ben ik op een dag goed zoals ik ben.

Dan maken mijn ouders nooit meer ruzie, is het altijd gezellig en liefdevol en zijn we altijd gelukkig. Hoe harder ik mijn best deed om lief te zijn, trouw de regels opvolgde en altijd te helpen, des te ongelukkiger ik werd.

Het leek alsof niemand écht was. Ik werd me bewust van mijn eigen onechtheid en werd depressief. Ik kon op het laatst nauwelijks functioneren en me concentreren op de taken die ik moest doen en werd ziek.

Ik was te gevoelig, werd er gezegd. Dus deed ik nog harder mijn best zodat ik er ook bij zou horen. Mijn gedachten raakten verder verstrikt alsof er continu een wervelwind in mijn hoofd raasde.

Langzaam werd ik bewust van een diep verlangen om te weten wie ik echt ben. Het diepe verlangen dat zolang was onderdrukt, kon niet langer genegeerd worden.

Ik zocht buiten mezelf – huwelijk, kindjes, hondje – en tenslotte zocht ik het contact met God in de kerk. Dat bracht allemaal tijdelijk geluk tot ik ook hier de leugens ging doorgronden. Ontmoedigd keerde ik de kerk de rug toe.

Ik kreeg glimpen van het oneindige, van mezelf zwevend tussen de sterren. Maar ook die glimpen verdwenen weer. Nog steeds zag ik mezelf en de wereld om me heen lijden, de wreedheid die de mensen elkaar en de natuur aandoen.

Uiteindelijk, totaal ontgoocheld, gaf ik me over. Onmiddellijk viel de Mind stil en sindsdien is mijn zoektocht gestopt. Mijn gedachten zijn rustig en helder en ik ervaar een continu geluk. Ik ben thuis.


Wat was je grootste inzicht?

Volgens de Boeddhistische visie leven we in Samsara, de cirkel van wedergeboorte en lijden. Het is als een wiel, dat alsmaar doordraait en niet stopt, omdat het elke keer weer wordt aangeraakt. Ook in andere religies tracht men het lijden op te heffen met gebeden, mantra’s en allerlei rituelen.

Toen ik in India was, keek ik gefascineerd naar de honderden mensen die met veel toewijding langs de gebedsmolens liepen en ze tot draaien brachten, onder het gemompel van mantra’s.
Het leek alsof ze gehypnotiseerd waren.

Tijdens het waarnemen van hun devotie viel plotseling het muntje: ik werd me bewust dat de hypnose het lijden in stand houdt!

Net als muizen of hamsters, die zich verdringen om in het rad (wiel) te geraken maar er telkens weer uitvallen. Zo ook is met de mens gevangen in een altijd draaiend rad. Iedereen rent zich suf om een bepaald doel te bereiken en als het is bereikt doemt er alweer een volgend doel op.

Genieten van het behaalde doel duurt vaak maar kort, dus razen de gedachten altijd maar door, als op een autosnelweg. De mens is verslaafd, verslaafd aan denken (controle) waar alle andere verslavingen uit voortkomen. Deze verslaving staat zelfrealisatie in de weg.

Zelfrealisatie kan pas gebeuren – je kunt het niet doen(!) – als de gedachten voor een moment bewust stilvallen. Dat is onmiddellijke zelfrealisatie.

Dan heb je een keus om weer terug te gaan in je hoofd – en jezelf en anderen verhalen te vertellen over hoe erg het allemaal is – of in het heden te verblijven. In het heden zijn geen problemen, is er geen lijden. Onnodig lijden behoort tot het domein van het verleden en een niet bestaande toekomst.

Wie hoop je met dit boek te bereiken?

Er zijn steeds meer mensen wakker aan het worden. Het diepe verlangen naar vervulling en blijvend geluk roert zich onophoudelijk.

Onvrede over de maatschappij en de wrede conflicten op deze planeet leiden tot individuele en gezamenlijke initiatieven om van de aarde een liefdevolle plek te maken.

Dit boek draag ik met liefde op aan diegenen die een diep verlangen hebben om te ontwaken in een bewuste, liefdevolle, zelf gerealiseerde, vrije wereld.

Gaan wij in de toekomst nog meer boeken van jou zien?

Grappig, deze vraag werd ook tijdens de boekpresentie gesteld en is een perfect voorbeeld van hoe de Mind altijd de controle wil. Dit boek biedt meer dan genoeg steun voor degenen die wérkelijk zoeken. Levend van moment naar moment volg ik de flow. Dus mocht er een boek ontstaan, dan volg ik die beweging.

‘Zeven gouden sleutels voor onmiddellijke zelfrealisatie’
Informatie over dit het boek en Ma Deva Indra via de site

Ma Deva Indra – Lees mijn boek over onmiddellijke zelfrealisatie! (ma-deva-indra.org)

Direct bij uitgeverij boekscout te bestellen: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=13967

Of bij Bol.com: https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=Ma+Deva+Indra

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *