Mind

Leer jezelf kennen met Human Design: je unieke genetische blauwdruk

Het Human Design systeem

Human Design is een systeem dat de brug legt tussen wetenschap en spiritualiteit. Het bevat onderdelen uit genetica, kwantumfysica, biochemie en natuur- en sterrenkunde. Maar ook de I-Ching, het Chakra Systeem en de Tree of Life van de Kaballah.

De oprichter, Ra Uru Hu, heeft sinds 1987 zijn leven gewijd aan de doorontwikkeling en verspreiding van deze bijzondere, diepgaande kennis.

Iedereen is uniek en we zijn allemaal verbonden met elkaar en met het hele universum.

De differentiatie in mensen is de kern van Human Design: je bent uniek, je bent perfect zoals je bent en je hebt een eigen pad in het leven.

De meeste mensen leven echter niet volgens hun uniekheid, maar leiden juist een geconditioneerd leven in onze gehomogeniseerde maatschappij. Het bewust worden van je uniekheid en hoe jij de wereld binnenkrijgt, plus het experimenteren met hoe je jouw energie vitaal kunt laten stromen, is de start van het leven als je echte zelf. In Human Design noemen we dit het deconditioneringsproces.

Genetische blauwdruk

We hebben allemaal een genetische blauwdruk, die door middel van je geboortedatum, -tijdstip en -plaats tot op het diepste DNA-niveau berekend kan worden.

Die berekening is vrij technisch en heeft te maken met de allerkleinste bouwstenen van ons universum: Neutrino’s. Neutrino’s zijn deeltjes die worden geproduceerd in sterren, waaronder onze zon. Ze vormen het kosmische web van informatie in het universum en zorgen voor de imprinting van ons DNA.

Op basis van iemands geboortegegevens wordt de zogenaamde Bodygraph gegenereerd: een visuele weergave van de mens met als basis de 64 DNA-codons.

Iedereen bestaat voor een deel uit onbewuste eigenschappen en voor een deel uit bewuste eigenschappen. Deze eigenschappen samen vormen een kwantum en creëren de persoon wie je bent.

Genetische eigenschappen zijn bijvoorbeeld te relateren aan gedrag en emoties, hoe je het leven waarneemt, hoe je denk- en leerproces werkt en wat je drijft in het leven. Aan de biologische kant geeft het onder andere informatie over je organen, stofwisseling, energiewerking en het immuunsysteem.

Design en Personality

In Human Design zijn de onbewuste eigenschappen je Design, ook wel je lichaam of je fysieke vorm genoemd. Dit zijn de genetische eigenschappen die je hebt meegekregen vanuit je ouders, grootouders en de verdere bloedlijn.

De bewuste eigenschappen zijn je Personality: wie je denkt dat je bent en de persoon waarmee je jezelf identificeert. Dit wordt ook wel je Mind genoemd, of spiritueel, je ziel.

Een Human Design Analyse (Reading)

Met een Analyse krijg je op een diep niveau inzicht in wie je écht bent.

Daarnaast is het Human Design systeem ook zeer praktisch: het is een instrument om de voor jou correcte keuzes te maken in het leven, zodat je jouw unieke pad kunt bewandelen. In Human Design noemen we dit je Strategie en Autoriteit volgen.

Concreet houdt dit in: dat je leert om bij het maken van keuzes, om in contact te komen staan met je lichaam (Design) in plaats van automatisch afwegingen te maken met je mind (Personality). Je denken is namelijk altijd geconditioneerd en gelimiteerd. Je lichaam is verbonden met alles om ons heen. Vandaar dat bijvoorbeeld je intuïtie of onderbuikgevoel, precies weet wat goed voor je is.

In een sessie van twee uur bekijken we jouw genetische blauwdruk vanuit de verschillende invalshoeken van het Human Design systeem.

Wat zijn jouw bewuste en onbewuste eigenschappen, hoe werken deze samen, waar ben je receptief voor je omgeving en wat zijn belangrijke thema’s in jouw leven.

Dit alles gecombineerd met praktische handvatten, hoe je meer in contact kunt komen met jezelf en hoe je kunt experimenteren met jouw Strategie en Autoriteit.

Ik ben Nathalie, mama van Floris en Femke en we wonen met ons vieren in Boxmeer. Al van jongs af aan ben ik hobbymatig bezig met wetenschappen als kwantumfysica en kosmologie, en parallel daaraan heb ik een hele spirituele reis gemaakt.

Human Design is op mijn pad gekomen na de geboorte van Femke. Naast mijn persoonlijke transformatieproces ben ik ook beroepsmatig bezig met het Human Design systeem. Ik volg de officiële opleiding tot Professionele Analist en ik werk met het Human Design systeem bij mijn huidige werkgever en vanuit mijn eigen bedrijf OHMNS.

In de komende edities van het magazine bewustZijnenzo neem ik jullie mee op reis in de wondere wereld van het Human Design systeem. Ik hoop jullie met mijn verhalen te enthousiasmeren om ook meer te ontdekken over jezelf, de mensen die dicht bij je staan en het prachtige universum waarin we leven.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op www.ohmns.nl voor meer informatie over het Human Design systeem en de verschillende analysemogelijkheden.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *