Gezondheid

Houd je tanden en mond hygiënisch schoon met KOKOSOLIE

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van natuurlijke tand- en mondverzorging. Een opvallende trend hierbij is het gebruik van kokosolie. Deze natuurlijke olie staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en wordt steeds vaker ingezet voor een gezonde mondhygiëne.

Je mond spoelen met kokosolie verbetert je mondhygiëne

Je mond spoelen met kokosolie is een eeuwenoude Ayurvedische manier, die beter bekend staat als oil pulling of te wel olie trekken. Je doet dit door een eetlepel kokosolie in je mond te nemen en gedurende 15 tot 20 minuten rustig rond te bewegen in je mond. Tijdens dit spoelen zorgt de aanwezige stof laurinezuur in de kokosolie ervoor, dat schadelijke bacteriën worden bestreden en de toxines die in je speeksel zitten worden verwijderd. Spuug de olie na ongeveer 20 minuten uit. Liefst in een prullenbak en niet in de gootsteen aangezien kokosolie kan stollen en de afvoer kan verstoppen. Spoel vervolgens je mond grondig na met warm water. Poets eventueel je tanden nog na met een borstel.

Naast een verbetering van je algehele mondhygiëne, heeft je mond spoelen met kokosolie nog twee voordelen: Het kan namelijk tandplak verminderen en zorgt ervoor dat je tandvlees de nodige verzorging krijgt.

Tandenpoetsen met natuurlijke producten

Traditionele tandpasta’s bevatten doorgaans allerlei chemicaliën en kunstmatige ingrediënten. Ondanks dat je tandpasta normaal gesproken niet doorslikt, kunnen deze chemicaliën wel degelijk in je lichaam terechtkomen via je mondslijmvlies. Wanneer je deze onnatuurlijke stoffen zoveel mogelijk wilt vermijden zou je de overstap kunnen maken naar één van onze natuurlijke tandpasta’s. Of kokosolie gebruiken voor je tanden.

Kokosolie biedt een natuurlijke mondverzorging, met aan de ene kant mild voor je tandglazuur en aan de andere kant krachtig genoeg om tandplak en een slechte adem te bestrijden.

Kokosolie voor een slechte adem

Door de antibacteriële eigenschap van kokosolie is tandenpoetsen met kokosolie goed wanneer je snel last hebt van een slechte adem. Een slechte adem komt immers voort uit de groei van bacteriën in de mond. Deze zijn verantwoordelijk voor de onaangename geur.

Kokosolie heeft de natuurlijke capaciteit om deze bacteriën te bestrijden waardoor het een effectieve en frisse oplossing biedt voor een langdurige mondhygiëne en een zelfverzekerde glimlach.

Natuurlijk witte tanden met kokosolie

Veel mensen dromen van een prachtige rij witte tanden en schromen dan ook niet om hun gebit eens in de zoveel tijd met tandbleekmiddelen onder handen te laten nemen. Helaas zijn commerciële tandbleekmiddelen vaak erg agressief, waardoor ze je tandglazuur kunnen beschadigen en gevoeligheid kunnen veroorzaken.

Gelukkig biedt de natuur een mildere, maar zeer effectieve tandbleekoptie in de vorm van kokosolie.

Door regelmatig de oil pulling techniek toe te passen kunnen oppervlakkige vlekken op je gebit verminderen. Zo maak je jouw tanden witter met kokosolie. Je tanden bleken met kokosolie is overigens niet alleen milder voor je gebit en tandvlees, het is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan al die chemische tandbleekmiddelen en biedt tegelijkertijd een effectieve benadering van mondverzorging. Hierdoor is kokosolie goed voor je mond, helpt het gezond tandvlees te behouden, laat het je gebit stralen en wordt zelfs de natuur er een stukje blijer van.

Kokosolie en ook natuurlijke tandpasta’s zijn te bestellen via onze webshop: puurmieke.nl

Mieke Hendriks

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *