Beauty

Japanse gezichtsmassage Kobido: een natuurlijke facelift

Kobido is Japans voor ‘de weg van de schoonheid’. Het is een traditionele Japanse gezichtsbehandeling en ooit werd deze alleen aan de Japanse keizer gegeven. Duizenden jaren was het een traditionele kunst, alleen weggelegd voor de allerbelangrijksten van het land.

Ontstaan in het Verre Oosten, specifiek Japan, kun je deze authentieke gezichtsmassage ervaren in Malden bij Tonny van der Linden.

Kobido en Huidverbetering

Deze eeuwenoude massagetechniek heeft haar roots in de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Kobido massagetechniek maakt gebruik van accupuntuurpunten en meridianen. Het zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert de bloedcirculatie. Hierdoor worden rimpels en lijntjes verminderd. Het bevordert de aanmaak van collageen en dit zorgt voor een jeugdige uitstraling. Je kunt het zien als een natuurlijke facelift, zonder operaties of botox.

Ik maak een afspraak, omdat ik benieuwd ben naar deze bijzondere massagetechniek. Tonny is een sympathiek mens en vertelt vol passie over haar werk. Je kunt bij haar terecht voor kleurenanalyses, styling en de Kobido gezichtsmassage. Alles om jouw gezicht te laten stralen.

Tonny: ”In een tijd waarin het beeld vaak de boventoon voert, geloof ik in de kracht van jouw authentieke zelf. Mijn expertise in Kobido Japanse gezichtsmassage en imago styling helpt je verder dan louter oppervlakkige veranderingen. Het gaat niet enkel om het uiterlijk. Het gaat om het versterken van jouw innerlijke en uiterlijke harmonie. Wanneer je jezelf herkent en omarmt in de spiegel, straal je dat uit naar de wereld om je heen.”

Gezicht en hoofdmassage

De gezichtsmassage gebeurt volledig in stilte en begint met het masseren van schouders, hals, nek en decolleté. Op de massagetafel voel ik de krachtige lenige vingers van Tonny. Ik word meegenomen door het ritmisch kneden van de huid. Ons gezicht telt 46 spieren en ik voel dat elke spier gemasseerd wordt. Ik besef me, dat we vaak naar de sportschool gaan om onze spieren te trainen, maar we vergeten helemaal onze gezichtspieren.

Onbewust slaan we veel spanning op in onze spieren. Stijve kaken kunnen zelfs hoofdpijn veroorzaken. Met de Kobido gezichtsmassage wordt al deze spanning los gemasseerd. Het wordt vaak ingezet tegen hoofdpijn en slaapproblemen. Ik voel mijn hele lichaam ontspannen tijdens de behandeling. Het is een fijn gevoel dat mijn gezicht zoveel aandacht krijgt. Lijntjes, wallen en de verslapte huid worden aangepakt. Anderhalf uur vliegt voorbij en eindigt met een Indiase hoofdmassage. In ons hoofd zitten veel zenuwuiteinden en deze massage werkt verhelderend op de geest.

Het resultaat

Na de behandeling kijk ik in de spiegel en zie hoe de spanning uit mijn gezicht is verdwenen. Ik zie dat de foto van Dorith niet gelogen is. Het resultaat is verbluffend al na één behandeling. Daarnaast draagt het ook bij aan je welzijn. Ontspanning is het grootste geschenk wat je je lichaam kunt geven. De zachte masserende druk op de accupuntuurpunten verbetert de Qi , levensenergie. Ik kom zeker terug bij Tonny.

Tonny: ”Het is een eenvoudige, praktische manier om de ouder wordende huid goed te verzorgen en te laten stralen. De abrikozenpitolie hydrateert en geeft je huid een natuurlijke glans. Na de massage voel je je beter en bewuster van je gezicht. Met de inspirerende kracht van Kobido Japanse gezichtsmassage komt het volledige potentieel van jouw uiterlijk helemaal tot zijn recht. Een natuurlijke manier om mooi ouder te worden.”

Kobido Gezichtsmassage

Indiase Hoofdmassage

Kleuranalyse

Personal Shop Event.

tonnyvanderlinden.nl

Nijmegen

Telefoon: 06- 82877225

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *