Beauty

De zoektocht naar goede Collageen

Je komt het steeds vaker tegen in de media en er wordt veel over verteld: collageen. Maar wat is het nu precies en wat kan het doen voor je huid? En…waar moet je opletten bij het kopen van collageensupplementen?

De functie van Collageen

Collageen heeft een ‘lijmende’ functie in je lichaam en zorgt voor elasticiteit en soepelheid. Maar liefst 80% van de huid wordt gevormd door collageen.

Collageen zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van je huid en is goed voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak structureel af.

Collageenrijke voeding

Tegenwoordig eten we nog maar weinig collageenrijke producten. Denk hierbij aan kraakbeen, huid, botten, beenmerg en orgaanvlees. Dit zijn uitstekende bronnen van collageen en werden vroeger nog vaak gegeten door de oer-mensen.

Een natuurlijke manier om collageen aan je eetpatroon toe te voegen is door bijvoorbeeld bottenbouillon te drinken. Alleen is het niet voor iedereen weggelegd om drie maal daags een kop bottenbouillon te drinken.

In plaats daarvan kun je kiezen voor een hoge kwaliteit hydrolyseerd collageen poeder. Met één á twee eetlepels per dag, geef jij jouw huid en gewrichten wat ze nodig hebben om hun elasticiteit en stevigheid te behouden. Van binnenuit.

De zoektocht

Tegenwoordig zie je steeds meer collageensupplementen in de markt en ik wil graag meegeven waar je op om moet letten. In mijn zoektocht naar een goede collageen kwam ik heel veel verschillende kwaliteiten tegen. En daar wringt nu net de schoen.

Sommige goedkope kwaliteiten worden verkocht als hele dure merken.

De meeste collageen is gemaakt van runderen uit de bio-industrie en komt uit het buitenland. Daar hebben ze qua voer hele andere regelgeving.

Als je een supplement inneemt, wil je wel dat het vrij is van groeihormonen en antibiotica.

Grass Fed gecertificeerd

Voor de hoogste kwaliteit, kiezen we met Puur Mieke bewust voor 100% grasgevoerd collageenpoeder type 1. In onze huid, botten en pezen wordt voornamelijk collageen type 1 gevonden.

De gehydrolyseerde collageenpoeder is Grass Fed gecertificeerd en wordt gemaakt van grasgevoerde runderen uit Argentinië. Dit is een streng keurmerk wat ook écht gaat over het welbevinden van de dieren.

Collageen word gemaakt van de huiden en als de collageen eraf is gehaald word de huid gebruikt als leer. Het is een manier om echt alles van de koe te gebruiken, ze worden dus niet speciaal hiervoor geslacht. De runderen lopen 365 dagen per jaar in de wei en eten uitsluitend gras en weidebloemen.

De boerderijen werken met diervriendelijke protocollen. De runderen worden niet gevaccineerd en krijgen geen groeihormonen en antibiotica.

Het vermindert zichtbare tekenen van het ouder worden

Deze kwaliteit vind je terug in ons Collageen Poeder: Dit poeder is gegarandeerd hormoon- en antibiotica-vrij.

Ook is er een collageenpoeder met Vitamine C uit Acerola kers. De toevoeging van natuurlijke vitamine C uit de acerola bes zorgt voor een betere opname van de collageen.

Plus het draagt bij tot de vorming van collageen in het lichaam voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten.

Sinds kort hebben we een collageen die naast de Vitamine C een hoge dosering hyaluronzuur heeft. Hiermee zie je binnen 8 weken al echt resultaat.

Hyaluronzuur ondersteunt de hydratatie, elasticiteit en zachtheid van de huid en vermindert zichtbare tekenen van het ouder worden.

Let bij een collageensupplement op waarvan deze is gemaakt

Hyaluronzuur is een organische verbinding die voor 50% in onze huid wordt aangetroffen. In de huid bindt hyaluronzuur zich aan watermoleculen om vocht vast te houden en de huid te hydrateren.

Eén gram hyaluronzuur houdt tot wel zes liter vocht vast. Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid, maar neemt net als collageen af naarmate we ouder worden.

Om de hydratatie en volume van de huid optimaal te houden kun je dus dit supplement gebruiken. Kortom, let op bij een collageen supplement waarvan deze is gemaakt. Kies voor hormoon- en anti bioticavrij. En kies uit waar jij naast collageen, nog meer behoefte aan hebt.

Wil je de zekerheid van een gezonde collageen kijk dan in onze webshop www.puurmieke.nl

Mieke Hendriks

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *