Beauty

Winter wat doet dat met de huid?

In de winter is de luchtvochtigheid lager. Zelfs een korte blootstelling van de huid aan een omgeving met lage luchtvochtigheid zorgt al voor een verandering in de conditie van de huid: de vochthoeveelheid in de huid wordt minder en er ontstaan fijne rimpels/droogtelijntjes. Het vocht wordt als het ware uit de huid getrokken en het is een stuk moeilijker deze goed gehydrateerd te houden.
Hoe droger de huid, hoe meer de barrièrefunctie verstoord wordt. Een vicieuze cirkel dus. Irritaties, schilfers en soms zelf puistjes kunnen hier het gevolg van zijn!

Houd je huid gehydrateerd

Wanneer je een droge huid hebt in de winter, dan is het zeker aan te raden het huidvet een handje te helpen en een crème te gebruiken. De ontbrekende huidvetten worden zo aangevuld, de barrièrefunctie herstelt en het vocht blijft lekker in je huid zitten. Gebruik geen agressieve reinigers of zeep. Die doen je barrièrefunctie geen goed, met alle gevolgen van dien. Als je last hebt van een droge huid, is het ook prima alleen ’s avonds je huid te wassen en direct daarna een moisturizer aan te brengen. Dan sluit je het vocht als het ware in.

Bron: Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *