Beauty

Onze huid is ons grootste orgaan.

Wist je dat je huid het grootste orgaan is ?
Huid weegt bij een gemiddelde volwassene 3,6 kg en omvat ongeveer 2 vierkante meter.
De belangrijkste taken van de huid is botten, spieren en interne organen bij elkaar te houden. De huid beschermt ons tegen bacteriën die ziektes en infecties kunnen veroorzaken.

De huid vernieuwd zich voortdurend. Elke minuut sterven er tienduizenden huidcellen. Huid heeft een contstante toevoer van proteïnen, vitaminen en mineralen nodig.

Antioxidanten zoals vitamine A,C,E en betacaroteen voorkomen huidbeschadigingen door vrije radicalen. De vetzuren van vis houden de buitenste lagen in topvorm.


Vrije radicalen zijn kleine verbindingen in cellen of weefsels die schade kunnen veroorzaken. Ze kunnen worden gezien als kleine stuiterende vuurballetjes die `rond stuiteren’ en zo binnendringen in cellen, DNA en andere belangrijke onderdelen van het lichaam. Vrije radicalen kunnen vrij verraderlijk zijn.


Antioxidanten kunnen helpen om “de balletjes te vangen” zodat ze niet meer stuiteren. De cellen helpen om beschermende wanden en grenzen te creëren om zich te beschermen tegen beschadiging.


Wanneer er niet genoeg antioxidanten zijn om te beschermen tegen de stuiterende balletjes, kunnen de lichaamscellen en structuren van binnenuit worden beschadigd.
Een overvloed aan vrije radicalen leidt tot oxidatieve stress in het lichaam en de huid, die een belangrijke rol speelt in het verouderingsproces.

Wellicht weten we allemaal welke factoren invloed hebben op onze huid.

Ik noem de 7 belangrijkste huidverouderingsfactoren: zonlicht, slaapgebrek, ongezond eetpatroon, onevenwichtig hormoonhuishouding, dagelijkse stress, luchtvervuiling en sigarettenrook.

Als we jong zijn dan merken we hier niet zoveel van omdat het vernieuwingsproces van onze huid nog snel gaat. Maar naarmate we ouder worden beginnen de eerste tekenen van de beschadigingen zichtbaar te worden.

Op 20-jarige leeftijd begint deze veroudering al in de huid op te treden. Pas op 30-jarige leeftijd zien we hiervan de eerste tekenen, zoals fijne lijntjes, wallen, donkere kringen om de ogen, dofheid en een ruwe, schilferige huid. Op 40-jarige leeftijd zien we fijne lijntjes in de huid en verlies van soepelheid. Op 50-jarige leeftijd word verlies van elasticiteit zichtbaar.

Een evenwichtige voeding met volop verse en kleurrijke vruchten en groente. Minsterns 1.5 liter water drinken per dag. Voldoende slaap en lichaamsbeweging. Beperking van stress en goede verzorging. Dit kan allemaal het uiterlijk en de kwaliteit van uw huid beïnvloeden.

En vaak weten we dit. Maar wat is nu belangrijk voor jouw huid? Wat heb jij nodig om jouw huid in topconditie te houden?

Iedere mens is verschillend en iedere huid is verschillend. Misschien heb je een vette, onzuivere huid of juist een gevoelige of vochtarme huid. In de winkel zijn duizenden producten te koop waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Bij salon Joy’s For Life kun je je huid laten analyseren door middel van een huidanalyse apparaat. Hierin kun je zelf meekijken hoe het gesteld is met de conditie van je huid. En zien wat de behoefte is van jouw huid.

Je krijgt een persoonlijk advies en uitleg over de producten die het beste bij je huid passen. Na 6 of 8 weken kun je terug komen om het resultaat te bekijken en te bespreken. Ben je niet tevreden over de producten dan geeft Joy’s For Life je het volledige aankoop bedrag terug. Een huidanalyse duurt ongeveer 1 uur en kost voor de lezers van bewustZijnenzo maar € 14,- euro.

-Tekst schoonheidsspecialiste Susan de Man-

Voor meer informatie of wil je een afspraak maken neem dan contact op met Susan de Man van Joy’s For Life .

Telefoon: 06-53982581 of via email susandeman76@me.com

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *