Mind

Yin Yoga en herfst, de perfecte combinatie

Tijdens de herfst zie je de kleuren van de bladeren geleidelijk veranderen naar de mooiste herfstkleuren. Daarna verliezen de bomen hun bladeren en maken ruimte voor iets nieuws. Hetzelfde geldt voor ons.

Herfst is een periode van transformatie waarin we van yang (zomer) naar yin (winter) gaan. Meer aandacht voor naar binnen keren, waarin we materie en ballast mogen loslaten en we verstillen. Dit kan ook weerstand opwekken.

LOSLATEN

Met Yin Yoga komen deze thema’s samen, doordat we ons richten op de twee meridianen die in de herfstperiode centraal staan, de longen en de dikke darm.

Het tot je nemen (inademen/longen) wat goed voor je is, en loslaten (uitscheiden/dikke darm) wat je niet meer nodig hebt.

WEERSTAND

Heb je al enige tijd het idee dat iets niet meer lekker loopt?

Voel je weerstand? Waar staat het voor? Wat heb je nodig om los te laten?

Zie de herfst als het seizoen om de ervaringen en lessen van de zomer te analyseren en op te lossen. Denk daarom goed wat je los wilt laten en waar je vanaf wilt.

Op deze manier maak je ruimte voor groei.

Neem de antwoorden mee in je ademhaling en yoga oefeningen.

Geef jezelf tijd om weerstand en spanning zowel fysiek als mentaal los te laten.

“Autumn shows us how beautiful it is to let things go”

VERSTILLEN

Net als de natuur waar alles nu steeds stiller en minder uitbundig wordt, nodigt Yin Yoga je uit om even stil te staan. Wanneer je stil bent, is het makkelijker om, zonder verwachting en oordeel, echt te luisteren naar wat er voorbij komt.

Hoe voelt je lichaam, welke gedachten en gevoelens komen en gaan? In ons veelal hectische leven zijn dit soort momenten van verstilling zeldzaam, en is het lastig om goed te luisteren en te observeren.

Tijdens de individuele of groeps- adem en/of yoga sessies focussen we op thema’s per seizoen.

Triggert dit bericht je?

Neem dan contact met me op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Warme groet Karin Visser

Karin Visser – Ademcoaching, Yin Yoga, Bedrijfsyoga, Workshops, Yoga Nidra, Reiki, Inner Axis®, Liquid Breath® (karinvisseryoga.nl)

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *