Ervaringsverhalen

Diepe Transformatie ervaring: Innerlijke kind

Afwijzing.

Het gevoel van afwijzing. Ik heb het vaak gehad.

Ik voelde mij afgewezen toen mijn ex het uitmaakte. Huilend en schreeuwend smeekte ik hem om te blijven. Maar nee…..hij ging echt.

Tot in het diepste van mijn ziel, voelde ik mij afgewezen. Niet goed genoeg. Niet mooi genoeg. Niet dun genoeg. Niet leuk genoeg. Ik voelde mij afgewezen als vrouw, als persoon.

Toch wel raar want deze jongen wilde gewoon vrij zijn. Het had niets te maken met mij als persoon. Hij had gewoon andere ideeën over een relatie. Hoe kan ik mij dan als vrouw zo afgewezen voelen?

Of is het een reactie van mijn innerlijke kind?

Ik besluit een afspraak te maken met Mariana Oprea van de praktijk Diepe Transformatie. Mariana weet als geen ander hoe bepaald gedachte- en gedragspatronen je kunnen tegenhouden in het leven.

Haar eigen persoonlijke ontwikkeling maakt haar een ervaringsdeskundige. Bij onze eerste ontmoeting voel ik meteen haar liefdevolle en oprechte intentie.

Foto Mariana Oprea

Ze raadt mij een traject van drie sessies aan, zodat er echt een transformatie van binnenuit kan plaatsvinden. Aangeleerde gedachte- en gedragspatronen die al jaren standvastig bij je leven horen, kun je nietaltijd in één keer veranderen.

Bij de intake stelt Mariana mij veel vragen zodat ze een goed beeld krijgt. Dan vraagt ze mij te voelen waar ik de afwijzing voel ik in mijn lichaam.

Ik voel mijn buik samenknijpen als ik denk aan afwijzing. Daar zit het. Daar zit dat vreselijke rot gevoel.

Dan vraagt ze mij te gaan liggen op de massagetafel. Ik mag een steen uitzoeken die ze op mijn buik legt voordat we gaan beginnen. Ze roept de vier windrichtingen op en doet een gebed.

We beginnen met een ademhalingsessie en dat brengt mij in een diepe meditatie. Ik voel mij helemaal tot rust komen en ontspannen.

Via visualisatie en geleide meditatie gaan we nu terug naar mijn kindertijd. Ze vraagt mij wanneer ik voor de eerste keer een afwijzing heb gevoeld.

Het is bijzonder hoe je in diepe ontspanning en geleide meditatie, meteen bij een moment uit je kindertijd komt.

Een moment dat je eigenlijk was vergeten.

Ik herinner mezelf als twaalfjarige. Ik ben in de gymzaal met klasgenoten. We rennen naar de kleedkamers, bezweet van alle oefeningen. Als ik mijn sportkleding snel uit trek, loop ik in mijn witte hemd en witte onderbroek naar de andere kant waar ook mijn sporttas ligt.

‘’OHHHH FLEUR’’,roept mijn vriendin Antonin achter mij. Ze kijkt mij verschrikt aan en slaat haar hand voor haar mond. ‘’Oohh Fleur je bent ongesteld geworden. Je witte onderbroek is helemaal rood.’’ Ik schrik er ook een beetje van en ga gauw naar het toilet.

Antonin heeft gelijk. Ik ben ongesteld geworden. Mijn eerste menstruatie. Wauw, ik voel mij best trots. ‘’Ik ben nu een vrouw’’, zeg ik giechelend tegen mijn vriendin.

Snel kleed ik mij aan en spring op de fiets. Ik kan niet wachten om het mijn ouders te vertellen. Wat zullen zij ervan zeggen?

Mijn vader en moeder zitten aan de keukentafel. De tafel is gezellig gedekt voor de lunch. Glunderend kom ik binnen. ‘’Pap, mam, ik moet iets vertellen. Ik heb mijn eerste menstruatie.’’

Mijn moeder kijkt mij aan. ‘’Zo Fleur, dat kan ook wel met 12 jaar. Dan begint je lichaam te veranderen. Wacht, ik heb maandverband voor je. Loop maar even mee, dan kun je ook meteen schoon ondergoed aandoen.” We lopen samen babbelend naar boven.

Als we weer beneden zijn zegt mijn vader. ‘’Nu ben je een vrouw Fleur, gefeliciteerd’’.

Ik lig nog steeds op de massagetafel bij Mariana en begin ineens te huilen. ‘’Waarom huil je?’’ vraagt Mariana. Ik besef me nu ineens, dat sinds het moment van mijn eerste menstruatie, sinds die dag, mijn vader mij nooit meer heeft aangeraakt.

Sinds die dag heb ik nooit meer bij hem op schoot gezeten. Sinds die dag sloeg hij geen arm meer om mij heen. Sinds die dag beschouwde hij mij als vrouw, en niet meer als zijn kleine meisje.

Ik denk dat hij het niet durfde. Het was voor hem ook de eerste keer dat hij dit meemaakte. Ik ben de oudste dochter. Hij heeft ook niet geweten wat er nu van hem werd verwacht.

Die afwijzing, die ik toen voelde als kind, heb ik mijn hele leven onbewust meegenomen. Elke keer voelde ik die afwijzing weer. Omdat ik de afwijzing nooit bewust heb doorvoeld, bleef het zich maar herhalen.

Het is tijd om dit nu te doorvoelen en te transformeren.

Met een speciale visualisatietechniek leidt Mariana mij door het proces. We gaan naar de kern en nu bewust het gevoel van afwijzing uit mijn energie verbannen. Ze vraagt mij de woorden te herhalen: “ik laat het gevoel van afwijzing los’’. We transformeren het gedachte patroon van mijn innerlijke kind.

Ik weet als volwassene dat mijn vader mij nooit heeft afgewezen. Het is het kind in mij die dat dacht.

Na de sessie voel ik mij opgelucht. Niemand kan mij meer afwijzen, omdat ik mijzelf niet meer afwijs. Omdat mijn innerlijke kind is geheeld en zich niet meer afgewezen voelt. Er is een stukje geheeld in mij en daar ben ik Mariana intens dankbaar voor.

Wil jij ook graag transformeren? Een patroon, gedachtegang of gedrag dat zich maar blijft herhalen in je leven?

Mariana Opea van Diepe Transformatie gaat samen met jou volledig de diepte in voor de transformatie van de op dit moment spelende blokkades en belemmerende overtuigingen. Als je vast zit in het overleven, sta niet in contact met jezelf, met wat je wilt en wie je werkelijk bent.

Mariana Oprea.

DiepeTransformatie

Telefoon: 06- 36315909

Cuijk

Belevingsverhaal van: Fleur de Hondt

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *