Spirit

Reiki laat je energie weer stromen, iedereen kan het leren.

Reiki is eigenlijk energie. Je werkt dan met de universele energie en het is vergelijkbaar met andere geneeswijze zoals shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie bestaat ons lichaam uit energiebanen. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

In onze energiebanen kunnen namelijk blokkeringen ontstaan die onze energiehuishouding verstoren. De reiki therapeut maakt deze energieblokkades ongedaan, door middel van handoplegging. Dit gebeurt via de zogenaamde sub chakra’s in onze handpalmen. Het is een heel natuurlijk proces. We doen het eigenlijk al automatisch als een kindje is gevallen op zijn knie, we leggen daar dan onze hand op.

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. Ryoho is Japans voor therapie.

Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Ieder menselijk lichaam beschikt over een zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld een wondje aan je vinger hebt, heelt dat vanzelf. Door Reiki te geven aan het wondje wordt het zelfhelende proces versterkt. Het wondje zal sneller genezen.

Reiki heeft een positieve invloed op alles en is levensenergie. Naast mensen is reiki ook geschikt bij dieren, planten, voorwerpen en situaties. Ook kun je reiki op afstand sturen.

Jessie heeft haar praktijk in Uden en geeft al vele jaren reiki inwijdingen. Bij een inwijding zorgt zij ervoor dat je in verbinding komt met de universele energie van Reiki. Je kunt Reiki pas echt beoefenen als je bent afgestemd op deze Reikibron. Ze heeft zelf de nodige ervaring en is blij dat Reiki in haar leven is gekomen.

Jessie: “Door verschillende trauma’s in mijn leven weet ik hoe het is om met verschillende angsten door het leven te gaan. De angsten leiden ertoe dat ik zelf het huis niet meer uit wilde. Als ik wel het huis uit ging (om boodschappen te doen) dan zorgde ik er wel voor dat niemand mij zou zien, ik liep krom met mijn hoofd naar beneden. Verder dan de lokale supermarkt kwam ik niet om zo de paniekaanvallen te beperken. Mijn laag zelfbeeld en onzekerheid zorgde er ook voor dat ik de verkeerde relaties aantrok waardoor ze geen stand hielden.

Doordat al die negatieve energieën in mijn lichaam opgeslagen bleven, kreeg ik ook heel veel lichamelijke klachten.

Toen ik na vele jaren therapie niet verder kwam bij het GGZ, was ik uitbehandeld. Ik moest er maar mee leren leven. Natuurlijk legde ik mij daar niet bij neer! Ik ging op zoek naar oplossingen in het alternatieve circuit. Tijdens mijn zoektocht kwam ik uit op Reiki. Ik voelde mij na een reiki behandeling meteen al iets beter, kreeg meer energie en werd rustiger in mijn hoofd. Ook mijn lichamelijke klachten namen af. Al na enkele reiki-sessies wist ik het zeker: dit wil ik zelf leren! Ik ben na het behalen van de Reiki cursussen en opleiding niet gestopt met verder ontwikkelen. Zo ben ik nu ook Full Mesa Carrier vanuit het Inca Sjamanisme. Spirituele en Hypnotherapeut.”

In de praktijk van Jessie, ZENNU kun je terecht voor Reiki één, twee en drie. Je kunt ook een Reiki Master jaaropleiding volgen, waar je veel oefent met Reiki maar ook meer leert over chakra’s, kristallen en tarot. Daarnaast geeft Jessie ook één op één behandelingen. Ze legt de theorie over Reiki duidelijk en rustig uit. De inwijding gebeurt als de persoon op een stoel zit. Bij Reiki 1 leer je jezelf Reiki te geven, en kun je ook anderen Reiki geven. Reiki 2 leert je om steeds meer op je intuïtie te vertrouwen. Om de liefdevolle energie van Reiki te ervaren, kun je het beste een afspraak maken.

Wil je graag meer informatie neem dan contact op.

Jessie van den Berg

Zennu – Zekerheid tot verlichting

Tel: 06-37434522

Wijnkers 27, 5401 LJ Uden

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *