Mind

Kracht van NEI

In je onderbewuste wordt alles wat je meemaakt in je leven opgeslagen.

Ook worden er onverwerkte emoties opgeslagen en dit kan zorgen voor een disbalans.

Er kunnen klachten ontstaan zoals ongewenst gedrag.

Bijvoorbeeld je wilt grenzen stellen en nee zeggen, maar dit lukt niet. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Je wilt het één maar doet het ander.

Of ongewenste gevoelens kunnen een klacht zijn omdat je een bepaalde emotie nog niet hebt verwerkt. Bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, boosheid of faalangst.

Het kan zelfs zo ver gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, slapeloosheid, rugpijn, allergieën en zelfs een burn-out.

Brenda Josemanders weet uit eigen ervaring hoe je leven kan veranderen wanneer je de emotionele ballast in je onbewuste verwerkt. Haar verhaal is wonderlijk mooi.

Met welke ongemakken en fysieke klachten had jij te kampen een paar jaar terug?

In Augustus 2015, tijdens onze vakantie, kreeg ik de tweede dag een vreemd gevoel in mijn handen en voeten. Net of ze sliepen. In de veronderstelling dat het wel over zou gaan geen acht op geslagen. Na 48 uur had ik geen gevoel meer in mijn hele lijf. Het gevoel of je op rolletjes liep, mijn balans werd slecht. Ik kon bijna niets meer vast houden en lopen ging ook steeds slechter.

Eenmaal thuis toch contact opgenomen met de huisartsenpost, toen ging het balletje aan het rollen en werden de zorgen groter. Na onderzoeken en testen was het eigenlijk niet duidelijk wat er met mij aan de hand was. En werd ik, met goede afspraken, naar huis gestuurd. De volgende dag werd ik opgenomen en werd er een MRI gemaakt. Daar was op te zien dat er in mijn ruggenmerg thv mijn nek een grote ontsteking zat. Ze noemden het een CIS (Clinically Isolated Syndrome) Dat verklaarde mijn klachten. Uiteindelijk heb ik bijna een week in het ziekenhuis gelegen. Maar toen ik thuis kwam begon het pas echt! Ik ging van een geheel onafhankelijke vrouw naar iemand die overal hulp bij nodig had, verschrikkelijk vond ik het…

Wat was de diagnose?

In 2017, na een ontsteking aan mijn rechter oogzenuw, kreeg ik de diagnose MS. Dit kwam niet geheel als een verassing omdat ze al hadden gezegd dat als ik nog een ontsteking zou krijgen dit de diagnose MS tot gevolg zou hebben.

Hoe is NEI op je pad gekomen?

Tijdens mijn vrijwilligerswerk sprak ik een man met veel lichamelijke klachten. Hij vertelde mij over een NEI behandeling. Zijn klachten waren niet opgelost maar wel verminderd en hij kon het iedereen aanbevelen. Zonder veel verwachtingen maakte ik een afspraak met een NEI-therapeut. Met de gedachte: baat het niet dan schaadt het niet. Niet wetend dat dit mijn leven zou veranderen.

NEI betekent Neuro Emotionele Integratie en is nog een best onbekende therapievorm. Waar komt NEI vandaan?

NEI is begin jaren tachtig door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker ontwikkeld. NEI is doorontwikkeld door de arts Roy Martina. De eerste opleiding werd in 1995 gegeven door Roy Martina. Het is een samengestelde methode van het beste uit de Westerse en Oosterse geneeskunde en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, NLP, acupunctuur. Integra en Touch For Health.

Wat maakt NEI zo uniek?

NEI is een mooie, bijzonder zachte methode om blokkades te integreren en los te laten waardoor je meer ruimte gaat voelen en kunt gaan herstellen. Het werkt op een vriendelijke manier zonder veel in de diepte te gaan en pijnlijke situaties op te roepen. Er komt energie vrij om oude patronen los te laten. Met NEI pak je de oorzaak van de klachten aan, waardoor er weer balans in je leven ontstaat en je beter in je vel gaat zitten. Door het onbewuste bewust te maken maakt dit vaak al veel duidelijk bij mensen.

In 2018 besloot je om zelf de opleiding te gaan volgen. Waarom die keuze?

Eigenlijk besloot ik de opleiding te gaan doen voor mezelf. Ik wilde gaan werken aan mezelf. Welke emoties of blokkades zorgen ervoor dat ik dit nu mee maak in mijn leven? Wat heb ik nodig? Wat mag ik loslaten en verwerken? De eerste zin die ik hoorde bij de opleiding was: Niet verwerkte emoties lijden tot klachten of zelfs tot ziekte. Dat maakte me nog meer nieuwsgierig. Het was een pittige opleiding waarbij veel emoties aangeraakt werden. Het was met tijden ook moeilijk en zwaar om daarmee om te gaan. Maar het is het allemaal waard geweest. Ik kan nu zeggen dat ik me vrij voel. Ik voel me helemaal in balans!

Dit gun ik iedereen.

Kun je een voorbeeld noemen van een bijzondere ervaring in de praktijk , na een behandeling met NEI?

Alle behandelingen zijn bijzonder, iedereen is uniek dus elke behandeling ook. Maar waar ik nog steeds kippenvel van krijg, is de bijzondere wending die er gebeurde tijdens een behandeling met een jonge vrouw. Ze had een afspraak gemaakt voor haar vermoeidheid en allergie klachten. Tijdens de behandeling kwam naar voren dat zij en haar man graag nog een kindje wilde.

Dit is een erg persoonlijk deel, wat door het onderbewuste naar boven werd gebracht, terwijl dit niet haar hulpvraag was.

Ze hadden al twee prachtige kindjes maar een kinderwens bleef. Na een aantal miskramen en het verdriet daarvan rees de vraag of het nog wel zo mocht zijn. Door contact te maken met het onderbewuste van de moeder ga je op zoek naar de oorzaak waarom het niet lukt om zwanger te worden. Ligt de verzwakking bij vader, moeder of het zieltje?

Tijdens de behandeling mochten we de blokkades integreren en loslaten, zodat er niets meer in de weg stond om zwanger te worden.

Na een aantal weken kreeg ik het prachtig berichtje dat ze zwanger was. Het bleef natuurlijk nog steeds een spannende tijd.

Bij de volgende NEI behandeling met moeder en het ongeboren kindje, hebben we de onrust bij beide weg kunnen halen. Nu konden ze gaan genieten van elkaar. Het kindje kreeg zo alle ruimte om te groeien. Over een aantal weken mag dit bijzondere kindje de wereld een stukje mooier maken.

Magisch mooi dat je hebt kunnen helpen bij deze kinderwens. En ook kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling van NEI. Bij welke klachten bijvoorbeeld?

Met kinderen werken is geweldig, ze zijn zo puur en open. Ze vinden het vaak erg interessant en hebben heel veel vragen. Ik leg ze uit dat ze een wijs stemmetje van binnen hebben en dat we daar mee gaan praten. Dat wijze stemmetje (ons onderbewuste) weet alles.

De klachten waar de meeste ouders een afspraak voor maken zijn: angst, boosheid, concentratieproblemen, dyslexie, dyscalculie, allergieën, slaapproblemen, faalangst, ADHD, autisme, ADD, huilbaby’s, vaccinatieschade, eczeem, enz.

Kinderen tot 10 jaar kunnen op afstand behandeld worden, het is dan niet nodig dat ze erbij zijn. Ik werk dan via een foto of een knuffel, samen met de vader of moeder ben ik dan in de praktijk. Ouders kunnen hiervoor kiezen, kinderen mogen natuurlijk ook mee. Elke keuze is goed.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt mogen ontvangen?

Dat is van mijn jongste zoon, hij gaf aan dat ik sinds ik ben begonnen met NEI een veel leukere, lievere moeder ben geworden!

Naast NEI heb ik nog een aantal anderen cursussen gedaan, Lijfkracht herstel, Soul Body Fusion® en Comprehensive Healing. Meer informatie kun je vinden op site.

https://www.krachtvannei.nl/index.html

Brenda Josemanders

Sint Jansvoort 18

Gassel

Tel:06-13091911

Foto : Mirthe Bonenkamp van Mirthe’s fotografie.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *