Mind

Leven in het ritme van de seizoenen

Leven in het ritme van de seizoenen, wat een feest. Onze prachtige moeder aarde heeft namelijk samen met de zon een fantastisch ritme gecreƫerd: van leven naar dood, van zaaien naar oogsten, van binnen naar buiten, van dromen naar daden en van licht naar donker en weer terug. Het enige dat ons te doen staat, is mee te bewegen in dit ritme, zonder ons te verzetten tegen dat wat de natuurlijke stroom van het leven is. Het zal je direct meer rust, vrede en vreugde brengen en je zult zien dat er minder weerstand is tegen het huidige moment.

De winter
De winter is de nacht van het jaar, het seizoen van de uiterlijke rust en de innerlijke groei. We ontvangen de uitnodiging om ons vanuit die plek te verbinden met onszelf en de mensen die dicht bij ons staan. Het is ook de tijd om zaken af te ronden, afscheid te nemen. We hebben in de herfst mogen oogsten en nu mogen we loslaten wat ons niet meer dient en wat niet meer bij ons hoort.

De winterzonnewende | en de 12 heilige nachten van de openbaringen
Onze zonnegod reist naar de onderwereld om daar rond 21 december aan te komen en te sterven. Het is dan de kortste dag en de langste nacht van het jaar: midwinter. Na drie dagen van stilstand vindt in de kerstnacht de wedergeboorte van het licht plaats. De dagen worden weer langer en de 12 heilige nachten van openbaringen breken aan. De ideale tijd om vanuit de stilte, in je eigen binnenwereld de magische boodschappen te ontvangen.
Ritueel: Brand dagelijks tijdens de 12 heilige nachten een kaars en neem een moment voor jezelf. Mediteer en voel dat je je bevindt in deze stille magische wereld van de ontvangende energie van het leven, de YIN. De 12 dagen staan symbool voor de komende 12 maanden. Volg je dromen, schrijf ze op en werk ze uit, zo kun je een mooi beeld krijgen van wat jou het komende jaar te wachten staat.

Tips voor de winter

  • Keuzes maken: maak in het eerste gedeelte van de winter voor 20 december schoon schip: rond zaken af en laat los wat je niet meer dient. Durf keuzes te maken die jou gelukkig maken en omring jezelf met fijne mensen.
  • Alleen zijn: trek jezelf in de wintertijd eens vaker bewust terug in je eigen wereld. Wees lief en zacht voor jezelf en kijk eens wat er gebeurt als je die extra aandacht aan jezelf weet te geven. Als je al veel alleen bent en je dit als pijnlijke eenzaamheid ervaart kan dit juist het seizoen zijn dat je uitnodigt om de relatie met jezelf te verdiepen en te helen.
  • Vitamine D: zorg dat je je vitamine D op peil houdt. Neem extra supplementen en ga ondanks de koude, veel naar buiten en geniet van het winterlandschap met het zonnetje.
  • Vision board: doordat de winter kaal en leeg is, is er ruimte om te ontvangen en te zaaien. Wat zou jij willen ontvangen in 2022? Wat zijn je intenties, je wensen en je dromen? Schrijf ze op en maak ze daarna visueel. Je zoekt afbeeldingen of teksten die passend zijn voor jou, knipt ze uit en plakt ze daarna op een groot vel papier. De kracht van de beeldtaal is enorm en je zult zien dat het je helpt om je intenties te verwezenlijken.

Geniet van een magisch mooie winter,

Liefs
Shamim
www.shamim.nl


Deel dit op social media šŸ™

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *