Beauty

Cosmetische behandeling ervaring

Carine is journalist en schrijft wekelijks over ouder worden, sisterhood en pubers op haar eigen blog Coming of Age. Onlangs bezocht zij voor het eerst een cosmetisch arts, Jozijna. Ze schreef er onderstaande blog over.

Ik lig in een behandelstoel en wacht af. ‘Druk je hoofd naar achteren en adem in’, zegt de arts. Ik zet me schrap en doe wat me gezegd wordt. De naald prikt in mijn jukbeen. De cosmetisch arts werkt geconcentreerd door. De prikken in mijn wangen, kin en kaak voel ik nauwelijks.

Good things come with age. Dit is niet voor niks de tagline van mijn blog voor 40+ vrouwen, Coming of Age. Ik ben ervan overtuigd dat ouder worden mooie ontwikkelingen met zich meebrengt. Ik ben de 50 gepasseerd en ken mezelf langer dan vandaag. Maar aan één ding kan ik moeilijk wennen: mijn fysieke verouderingsproces.

Hamsterwangen

Nu doe ik absoluut niet moeilijk over een rimpel hier en daar. Mijn haren worden dunner, buik en billen missen stevigheid. Jammer dan. Mijn lichaam is mij dierbaar en ik hou ervan. Meestal. De hamsterwangen in mijn gezicht en vooral de lijnen die van mijn neus richting mijn mondhoeken lopen maken me chagrijnig. En de mondhoeken zelf! Alles hangt naar beneden. Treurig vind ik het. Al jaren overweeg ik een cosmetische behandeling die ervoor zorgt dat mijn rimpels zachter worden. Dat lukt me niet met crèmes smeren. Ik denk er al jaren over na maar durf geen actie te ondernemen.

Elke ochtend trek ik de huid van mijn kaaklijn met duim en wijsvinger een beetje naar achteren. Als ik loslaat zie ik mijn hangende kaaklijn. Ik ben een enorme twijfelaar. De ene week wil ik gracieus oud worden, met alles wat daarbij hoort dus óók rimpels. De andere week wil ik dit niet. De ene week wil ik over 20 jaar een grijze knot en een Sonja Barend achtige élégance.

De andere week wens ik Iris Apfel frivoliteit. De ene week wil ik een filler in mijn gezicht laten injecteren, de andere week wil ik natuurlijk oud worden. De ene week kleurrijke kleding, de andere stijlvol zwart. Ik wil eindelijk op hakken gaan lopen, ik wil alleen nog maar comfy sneakers.

Je begrijpt mijn punt. Naarmate ik ouder word weet ik niet zo precies welke richting ik op wil qua uiterlijk. Innerlijk juist weer wel, dus dat is een pluspunt.

Ik twijfel over fillers. Stel je voor dat ik na een cosmetische behandeling niet meer op mezelf lijk? Dat ik er te ‘cosmetisch’ uitzie? Met rare lippen en appelwangen? Ik twijfel al jaren en heb nog nooit iets aangedurfd. Toch is mijn kijk op cosmetische ingrepen veranderd. Ik heb meer lef gekregen. En mijn hoofd wordt steeds ouder, dat ook. Ik druk mijn hoofd weer in de behandelstoel.

‘Druk je hoofd naar achteren en adem in’, hoor ik weer. Op sommige plekjes voel ik het hyaluronzuur naar binnen komen. Af en toe voel ik een druk richting oogkas of neus. ‘De tandarts is veel erger’, mompel ik tegen Jozijna. Dan zit de laatste injectie erin. De behandeling duurde een half uur.

Ik kijk in de spiegel en zie als eerste dat mijn mondhoeken geen streep omlaag meer hebben. Mijn wangzakjes zijn foetsie! Mijn vertrouwde hoofd heb ik nog, de harde lijnen zijn verzacht.

De week na de behandeling heb ik wat blauwe plekken en voelt mijn gezicht beurs aan. Niemand in mijn omgeving vindt dat ik er raar uitzie.

‘Wat zie je er goed uit’, zeggen ze!

Wil je ook een afspraak maken met Jozijna? Of meer informatie? Klik dan hier

https://jozijna.nl/

Industrielaan 15

Horst aan de Maas

Tel 06 20414501

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *