Beauty

Interview – schoonheidssalon Joy’s for Life met Susan de Man

Een vriendelijk gezicht opent de deur als ik aanbel bij de schoonheidssalon. “Welkom,” zegt ze met een grote glimlach. Susan de Man is de eigenaresse van Joy’s for Life. Ze heeft haar salon achter het huis dus we lopen achterom.

De behandelstoel staat in het midden van de salon en bij de meeste schoonheidssalons is het gebruikelijk om daar in plaats te nemen tot het einde van de behandeling. Maar bij Susan gaat het anders. Na het schoonmaken van de huid wil ze dat ik ga zitten bij het bureau. “We gaan eerst een huidanalyse doen” zegt ze vriendelijk.

Hierbij moet ik recht op zitten met mijn gezicht voor een apparaat. Ik zie mezelf in een spiegel. Ze gaat achter me staan en vouwt een donkere stoffen kap over mij heen. Het doet me denken aan hoe vroeger de foto’s werden genomen met een afschermkap voor het licht. De eerste fotocamera.

Zittend in het donker wacht ik tot ze het apparaat aan zet. Er verschijnt een vreemd blauw licht en ik schrik me een hoedje als ik weer in de spiegel kijk. Alle poriën , puntjes, rimpels, oneffenheden zijn nu duidelijk te zien.

Susan zit aan de andere kant van het apparaat en vertelt me wat ze ziet. De plekken waar mijn huid droger is. De grote poriën. De mee-eters. Ze maakt aantekeningen en analyseert mijn hele gezicht.

Dan legt ze uit: “Het mooie van deze methode is dat we over een paar weken weer een huidanalyse kunnen doen en dan zie je zelf precies de verbeteringen van je eigen huid door dit analyseapparaat.”

Dat klinkt fantastisch en hier wil ik graag meer over weten.

Hoe lang werk je al met dit analyseapparaat?

“Al 10 jaar. Het is erg fijn om aan te kunnen tonen hoe je huid verbetert. Klanten zien zelf duidelijk het verschil na een aantal weken door het analyseapparaat.”

Hoe reageren mensen als ze zichzelf zo de eerste keer zien in de spiegel van het apparaat?

Ze begint te lachen. “Hetzelfde als jij! Ze zijn geschokt en het is confronterend.”

Welke problemen komen het meeste voor bij een huid?

“Vochtarm! Veel problemen in de huid ontstaan door te weinig vocht. Zelfs een vette huid kan vet zijn door TE weinig vocht.”

Met welke producten werk je en waarom?

“Ik werk met het prestige merk Artistry. Dit bedrijf staat al jaren in de top 10 van beste prestige huidverzorgingsmerken ter wereld!  Ze doen al meer dan 50 jaar onderzoek naar de gezondheid van de huid. Met eigen wetenschappers en dermatologen wordt er continu gezocht en getest naar producten die werkelijk presteren wat ze beloven. Er worden zuivere en krachtige ingrediënten uit de natuur gebruikt waarvan vele afkomstig zijn van Nutrilite boerderijen. Nutrilite is `s werelds grootste bedrijf op gebied van natuurlijke voedingssupplementen.” 

Je werkt ook met deze voedingssupplementen om de huid van binnen uit te verbeteren, zag ik. Hoe werkt dat precies?

“Dat klopt. Ik werk met nutri-cosmetica. Nutricosmetica erkennen dat de echte schoonheid diep onder het oppervlak begint. Het zijn voedingssupplementen met ingrediënten die de huid van binnenuit voeden en beschermen.”

Welke behandelingen geef je allemaal?

“Er zijn verschillende behandelingen gericht op verschillende huidtype.

Bijvoorbeeld een verzorgende behandeling. Bij deze behandeling ligt de nadruk op het in stand houden van de huidflora en de vochtbalans. De tekorten van de huid worden aangevuld en geven haar een comfortabel gevoel. De huid is stralend en schoon. Afgestemd op een huid zonder specifieke problemen.

De diepte Reinigende behandeling bestrijdt de hoofdoorzaken van de vette en/of onzuivere huid: onzuiverheden, talgafscheiding en verdikte hoornlaag. Met deze behandeling wordt de huid intensief gereinigd en ondersteund in haar zelfherstellende vermogen. Het brengt de huid in
balans, herstelt het vochtgehalte en kalmeert de huid. Een aanrader voor iedereen.

Anti-verouderingsbehandeling helpt om huidveroudering tegen te gaan. Deze behandeling stimuleert de collageen aanmaak en verbetert de conditie van de huid zichtbaar. Met exclusieve extracten die helpen de conditie van de huid te verbeteren waardoor de huid er stralender en zichtbaar jonger uitziet.

Intensive skincare behandeling, een renewing Peel. Verwijdert de laag dode, uitgedroogde huidcellen van het huidoppervlak. Zodat men een merkbaar zachtere en gladdere huid krijgt. De huid zal de hydraterende bestanddelen van moisturiser beter kunnen opnemen hierna. Ideaal voor de behandeling van (expressie)lijntjes, rimpels en (acne).”

Geef je ook gezichtsbehandelingen zonder een huidanalyse?

“Als iemand voor de eerste keer bij mij komt doe ik altijd eerst een huidanalyse. Dit geeft een goed beeld wat de huid nodig heeft en waar de uitdagingen zitten. Je kunt ook alleen komen voor een huidanalyse zonder behandeling zodat je de conditie van je huid kunt zien. De huidanalyse kost 14 euro.”

Welke tip zou je iedereen willen meegeven?

“Of je nu jong of oud bent. Man of vrouw. Verzorg je huid elke dag! En Drink voldoende water,”

Goede tips zijn altijd fijn om weer aan herinnert te worden. Elk interview sluit ik graag af met 1 laatste vraag omdat het me nieuwgierig maakt hoe mensen dit jaar ervaren: als je het jaar 2020 in 1 woord mocht beschrijven welk woord zou je het dan geven?

“Uitdagend.”

——————————————————————————————————————–

Mocht je na dit interview interesse hebben voor een behandeling kun je Susan bellen of mailen. Vermeld dan ook even dat je haar hebt gevonden via bewustzijnenzo. Alle lezers krijgen namelijk een cadeautje.

Schoonheidssalon Joy’sforLife in Mill.

Telefoon- 0653982581 Mail-susandeman76@gmail.com

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *