Mind

Je persoonlijke reisadviseuse

Waar de reisbureaus steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen, groeit de rol van de mobiele reisadviseurs. En daar is een goede reden voor.

Je herkent het wel: vol enthousiasme ga je op zoek naar een mooie reis bestemming en al snel verdwaal je in het web van aanbieders, prijsvechters en vliegmaatschappijen. En zeker in deze tijd heeft ieder land ook nog eens zijn eigen richtlijnen en voorwaarden.

Het kost uren en uren van je tijd om de juiste informatie en reis te vinden. Help!

Een persoonlijke reisadviseur is een verademing in de complexe wereld van reisorganisaties. Samen bespreek je aan de keukentafel je wensen. Je budget, je voorkeuren, je ideale vakantieland tot het afsluiten van verzekeringen, stoelreservering, regelen van een huurauto, visum aanvraag, printen van boardingpassen, etc etc. Je geeft het door en je mobiele reisadviseur gaat aan het werk. Een service die je veel werk uit handen neemt. En deze service gaat door, ook als je op je bestemming bent.

De persoonlijke service van een mobiele reisadviseur kost je niets extra vergeleken met het reisbureau of internet, maar ontzorgt je des te meer.

Een duizendpoot met een breed kennisgebied. Zo kun je onderneemster Nonja Schuijffel het beste omschrijven. Al meer dan 20 jaar werkt ze in de reisbranche. Sinds vijf jaar werkt ze als zelfstandig ondernemer bij tui@ home. Uren aan een stuk struint ze het internet af om de perfecte reis voor haar klanten te vinden. Door haar ervaring en enthousiasme lukt het elke keer weer, dat zie je aan haar grote klantenbestand met tevreden klanten.

De klant zelf betaalt niets extra’s voor deze service. Boek je de reis zelf op het internet, dan ben je hetzelfde bedrag kwijt. Als reisadviseur word je namelijk betaald door de reisorganisaties waar je de reis boekt. Een particulier kan de reis niet voordeliger boeken.

Wat is de moeilijkste reis die je ooit hebt geboekt?

Dat was een reis naar Finland. Het waren twee groepen die soms alleen wilde reizen en soms samen. Het was een hele opgave om de vliegreizen, hotels en excursies, aan elkaar te koppelen. In totaal heeft het minstens 12 uur gekost om het voor elkaar te krijgen.

Je werkt onder de vlag van TUI maar informeert ook bij andere reisorganisaties als je een reis boekt?

“Jazeker. Ik kan alle reizen boeken en kijk naar de beste prijs/ kwaliteit verhouding. Corendon, De Jong Intra, FTI, Alltours etc etc. Ook reizen vanuit België en Duitsland. Daarnaast kunnen mensen ook een vakantie in eigen land bij mij boeken, zoals Centerparcs.

De service, van een persoonlijke reisadviseur, is voor de hele reis. Kun je een voorbeeld noemen waarbij je klanten je hulp nodig hadden op de plaats van bestemming?

Een klant belde midden in de nacht in verband met het tijdsverschil. Ze waren in Mexico en hadden zeezicht geboekt maar kregen een kamertje met uitzicht op een muur. Erg teleurstellend en verdrietig op zo’n verre reis. Meteen heb ik de receptie gebeld en de kamer met zeezicht geregeld. De receptie van een hotel luistert vaak niet naar de klant maar wel naar de reisorganisatie omdat ze willen dat je hun hotel blijft boeken.

Wat is nog meer een voordeel als mensen bij jou boeken?

Een groot voordeel is één aanspreekpunt. In een reisbureau werken verschillende reisadviseurs en spreek je elke keer iemand anders. Als je een reis bij mij boekt ben ik het aanspreekpunt. Ik ken iedereen bij naam en weet precies over welke reis het gaat. Persoonlijke service is een groot voordeel en brengt minder ergernissen als er vragen zijn.

Heeft je werk ook minder leuke kant?

Ik hou van mijn werk en doe het graag. Het lukt eigenlijk bijna altijd om de perfecte reis te vinden voor mensen. Ik krijg dan fijne reacties terug en mensen zijn blij met de boeking. Maar soms gebeurt het wel eens dat ik geen reactie terug krijg. Terwijl ik toch een paar uur bezig ben geweest om een mooie reis uit te zoeken. Dat begrijp ik dan niet, dat mensen niets laten weten. Dat is de minder leuke kant.

En wat is de leukste kant?

Als klanten terug komen van vakantie en het hun verwachting heeft overtroffen. Daar geniet ik ontzettend van. Soms geven mensen bijvoorbeeld aan dat ze van lange strandwandelingen houden en een reis naar Mallorca willen boeken. Dan adviseer ik een andere bestemming omdat Mallorca wel prachtige, kleine, strandjes heeft, maar geen ellenlange stranden om te wandelen. Als klanten dan terugkomen en ze zo hebben genoten dat het hun verwachtingen overtrof, is dat fantastisch.

Wanneer is je passie voor reizen begonnen?

Op mijn eerste vakantiereis als 18 jarige. Ik voelde meteen: dit is wat ik wil gaan doen. Ik ben daarna als hostess in Griekenland gaan werken. Tien jaar heb ik daar gewerkt. Door een zwaar ongeluk met een scooter, moest ik onverwachts terug naar Nederland. Ik lag in coma en kwam in het Veldhoven ziekenhuis terecht. Daarna begon de zware tijd van revalideren. Ik had geen andere keus, ik moest in Nederland blijven. Na de revalidatie ben ik bij D-reizen gaan werken. Wegens de aanhoudende klachten bezocht ik vaak een neuroloog en kon ik niet meer terug naar Griekenland om er te werken. Wel ga ik er geregeld terug voor vakantie.

Griekenland blijft dus je favoriete vakantieland. Hoeveel landen heb je al bezocht?

21 landen, binnen en buiten Europa.

Veel mensen willen graag weer op reis, maar er zijn ook twijfels. Wat kun je aanbevelen in deze tijd?

Het is belangrijk om te weten dat wij, van tui@home, kosteloos omboeken garanderen. Deze flexibiliteit is nodig voor als er iets verandert in een land. Je kunt bij de meeste reizen zelfs 14 dagen voor vertrek kosteloos de hele reis annuleren, als je er geen goed gevoel bij hebt. Ook belangrijk om te weten: je krijgt geen voucher, maar gewoon je geld terug binnen vijf dagen. Alle reisorganisaties waar ik mee samenwerk, zijn aangesloten bij de ANVR, het SGR en lid van de Calamiteitenfonds. Ook de Duitse organisaties.

Op deze manier kan iedereen veilig en zorgeloos op reis.

Stuur een email met eventuele vragen en wensen en reisadviseuse Nonja Schuijffel neemt binnen 48 uur contact op.

https://tuiathome.nl/reisadviseur/nonja-schuijffel/

Email: nonja.schuijffel@tui.nl

Cuijk

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *