Ervaringsverhalen

Een ongezonde relatie met mijn lichaam

Een gezonde relatie met mijn lichaam heb ik eigenlijk nooit gehad. Al woog ik 58 kilo, dan vond ik mezelf nog te zwaar en niet mooi. Dan woog ik weer 10 kilo zwaarder en dat zorgde ervoor dat ik mijn lichaam nog meer verafschuwde. Luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft, of lief zijn voor mijn lichaam, vond ik moeilijk.

Graag zou ik eindelijk eens een keer in balans willen zijn met mijn lichaam. Ik weet hoe ik gezond moet eten, en dat voedsel brandstof is voor ons lichaam.

Maar ik doe het niet. Dat is het probleem. Soms gaat het maanden goed, dan gaat het maanden fout.

Ik wil nu dieper gaan. Kijken waar het vandaan komt, deze ongezonde relatie met mijn lichaam.

Ik maak een afspraak met Ineke Ulijn. Ze heeft een praktijk aan huis en diverse behandelmethodes die ze kan inzetten bij een klacht. NEI therapie, Quantum Touch, energetische behandelingen. Je kunt met elke klacht bij haar terecht. Haar kracht is: de emotie vinden achter de klacht.

In de Chinese geneeskunde en de Holistisch manier van werken, wordt uitgelegd dat achter elke klacht een emotie zit. Hoofdpijn, rugpijn, stress, vermoeidheid, angsten ect, als we verder kijken en in de diepere lagen van ons systeem gaan, kunnen we de werkelijke oorzaak vinden.

Bij Ineke voel ik me meteen op mijn gemak. Ze is vriendelijk en zachtaardig. We gaan beginnen met de NEI methode. De vier elementen lucht, water, vuur en aarde worden via een biotensor getest.

Ze gaat op zoek naar de oorzaak en gebruikt daarvoor haar intuïtie en verschillende technieken.

Ze vraagt me deze zin te herhalen: ‘Ik luister naar mijn lichaam welke voedingsstoffen ik nodig heb.’ Ik herhaal: “Ik luister naar het lichaam welke voedingstoffen die nodig heeft.” .

Ineke valt meteen op dat ik andere woorden gebruik. “Dat is vreemd”, zegt ze. “Hoor je zelf wat je zegt?” Mij valt eigenlijk niets raars op. Ze denkt even na en vraagt dan: “waar is je lichaam, Fleur? Als je je lichaam moet aanwijzen waar zou dat dan zijn?”

Ik sluit mijn ogen en voel waar mijn lichaam zit.

Ik dacht dat ik automatisch mijn romp zou aanwijzen maar tot mijn eigen verbazing zeg ik: “daar!” En wijs met mijn vinger naar een plek op de grond naast mij.

Ineke kijkt me lief aan. “Wat is er gebeurd waardoor jij uit je lichaam bent gegaan? Je lichaam staat naast je. Je hebt je afgezonderd van je lichaam. Waarom? “

Ze besluit één van haar methodes toe te passen en ze vraagt me te gaan zitten op een kruk. Met de zijkant van haar hand slaat ze nu zachtjes op mijn rug van boven naar onderen. Ik voel dat er energetisch iets gebeurd maar ik weet niet precies wat. Als ze klaar is voel ik duidelijk mijn rechter lichaam aanwezig. Alsof die kant iets zwaarder is. Meer aanwezig. Alsof ik ben opgesplitst.

Dan gaat ze verder met de zijkant van haar hand. Intussen praat ze ook en stelt ze mij wat vragen.

Dan ineens herinner ik mij een incident van jaren geleden. Ik was vier jaar oud. Mijn moeder lag in het ziekenhuis omdat mijn zusje geboren zou worden. Midden in de nacht ging de telefoon. Of mijn vader nu naar het ziekenhuis wilde komen.

Snel pakte mijn vader mijn koffertje en haalde mij uit bed. Onverwachts ging ik naar een oom en tante,die ik eigenlijk helemaal niet zo goed kende. De volgende ochtend rende mijn drie neefjes in de keuken rond, ik stond een beetje verveeld tegen een stoel aangeleund.

Dan roept mijn tante ons. “Kom op jongens. Allemaal kleren uit en op het aanrecht!

Jullie worden gewassen.”

Tot mijn grote schrik moeten we allemaal in de keuken op het aanrecht staan. De buurvrouw en mijn oom zitten aan de eettafel, klagend over het weer, en geven geen aandacht aan ons. Toch voel ik me beschaamd om hier zo naakt te staan. Alsof ik tentoon word gesteld. Op een podium sta.

Het aanrecht is hoog en met een washandje worden we van onderen gewassen, op een lompe manier Ik voel tranen in mij opkomen. Ik wil hier niet zijn. Ik wil me verstoppen. Ik voel me afschuwlijk.

Als ik Ineke dit verhaal vertel ziet ze de verbinding. Soms gaat het goed met gezond eten, en zorg ik goed voor mijn lichaam. Soms herhaal ik onbewust dat moment van afschuw.

Niet in mijn lichaam willen zijn. Mezelf verstoppen. Die emotie zit zo diep,in één van mijn lagen verborgen.

Zolang die emotie niet wordt herkend en niet wordt doorvoeld zal die zich blijven herhalen. Met de behandel methode van Nei, zorgt Ineke ervoor dat de emotie kan worden gezien en worden verwijderd.

Een blokkade is opgelost waardoor ik nu een gezonde relatie met mijn lichaam kan creëren.

Door: Fleur de Hondt

Wil je naar het lezen van dit verhaal ook een afspraak maken met Ineke Ulijn, neem dan contact op.

www.inekeulijn.nl

Osseweg 27

Heesch

06 15516910

Ineke Ulijn: “Naast mijn praktijk voor natuurgeneeswijzen en bewustwording werk ik al meer dan 30 jaar met mensen met een verstandelijke beperking. Zelf ondervond ik regelmatig dat de reguliere hulp en zorgverlening niet altijd voldoende antwoord had op allerlei klachten en emotionele vragen. Ik kwam in contact met een alternatieve manier van het benaderen van deze klachten en vragen en van daaruit is mijn belangstelling en enthousiasme uitgegroeid tot de praktijk die ik nu heb.

In de afgelopen jaren ben ik me gaan scholen om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden met allerlei technieken en toepassingen. Door deze scholing, het volgen van allerlei workshops en het ontwikkelen van mijn eigen gevoeligheid heb ik een veel bredere kijk op genezing en groei.”

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *