Mind

Een retreat voor moeders en dochters (20+)

Zonder wrijving geen glans

De relatie tussen moeder en dochter lijkt zo vanzelfsprekend. En natuurlijk geef je om elkaar, anders investeerde je niet in quality time samen. Waarom is het dan toch vaak zo ingewikkeld?

Elk van jullie doet stinkend haar best en ondanks dat ontstaat er regelmatig ruis op de lijn. Door grote en kleine issues. Uitgesproken en onuitgesproken.

Familiepatronen en de waan van de dag maken dat we deze hobbels vaak voor lief nemen, omdat je geen ‘gedoe’ wilt, de ander niet wilt kwetsen, belasten of teleurstellen. Zo kan de communicatielijn met de tijd vervuild raken.

Je voelt het beiden, maar krijgt het tij niet zomaar gekeerd. Terwijl jullie allebei niets liever willen dan door de ander gezien, gehoord en begrepen te worden. Zodat jullie liefde vrij kan stromen.

Weekend retraite

Tijdens dit weekend gaan jullie je relatie en de dynamiek daarin op een speelse en creatieve wijze onderzoeken; wat is voor elk van jullie helpend en wat heeft aandacht nodig? Waar ken, herken en eer je elkaar en waar schuurt het? Wat wist je nog niet of durfde je (nog) niet uit te spreken? Wat waardeer je in de ander en wat wordt onder het tapijt geschoven? Welke verwachtingen zijn er? Durf je te zeggen wat je werkelijke behoeften zijn of wat je anders zou willen? Wat heeft jullie relatie nodig?

Kortom: Belemmeringen worden zichtbaar en kunnen getransformeerd en geheeld worden. Je gaat voorbij alle aannames en overtuigingen elkaar opnieuw ontdekken en zien; die mooie moeder/dochter, met al haar (on)hebbelijkheden! Precies zoals ze is. Waar je zielsveel van houdt.

Daarnaast gaan jullie ook genieten van en met elkaar, jullie relatie vieren, liefdevol terugkijken en oogsten waar je nu samen bent, écht luisteren naar elkaar, verhalen horen die nieuw zijn, lachen om eigenaardigheden of familietrekjes.

Het is een unieke kans om jullie relatie met elkaar te voeden en eren en elkaar nog dieper te begrijpen. Juist door de hectiek van alledag is hier vaak onvoldoende tijd voor: jullie zijn beiden druk met werk, jong gezin, ouderschap en mantelzorgtaken. Tijdens dit weekend hoeft daar even geen aandacht naartoe en kunnen jullie volop genieten samen.

Met behulp van diverse oefeningen, meditaties, ceremonies, rituelen en een systemische vrouwenlijn opstelling gaan jullie de prachtige diamant die jullie unieke relatie symboliseert, afstoffen en oppoetsen. Zodat hij glanst en straalt als nooit tevoren!

Dit retreat wordt georganiseerd door de ervaren trainers Tineke Coolen (moeder) en Maartje Heger (dochter).

Data: 8-10 maart en 24-26 mei 2024

Locatie: Afferden, Limburg

info@zelfzorgretraite.nl.

www.zelfzorgretraite.nl

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *