Mind

WINACTIE: Tafeltje vertelt

Stel je voor, je loopt op een dag langs het strand en ziet een tafeltje met een wit tafelkleed, een schemerlamp en twee stoelen. De ene stoel is bezet, de andere is vrij. Je gaat zitten en vertelt spontaan over de zee en haar magische licht, de oneindige ruimte, het geluid van de golven, en de herinneringen en gedachten die bij je opkomen.

In het boekproject Tafeltje Vertelt hebben een fotografe, een kunstenares en een schrijfster een oud keukentafeltje, waaraan tientallen jaren vele verhalen zijn verteld, uit een schuurtje gehaald in Nederweert en neergezet aan de vloedlijn.

Elizabeth: ”Daar op het Nollestrand in Vlissingen ging een van ons aan het tafeltje zitten en wachtte op wat er zou gaan gebeuren… Spontaan kwamen voorbijgangers op de tweede nog lege stoel zitten en al snel ontstond er een hele rij van strandwandelaars, schelpjeszoekers, horizonzoeners en zeezwemmers die hun verhaal wilden vertellen.

Een strandwacht sprak over een spannende redding en een oudere man vertelde over een vakantie ten tijde van de watersnoodramp toen hij als 7-jarig Brabants jongetje met zijn ouders van Eindhoven naar Zoutelande reisde. Dan was er het verhaal van een jonge vrouw die voor het eerst de zee zag, vol verbazing stond ze op de duintop, zoveel zand en zoveel zee!

Een verhaal dat ontroerde was van de vrouw die als klein meisje zag hoe haar vader voorbij voer met het schip waarop hij werkte als loods. Ze zwaaiden naar elkaar, zij vanaf het strand, hij vanaf de boot. Het duurde daarna nóg een hele week voordat hij thuiskwam terwijl zij dacht dat hij direct mee naar huis zou gaan. Ze voelt nog steeds het verdriet van dat kleine meisje.

En dan waren er nog de overpeinzingen, de diepe gedachten en de intense gevoelens over leven en dood die ruimte kregen bij de zee.

Het boekproject ging over verbinding, over de ander echt zien, en echt luisteren; wie ben jij en welk verhaal wil door jou verteld worden in samenspraak met de zee en de wolkenlucht?

Wij luisterden in stilte en maakten foto’s. Later zagen we pas hoe synchroon ieder verhaal kleurde met de lucht. Bij een dramatisch verhaal waren er donkere wolken, bij een vrolijk verhaal scheen de zon, bij een vertelling vol heimwee waren er diverse tinten grijs. De verbinding van mens tot mens, van mens met de natuur, zo puur, zo magisch.

Na de boekpresentatie van Tafeltje Vertelt waren er diverse mensen die het boekproject vonden lijken op het project van Marina Abramovic waarbij zij dagenlang in het Moma in New York zit, in stilte en er mensen tegenover haar komen zitten. Zij kijkt de ander aan, er wordt niet gesproken en wat er dan gebeurd is van een immense intensiteit, ware kunst.

Dankzij alle verhalenvertellers, de foto’s van de schitterende Zeeuwse zee met haar speciale licht, de wolken in diverse tinten blauw, wit en grijs, de dichtbij varende schepen en de unieke vormgeving is het koffietafelboek een waar kunstwerk geworden. Volgens lezers heerlijk om in te bladeren, in te lezen en steeds opnieuw verrast te worden.’

De enthousiaste makers van het boek zijn; de fotografe Ria van Houten, de kunstenares Astrid van Seccelen en de schrijfster Elizabeth van den Dries.  

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een filmisch inkijkje in het boek, gemaakt door de vormgeefster van het boek, Petri Verbrugge van Ontwerp Boutique Zeeland, kijk dan op: Tafeltje Vertelt

Hier vind je meer informatie en kun je het boek bestellen.

Het boek is ook te koop bij Boekhandel ’t Spui in Vlissingen en in Het Levensatelier in Asten.

WINACTIE!! WINACTIE!! WINACTIE!! WINACTIE!!

Van deze fantastische, creatieve vrouwen mogen we twee boeken weggegeven.

Speciaal voor de lezers van bewustZijnenzo.

Meld je aan voor de nieuwsbrief op onze website Inspirerende verhalen, artikelen die je raken – bewustZijnenzo

Volg de Facebook pagina en/ of Insta van BewustZijnenzo magazine

BewustZijnenzo Magazine | Facebook

bewustZijnenzo magazine (@bewustzijnenzo_magazine) • Instagram-foto’s en -video’s

Je behoort dan tot onze VIP volgers en maakt kans op het boek.

Wil je een mailtje sturen waarom je dit boek zo graag wilt winnen? dan mag dat ook.

Mail naar: info@bewustzijnenzo.nl

In de volgende editie maken we de winnaars bekend. Zo fijn om cadeautjes uit te delen en mensen blij te maken. Hoerraa!!

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *