Gezondheid

Aan het woord: Orthomoleculair therapeut Nina van der Burgt

Inmiddels al weer heel wat jaren geleden ben ik me gaan interesseren in gezondheid en alles wat daarmee te maken heeft.
Ik kwam er al snel achter dat we eigenlijk niet voldoende op de hoogte zijn van wat goed en minder goed voor ons is.
En dat dit verband houdt met de mate waarin we gezond zijn en blijven.
Toen ik destijds o.a. mijn voedingspatroon ging veranderen merkte ik heel duidelijk dat ik me zowel fysiek als mentaal een stuk beter ging voelen. Fitter, gezonder en ook gelukkiger.
Daarnaast ervaar ik ook minder stress dan voorheen, want ongezonde voeding geeft ook stress.
Omdat ik hier graag professioneel mee verder wilde, ben ik gaan werken in een gezondheidswinkel.
Ik heb veel ervaring opgedaan, met name hoe je op een veilige en effectieve wijze orthomoleculaire voeding en voedingssuppletie in kunt zetten om de gezondheid te ondersteunen. Zowel preventief als therapeutisch.
Ik ben blij dat steeds meer mensen zich bewust worden van het belang van gezonde voeding en de impact daarvan op onze gezondheid.
Om mezelf verder te professionaliseren ben ik in 2019 de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut gaan volgen. Deze heb ik afgelopen jaar succesvol afgerond. Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken en doe dit met veel passie, toewijding en plezier, maar bovenal is het heel dankbaar werk.
Daarnaast heb ik verschillende therapeutentrainingen gevolgd. Dit heeft met name betrekking op kwantumfysica, waar je met je bewustzijn aandacht op richt, komt beweging (heel simpel gezegd). En dat is ook toe te passen in de praktijk ten aanzien van gezondheid.


WAT IS ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE?
Orthomoleculaire therapie kan worden gezien als een onderdeel van de natuurgeneeskunde en heeft een wetenschappelijke basis. ‘Orthos’ komt uit het Grieks en betekent ‘Optimaal’.
Moleculair staat voor ‘de moleculen betreffende’. In de Orthomoleculaire Therapie streven we ernaar om de lichaamscellen te voorzien van de daadwerkelijk benodigde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen en (essentiële) aminozuren en vetzuren.


Werkwijze
Als Orthomoleculair therapeut kan ik iemand, afhankelijk van diens persoonlijke situatie en behoefte, praktische en haalbare handvatten meegeven. Hierdoor kun je op een gezonde en bewuste manier aan je (emotionele) gezondheid werken. Na de intake en eventueel bloedonderzoek, in de vorm van een EMB test, maak ik een
behandelplan. Daarin staat wat we concreet kunnen doen om het zelfgenezend vermogen zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Hierbij kun je denken aan het aanpassen van de voeding, leefstijl en eventuele supplementen die een hele positieve bijdrage kunnen leveren.

Focus en aandacht: de kracht onder de klacht Ik vind het fijn en erg waardevol om aan het einde van een consult samen even een moment van ontspanning, rust, aandacht en focus te hebben. Dit omdat het op een andere laag ook iets in beweging kan zetten. Dit heeft te maken met ‘de kracht onder de klacht’, waar ik tijdens het
consult graag meer over vertel.


Natuurwandeling
Tijdens een consult kun je rekenen op mijn volle aandacht. Focus op datgene wat voor jou
aandacht vraagt, heel graag ben ik er voor jou! Als jij het fijn vindt, en de weer omstandigheden en jouw fysieke omstandigheden het toelaten, kunnen we een consult combineren met een heerlijke wandeling in de natuur en het nuttige met het aangename verenigen!

AromaTouch Therapie
De AromaTouch Therapie (of AromaTouch techniek) is een klinische benadering om essentiële oliën toe te passen. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten van de rug tot aan de voeten. De toepassing heeft ten doel het sympathische en parasympatische zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen. De
AromaTouch techniek is ontwikkeld door Dr. David Hill, een vooraanstaand expert op het gebied van alternatieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën. Het bevordert het welzijn door het verminderen van fysieke en emotionele stressoren en geeft ondersteuning aan een gezond functionerend autonoom stelsel, hierbij wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde essentiële oliën voor een krachtig therapeutische werking.


Wil je na het lezen van dit artikel een afspraak maken voor een consult bij Nina, neem dan contact met haar op. Bij het maken van de afspraak kun je bespreken welke locatie het beste bij je past Uden of Zeeland.
Nina van der Burgt, 06-29506218
www.gezondenbewust.nl | info@gezondenbewust.nl


Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *