Gezondheid

Lomi Lomi Massage

Vergeet alles wat je hebt ervaren van een ontspanningsmassage! Deze bijzondere massage komt namelijk niet in de buurt van een traditionele of klassieke massage.

Tijdens deze massage wordt er gemasseerd op de Aloha wijze. De letterlijke betekenis van Aloha is ‘levensadem’. Masseren met Aloha betekent masseren met universele liefde en intentie.

Lomi Lomi wordt uitgevoerd met loving hands (onvoorwaardelijke liefde), de focus ligt bij jouw persoonlijke intentie, ontspanning met liefdevolle aandacht en een liefdevol hart.

Door de onafgebroken, vloeiende en ritmische bewegingen met de handen en onderarmen, afgestemd op jouw lichaam, wordt het lichaam volledige gevoed zodat jij, als ontvanger, kan ontspannen en kan wegzakken in een diepe ontspanning. Gedachten kunnen niets meer doen dan stil zijn.

Lomi Lomi is niet zomaar een massagetechniek, het is een ervaring, een ontdekking, een manier van leven die je niet meer loslaat.

De filosofie achter een Lomi Lomi Massage
Aloha” is niet alleen het allermooiste en meest veelzeggende woord in Hawaii. Het is de filosofie en levenswijze die aan de Lomi Lomi-massage ten grondslag ligt. De Aloha-spirit heeft echter ook betrekking op een krachtige methode waarmee vrijwel ieder probleem opgelost kan worden.

Al jaren wordt er door de westerse landen onderzoek gedaan naar het begrip universele energie. De meest eenvoudige uitleg is om naar de letterlijke vertaling te kijken: “het vreugdevol (oha) delen (alo) van de levens- energie (ha) op dit moment (alo)”

Als je aan een Hawaiiaan vraagt wat Aloha betekent, is het meest gegeven antwoord: “The Breath of Life” (levensadem), de universele levensenergie van liefde en goede intenties. Een begrip dat iedere Hawaiiaan begrijpt en naleeft of nastreeft. De Aloha-spirit is een onderdeel van alles in Hawaii: mensen surfen met Aloha, koken Aloha en schrijven zelfs e-mails met Aloha. Alles gebeurt met liefde.

Om de diepgang van Lomi Lomi massage te begrijpen en toepasbaar te maken in jouw leven, vertelt Sabriene Immers kort iets over Huna en haar beginselen.

Huna is voor het hele leven toepasbaar en zorgt voor universele groei.

Aloha is één van de Hunaprincipes, de overige zes zijn:

Ike – De wereld is zoals jij deze ziet. Ike refereert aan het belang van geloven. Waar je in gelooft, zal je manifesteren.

Kala – Er zijn geen grenzen, alles is mogelijk. Eigenlijk is Kala tweeledig. Ten eerste stelt Kala dat er geen grenzen zijn en ten tweede wijst het op het belang om los te laten en te vergeven, waardoor grenzen die je nog ziet, te overwinnen zijn.

Makia – Wat je aandacht geeft, groeit. Waar je bewust of onbewust de meeste tijd aan denkt, zal groeien in jouw werkelijkheid.

 Manawa – Nu is het moment. Je huidige overtuigingen, beslissingen en handelingen die verband houden met jezelf en de wereld om je heen, vormen je bewustzijn van de wereld en jezelf en definiëren daarmee je huidige ervaringen.

Mana – Alle kracht zit in jezelf. De kracht ligt niet bij iets of iemand anders, het zit volledig in jou. Mana is een levensenergie die stroomt door alle dingen en is zeer persoonlijk: je hebt een kans om het te vermeerderen of om Mana te verliezen in alles wat je doet.

Pono – Dit wordt over het algemeen vertaald als gerechtigheid. Bewust kiezen voor wat goed is voor jezelf, anderen en je omgeving. De intentie waarmee je handelt, bepaalt de uitkomst.

Een massages werkt therapeutisch.

Onderschat niet de kracht van een massage! Dagelijks worden we blootgesteld aan een overdosis prikkels, deze prikkels vormen een enorme belasting voor je lichaam. Een massage werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Wereldwijd en al eeuwenlang bestaan er legio massagetechnieken. Hoewel ze in detail uiteenlopend zijn, doen ze in de basis allemaal hetzelfde; de doorbloeding stimuleren en het autonome zenuwstelsel beïnvloeden. Afvalstoffen worden afgevoerd, stress, pijn, angst, spanning en stemmingswisseling verminderen, slaap en zelfvertrouwen verbeteren en zelfs het immuunsysteem wordt positief beïnvloed.

Regelmatig een massage ondergaan is noodzakelijk om klachten te voorkomen, door signalen van je lichaam tijdig op te merken en serieus te nemen. Tenslotte is je lichaam het enige huis waar je je hele leven in woont.

Neem contact op met Sabriene Immers voor een Lomi Lomi massage of een ontspanningsmassage.

Homepage – Express Yourself

Sint Jansbloem 1

Gemert

Tel: 06 13064176

Deel dit op social media 🙏

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *