Gezondheid

GEZONDHEIDSCOACH& MOTIVATOR: ANGELIEN VAN DEN HEUVEL

Haar 12 weken programma is een groot succes. Met passie, en veel kennis, begeleidt zij iedereen naar meer energie en een gezonde levensstijl. Ze benadert gezondheid holistisch, de mens in zijn totaliteit. Dit betekent dat je eet en leefwijze, emotionele gesteldheid, erfelijke invloeden, externe omgevingsfactoren maken wie jij bent en hoe jij je voelt. Ze heeft meerdere diploma’s op haar naam staan: orthomoleculair therapeut, hormoon therapeut, stress counselor.

HORMONEN

“Hormonen hebben veel invloed op je gezondheid en je gewicht. Hormonen regelen alle lichaamsprocessen van de mens, zoals de stofwisseling, groei, de werking van het immuunsysteem. Ook zorgen hormonen ervoor dat de organen goed functioneren. Als je jouw hormonen in balans brengt dan bereik je een gezond lichaam, gezonde mind, stabiel gewicht en krijg je meer energie.

Ieder lichaam is anders en het is belangrijk om te weten of alle hormonen goed werken en in balans zijn. Denk aan één van de (geluks) hormonen ofwel neurotransmitter serotonine bijvoorbeeld. Maakt je lichaam te weinig serotonine aan dan kan dit angstige of depressieve gevoelens geven en slaapproblemen. Het speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de spijsvertering. Het versterkt het immuunsysteem en houdt de bloeddruk op goed niveau. We hebben het dus over een hormoon dat van vitaal belang is Het mooie is: dat we op de aanmaak van serotonine invloed hebben met de juiste voeding en leefstijl.”

DARMEN

“De samenstelling van je darmbacteriën bepaalt voor een groot deel hoe je lichaam voeding opneemt, verwerkt en uitscheid. Darmbacteriën spelen ook een belangrijke rol bij het ontstaan van overgewicht. Is jouw darmmicrobioom (darmbacteriën) uit balans dan neem jij meer calorieën op dan een persoon met een gezonde darmmicrobioom. Darmslijmvliezen en darmbacteriën zijn belangrijk voor je (brein) gezondheid. Dat weten veel mensen niet.

Je hebt goede en slechte darmbacteriën. De goede helpen met de vertering en zorgen dat de slechte bacteriën geen kans krijgen. Wat erg belangrijk is voor je hormoonbalans en immuunsysteem. Is er een disbalans in jouw bacteriën dan krijg je klachten. Bijvoorbeeld een opgeblazen buik, huidproblemen, suikerdrang ,vermoeidheid, candida overgroei. Een ontlasting onderzoek is dan waardevol, en ook een onderdeel in het 12 weken programma.”

BUIKVET BIJ VROUWEN

“Vet is een orgaan dat veel verschillende hormonen aanmaakt. Neem hormoon Oestrogeen deze

zorgt voor vervrouwelijking in de puberteit, voor je botten, je huid en nog veel meer. Rond de leeftijd van 40 jaar zakt je Progesteron en daarna zakt Oestrogeen mee.

Misschien merk je (nog) niets van overgangsklachten maar komt er wel steeds een beetje buikvet bij.

Het lichaam maakt uit dit buikvet oestrogeen. Ter compensatie omdat je eierstokken dit steeds minder doen. En dat is belangrijk want oestrogeen beschermt ons. We leren in het 12 weken programma het lichaam zo ook begrijpen waarom het doet wat het doet. En dit is één hormoon. In het programma zoemen we in op de belangrijkste hormonen en de aanpak.”

VOEDING

“Er wordt veel gezegd over voeding. Waar eten we te veel of te weinig van? Waar moet je op letten in de supermarkt? Wat zijn hypes en wat niet? Moet je drie of vijf maaltijden per dag eten? Hoe kom je van snaaibuien af? Al deze antwoorden komen aan bod in het programma.

Er is zoveel te vertellen en daarom ben ik drie jaar geleden gestart met het 12 weken online programma met individuele begeleiding. Na 5 jaar ervaring in één op één begeleiding werd het tijd voor een uitgebreid online programma. Dit omdat er een basis aan informatie is over gezondheid voor ieder mens. Daarbij individuele begeleiding omdat ieder mens uniek is. Dat is de reden waarom je bij het online programma ook met het individuele stuk aan de slag gaat. “

Meerdere oorzaken

“Er kunnen zoveel oorzaken zijn waarom jij minder energie hebt. Of waarom het maar niet lukt om op een gezond gewicht te blijven. Bij een intake gesprek gaan we samen kijken welk onderzoek nodig is. Bijvoorbeeld een voedsel- intolerantie test, ontlastingonderzoek, bloedonderzoek, schildklier, urinetest. Samen met jou breng ik je voedingsgewoonte, leefgewoonte en hormoonhuishouding in de kaart.

Afhankelijk van de klachten kijken we welk traject bij jou past.

Het eerste wat ik doe is uitzoeken wat de oorzaak is. En dat is vaak een oorzaak onder de oorzaak. Welke klachten ik zoal tegen kom ik mijn praktijk: vermoeidheid, overgangsklachten, endometriose, PCOS, overgewicht, darmklachten, huidklachten, PMS, hoofdpijnhormonaal, burn-out, diabetes 2, schildklierklachten.”

EIGEN ERVARING

“39 jaar en daar lag ik op de bank met een burn-out.

Ik was 26 jaar en kwam uit de verpleging. Ik trouwde met een bakker en werkte mee in het bedrijf . We groeiden in 10 jaar tijd, van een niet zo goed lopende kleine onderneming, naar een goed lopend bedrijf met 100 man personeel en een grote franchise formule..

Het was heel hard werken en daarbij nog twee prachtige kinderen gekregen. Ik dacht dat te hard werken de reden was van mijn burn-out. Dit was ook wat anderen mij vertelde. Ik bleef moe en niemand kon mij vertellen wat ik moest doen. Omdat hierover weinig bekend was 13 jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar oplossingen.

Tijdens deze zoektocht kwam ik erachter dat er veel meer oorzaken waren geweest van mijn burn-out. Oorzaken die te maken hebben met leefstijl. Ik at niet gezond, geen tijd om te bewegen. Veel stress. Herstelmomenten? Wat waren dat? Mijn relatie was meer een zaken relatie geworden. Zelfzorg kende ik niet.”

Ergens las ik iets over de invloed van voeding en ik ben een studie gaan volgen. Vervolgens las ik dat hormonen zoveel invloed hebben en zo volgden er meerdere opleidingen. Wat ik leerde ben ik meteen bij mezelf gaan toepassen. Ik werd weer energiek. Ik zat weer goed in mijn vel. Ik werd steeds enthousiaster. Ik vroeg me af waarom niet meer mensen hiervan wisten?

Gezonde leefstijl. Waarom leren we dit niet al op school? Dat heeft me doen besluiten een eigen praktijk te beginnen. Graag wil ik mijn kennis delen en iedereen begeleiden naar een gezonde, energieke levensstijl.

BLIJVEN RONDLOPEN MET KLACHTEN, IS NIET NODIG. INVESTEER IN JEZELF EN IN JE GEZONDHEID WANT OOK JIJ KUNT LEKKER IN JE VEL ZITTEN LETTERLIJK EN FIGUURLIJK.

Wil je meer informatie neem contact op met Angelien van den Heuvel

info@angelien-gezondheidscoach.nl 0646041111

www.angelien-gezondheidscoach.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van meerdere workshops, webinars en lezingen. Volg mij op facebook of instagram.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *