Gezondheid

Inspiratie-wandeling

Astrid Breuer organiseert elke maand een inspiratiewandeling met een thema. Dit keer is het thema: Wensen. De wandelingen zijn vaak in combinatie met een meditatie. Met een meditatie sluit je jezelf even af van de buitenwereld. Een wensmeditatie, stemt je verlangen af op het universum. Dan kun je jezelf effectief focussen op jouw wens.

Een wens, is een verlangen. De één wenst een lieve partner in haar of zijn leven. De ander wenst schuldenvrij te zijn. Weer een ander wenst een goede gezondheid. Of we hebben wensen voor onze dierbaren, onze kinderen, onze grootouders. We willen zo graag het beste voor ze.

Vandaag gaan we wandelend, een wens uitbrengen. Ik ben nieuwsgierig hoe deze dag zal verlopen en wat we gaan doen.

We zitten allemaal in een kring met gesloten ogen en luisteren naar de fijne stem van Astrid. We beginnen met een geleidemeditatie. We concentreren ons op ons hart en op onze wens.

Astrid is coach en werkt onder andere met reiki, bachbloesemremedies, biotensor, chakra en auratherapie. Wat mij opviel, toen ik Astrid leerde kennen, is haar guitige blik. Alsof ze ook nog ergens een toverstokje heeft verstopt en deze dadelijk gaat inzetten bij onze wensmeditatie.

Na onze wensmeditatie en visualisatie kan de wandeling beginnen. Haar praktijk bevindt zich in een prachtige omgeving. We struinen door de weilanden en Maasoevers in de omgeving van Haren bij Oss. Door de smalle wegen lopen we soms achter elkaar, soms met z’n tweeën langs elkaar.

Het is een fijn klein groepje met ieder zijn eigen wens, en zijn eigen levensverhaal.

Een van de dames roept ineens verbaasd: “Hey, is het jullie al opgevallen dat we allemaal een gekleurde jas dragen? En samen alle kleuren van de chakra’s presenteren?”

Ik kijk naar mijn jas. Hij is groen. Voor mij zie ik een blauwe jas en een paarse jas. Achter mij lopen drie dames met een rode, oranje en gele jas. We beginnen allemaal te lachen.

Dat is een mooi ’toeval’.

We komen aan bij het pittoresk dorpje Megen. Op de oude keien lopen we langs het religieus erfgoed, monumentale gebouwen, prachtige tuinen en sfeervolle pleintjes. Dan stoppen we bij een klooster. Astrid geeft aan dat we de kapel in kunnen gaan, om een kaarsje aan te steken. Binnen worden we verrast door een bijzonder gebruik dat onze wens nog meer kracht zal geven.

Als we de zware houten deur openen zien we het grote liggende bronzenbeeld van broeder Everardus. Hij leefde van 1868 tot 1950. In zijn leven heeft hij veel mensen geholpen. Mensen kwamen naar hem toe om hun hart te storten en om hulp te vragen.

Het bronzenbeeld in de graftombe toont broeder Everardus op zijn sterfbed. Vanaf het begin ontstond het gebruik om briefjes met wensen en intenties in de holte bij de handen van het grafbeeld te leggen.

Duizenden briefjes met wensen zijn er al in de handen van broeder Everardus achtergelaten. Ze worden opgeborgen op een veilige plek. Een bijzondere traditie om je wens nog meer kracht te geven of je nu gelovig bent of niet. Je wens bewust op schrijven en bewust hier achterlaten.

Komt je wens uit dan is het de bedoeling dat je weer terugkeert naar de kapel, en een bedankbriefje achter laat in de handen van broeder Everardus. Zo zijn er ook vele bedankbriefjes terug gekomen en deze kun je bezichtigen in het museum.

Chakrakleuren

De dag loopt ten einde en het voelt als een mooie ervaring om zo bewust bezig te zijn met je echte wens. Nu kunnen we de wens loslaten en weer verder gaan met ons leven. Het was fijn om de wandelende dames te ontmoeten met onze jassen in chakrakleuren. Fijn om geïnspireerd te raken door coach Astrid. De inspiratiewandelingen zijn maandelijks en ik ben benieuwd naar haar volgende wandeling. Benieuwd naar wat ze dan weer voor iedereen in petto heeft……

We lopen naar de auto en alsof er geen einde komt aan de magie, zien we nu ineens een prachtige regenboog. We staan samen onder het vrolijke kleurenpalet van de regenboog en nemen hartelijk afscheid. Ook de regenboog bevat alle kleuren van de chakras.

Een magisch moment.

Wil je ook een keer mee lopen en ervaren wat er in de volgende inspiratiewandeling gebeurt?

Neem dan contact op.

Datas inspiratiewandeling:

Zaterdag 2 april en zondag 3 april

Zondag 1 mei en zondag 8 mei

Kijk voor meerdere datas op de website.

Astrid Breuer.

Eén op één behandelingen

Coaching

Reiki cursussen

Reiki oefenavonden

Meditatie avonden

EMDR

Chakra en auratherapie

COACHING & THERAPIE MAASLAND – Praktijk voor coaching en energetische therapie (coaching-therapie-maasland.nl)

Telefoon: 06-46351792

info@coaching-therapie-maasland.nl

Haren (bij Oss)

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *