Spirit

Er zijn meer hooggevoelige kinderen dan word gedacht

Interview met Wendy van der Ven-Langens bewustwordingscoach.

Wendy ziet de subtiele verandering in de wereld en dat er steeds meer hooggevoelige kinderen zijn.
Kinderen die het moeilijk hebben op school of thuis door de vele indrukken en vele prikkels.
De ervaringen met haar eigen kinderen heeft haar doen besluiten trainingen te gaan geven.
De training ‘Stralend jezelf zijn’ is een training voor hooggevoelige kinderen vanaf ongeveer 7 tot 16 jaar.

Wat kunnen kinderen verwachten van de training ‘stralend jezelf zijn’?

“Als je hooggevoelig bent komen indrukken van je omgeving harder binnen en kun je daar last van krijgen. Je kunt overprikkeld raken of te weinig energie hebben. Tijdens de training leren de kinderen allerlei dingen die ze kunnen helpen om beter bij zichzelf te blijven en om hun zelfbeeld te vergroten.
Eigenlijk geeft de training een heldere en complete basis en handvaten om beter bij jezelf te kunnen blijven en goed in je vel kunnen zitten.

Wat kunnen ouders verwachten van de training?

“Een kind met meer zelfvertrouwen. Als je tools hebt om beter bij jezelf te blijven is het makkelijker om prikkels van buitenaf te verwerken. Daardoor kun je beter en meer jezelf zijn in allerlei situaties.”

Hoe weet je als ouder of je kind hooggevoelig is?

“Een hooggevoelig kind reageert sterk op allerlei prikkels uit de omgeving. Ze hebben een sterke intuïtie, voelen sterk aan hoe anderen zich voelen of wat ze denken. Ze willen zo graag anderen helpen dat ze zelfs zichzelf kunnen vergeten. Ze kunnen ook sterk reageren op geluiden, of bepaalde kleding niet aan willen. Moeite met verandering, angstig zijn, slecht slapen, te weinig zelfvertrouwen. Ouders voelen vaak goed aan dat hun kind meer of andere aandacht nodig heeft dan deze op school bijvoorbeeld krijgt.”

Wat als ouders er geen aandacht aan geven? Wat gebeurd er dan met een hooggevoelig kind?

“Als je een kind niet begeleid in hun hooggevoeligheid gaan ze proberen zich aan te passen aan wat er van hen wel wordt verwacht. Ze kunnen dan niet helemaal zichzelf zijn. Resultaat hiervan kan zijn een laag zelfbeeld of iemand die totaal niet bij zijn/haar gevoel kan zijn. Dat geeft flinke emotionele blokkades die later in het leven een negatieve rol kunnen spelen.”

Er zijn ook trainingen voor de ouders zelf. Kun je daar iets over vertellen?

“De trainingen voor ouders zijn gericht op het bieden van handvatten om goed om te gaan met je kind.
Om je kind tools te kunnen geven dichter bij zichzelf te blijven. En om meer informatie te krijgen over hooggevoeligheid. Vaak zijn ouders zelf ook hooggevoelig, dan is zo’n training ook handig om zelf beter in je vel te komen.”

Hoe kwam jij erachter dat je hooggevoelig bent?

“Ik ben mijn hele leven al hooggevoelig, maar daar was vroeger niet zoveel aandacht voor. Ik kon me vaak zo intens verdrietig voelen terwijl ik niet wist waarom, nu snap ik dat ik dat veel van die emoties niet van mij waren maar van bijvoorbeeld mijn klasgenootjes of familie. Het werd me pas echt duidelijk dat wat ik voelde niet gewoon was toen ik vroeg of iemand die naast me zat een klein beetje op wilde schuiven omdat ik haar energie zo intens voelde. Ze keek me heel verbaasd aan en informeerde me dat
niet iedereen dat zo voelt, dat wist ik dan weer niet. Sindsdien is mijn zoektocht naar mezelf en bewustwording begonnen.”

Naast trainingen kunnen mensen ook naar je te komen voor een-op-een consult. Consult kan ook via zoom. Met welke klachten kan men naar je te komen?

“Eigenlijk met alle klachten. Zowel lichamelijk als emotioneel. Eigenlijk zit het antwoord op alle klachten of blokkades in je onderbewustzijn.
Met mijn intuïtie en energie begeleid ik iemand in het verhaal dat in dat onderbewustzijn speelt. Als een verhalenverteller, zeg maar.
Je kunt het zo zien, op een bepaald moment in je leven (of in een ander leven), gebeurt er iets waar je niet mee om kunt gaan, dit kan variëren van een grote traumatische gebeurtenis tot iets vervelends wat iemand
tegen je heeft gezegd. Dat deel van jou wat daar niet mee om kon gaan is achter gebleven in dat moment, je bent dus niet compleet. Door erachter te komen wat dat is geweest kun je zo’n deel weer ophalen, de blokkade die hieraan vast zit kan daardoor transformeren. Maar ook als je wil onderzoeken wie je bent en wat je wil, kan ik je zeker helpen door met je mee op zoek te gaan naar de antwoorden in je onderbewustzijn.”

Veel mensen voelen angst in deze onzekere tijd. Wat zou jij voor hen kunnen betekenen?

“Angst heeft ook altijd te maken met ervaringen uit het verleden of overtuigingen die je van huis uit hebt meegekregen. Nu wordt iedereen erg met de neus op de feiten gedrukt. Wordt angst getriggerd door een
ziekte en de dreiging van dood of de beperkingen die er nu zijn.
Tijdens een consult zal ik met iemand op zoek gaan naar de oorzaak van deze angst in het onderbewustzijn. Door deze oorzaak te transformeren kun je vrijheid in jezelf ervaren en heeft angst geen
vat meer.”

Wat kunnen mensen zelf doen tegen angstgevoelens?

“Zorg dat je in ieder geval goed grond, dus je energetische wortels de grond in. Zoek zo vaak je kunt het moment op, in het hier en nu is het vaak rustig. Neem de tijd om even stil te zijn, bewust en diep naar je buik te ademen. Onderzoek je gevoelens en vraag je af waar ze precies vandaan komen en wat jij nodig hebt om je weer veilig te voelen. Wat je aandacht krijgt wordt groter, dus richt je aandacht op positieve dingen, die zijn er altijd!”

Maandelijks organiseer jij een ‘spiritueel momentje’. Voor wie is dat?

“Voor iedereen die een cursus of een traject bij mij heeft gedaan en een keer samen wil oefenen of mediteren. Voor iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit en daar meer informatie over wil, of wil
kennismaken.”

——————————————————————————————————————–
Wil jij ook kennismaken met Wendy na het lezen van dit interview neem dan contact met haar op of kijk in de agenda van bewustZijnenzo voor de datum van het volgende ‘spiriteel momentje’.

NIEUW! Consult kan nu ook via zoom.

www.vivendy.nl Nieuwe markt 3 C Uden Tel: 06 28184807

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *