Mind

MOEITELOOS LEVEN INPLAATS VAN OVERLEVEN

Interview met Nienke Klijnsma

“In mijn werk als docent in het HBO was ik al jaren bezig met het coachen van studenten. Toen ik tijdens een burn-out bezig was hoe ik me verder wilde ontwikkelen, stuitte ik op de opleiding tot Effortless Coach. En ja, wie wil nu niet van overleven naar moeiteloos (effortless) leven?

Ik realiseerde me dat ik al jaren aan het overleven was en dat ik daar iets aan wilde doen! Het volgen van de opleiding is een ommekeer geweest in mijn leven. Doordat ik alle interventies, die ik gedurende de opleiding heb geleerd, ook zelf ben ondergaan, ben ik mijn ballast kwijt geraakt, sta ik anders in het leven en voel ik me energieker, meer in balans en gelukkiger! En daar ben ik heel dankbaar voor.”

Hoe ga je te werk als Effortless coach?

“De cliënt geeft aan waar hij/zij tegenaan loopt en waar hij/zij vanaf wil. Daarmee gaan we aan de slag. We sporen dan de stress, de onrust en/of de blokkerende patronen op, om die vervolgens te doorbreken of op te lossen en een nieuw inzicht daarvoor in de plaats terug te zetten.

Om dit te bereiken maak ik gebruik van diverse ‘gereedschappen’, waarvan MEP er één is. Daarnaast kan ik heel goed luisteren, ben meevoelend en vriendelijk en volg mijn intuïtie tijdens een sessie. Ik maak echt verbinding met de cliënt en geef hem of haar de ruimte. Ik vind het fantastisch om mensen wanneer een cliënt na een sessie ontspannen, lichter en rustiger naar huis gaat. En dat dit een blijvend resultaat is.”

Wat is de filosofie achter deze methode?

“Een verhaal van een cliënt wordt verteld door woorden én met de signalen die het lichaam uitzendt. Want zo is het ook opgeslagen in onze herinnering. Denk maar eens aan iets wat je spannend vond, dan voel je dat ook meteen weer in je lijf (bijvoorbeeld door buikpijn). Door uit te gaan van dit totaalplaatje (woorden, beelden, gevoel, emoties) kunnen we ook een totaaloplossing vinden! “

Wat is MEP ? En wat doet het ?

“MEP staat voor Mind Eye Power. Ik kan dit inzetten bij alles waar een cliënt emotionele lading of spanning ervaart en daar vanaf wil. We werken met een milde blik en milde aandacht (Mind) en oogbewegingen (Eye), die tezamen de krachtige werking (Power) geven.

De ogen zijn als het ware het toetsenbord van de hersenen, ze zijn hiermee verbonden. Met bepaalde oogbewegingen krijg je grip op de bedrading van je brein. De lading of spanning waar je vanaf wilt, kun je letterlijk ontzenuwen. Je lost je probleem op en er komt ruimte voor een nieuwe, gezonde inzichten. MEP werkt heel goed bij angsten, maar ook bij stress en burn-out. “

Je krijgt ook oefeningen mee voor thuis?

“Na een sessie is het belangrijk om thuis te blijven ‘oefenen’ om de nieuwe inzichten goed te laten integreren in je lichaam. Daarnaast kun je elke dag bijvoorbeeld een oefening doen met verticale oogbewegingen en de ademhaling. Dit heeft meteen een ontspannend effect en zorgt voor balans tussen hoofd, hart en buik.”

Wat is de grootste verandering die je bij mensen teweeg kunt brengen?

“Dat mensen moeiteloos leven in plaats van overleven! Dat ze zelf weer grip krijgen, hun eigen keuzes kunnen maken, zich daarover niet schuldig voelen, meer rust voelen en in balans zijn.

Veel mensen die dagelijkse stress ervaren, voelen altijd in meer of mindere mate onrust in hun lichaam en daar word je van verlost. Mensen die in een burn-out zitten, leren hun blokkerende patronen ontdekken, ontmantelen deze en vallen niet meer terug.”

Waarom de naam Mount Effortless?

“Er is meteen de associatie met Mount Everest en effortless, wat moeiteloos betekent. Meestal moet je om iets moois te bereiken (dat moeiteloze leven), hard werken voordat je daar bent (het coaching proces).

Dus beklim de berg en ervaar het zelf!”

Wil je na het lezen van het interview kennismaken met Nienke Klijnsma? Neem dan contact met haar op. Telefoon: 06-44740069 www.mounteffortless.nl Zoggelstraat 11 Uden

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *