Gezondheid

Help, mijn energie is op

Er zijn veel mensen die kampen met gebrek aan energie. Vaak komen daar ook nog pijnlijke klachten bij zoals hoofdpijn , rugpijn, etc. Eigenlijk is dit een signaal van je lichaam. Stop! Er is een disbalans.

In de praktijk Health2Balance van Miranda van de Wouw wordt er eerst gekeken naar je voeding. Door middel van een voedingsdagboek kan Miranda al veel inzichten krijgen.

Welke inzicht kan voeding je geven?

“Ik kijk naar het voedingspatroon omdat het veel aanwijzingen geeft. Als iemand bijvoorbeeld veel zin heeft in zoet eten, dan kan dat te maken hebben met een disbalans in zijn of haar alvleesklier. De alvleesklier, hoe klein ook, regelt veel van onze vitaliteit en de spijsvertering. In de Chinese geneeskunde ziet men de mens als één geheel, en staat elk orgaan voor een emotie. De alvleesklier staat voor een gemis aan zelfliefde of een behoefte aan liefde. Ik kijk naar de mens als geheel en zoek naar de oorzaak van het probleem. Op die manier kunnen we samen de disbalans oplossen.”

Bij een tekort aan vitaminen werk je met supplementen?

”Als het nodig is werk ik met supplementen en vullen we eerst de tekorten aan. Dat betekent dat het lichaam zich kan herstellen Ook kijken we wat er gebeurt op emotioneel gebied en op energetisch gebied. We gaan kijken welke stressfactoren er in je leven spelen en dan geef ik tips en adviezen. Tips zoals: ga wandelen in het bos of schrijf alles op in een dagboek. Daarnaast gaan we ook kijken welke behandeling je lichaam goed zou doen. Mensen die veel in hun hoofd zitten hebben veel baat bij een voetreflex behandeling of een Lomi Lomi massage. Het neemt hun aandacht letterlijk naar beneden, naar de voeten en de rest van het lichaam.

Waarom heb je voor Lomi Lomi massage gekozen?

”Lomi Lomi is een traditionele massage uit Hawaii. Ik gebruik hierbij mijn handen en armen. De massage vindt plaats in vloeiende bewegingen. Ik heb hiervoor gekozen omdat de massage ook een sterke spirituele grondslag heeft en het geeft heling. Het is een liefdevolle massage die uitgaat van het lichaam in zijn geheel. Spiritueel, emotioneel en fysiek.. Het is tegelijkertijd ook een heerlijke ontspanningsmassage. Ook zwangere vrouwen hebben veel baat bij deze massage.

In deze massage ben je ook met energie bezig. Je gaat mee in de energie van het lichaam in dat moment. Soms komen er blokkades los of emoties. Alles is goed. Ik heb zelf ervaren dat ik ineens helemaal verkrampte bij een Lomi Lomi massage zonder aanwijsbare reden. De masseur bleef mij masseren en begon me te wiegen. Ik voelde iets los komen. De opluchting hierna was onbeschrijflijk. Na de massage voelde ik me helemaal ontspannen.”

Daarnaast geef je ook massage aan mensen met Fibromyalgie?

“Mensen met fibromyalgie hebben een hele andere massage nodig. Vaak voelt de massage op het moment van masseren goed, maar de volgende ochtend kan de cliënt het bed niet meer uit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom heb ik een speciale opleiding gedaan zodat ik hen kan behandelen en helpen.”

Access Bars is gericht op drukpunten in het hoofd?

“Klopt. In ons hoofd zitten 32 drukpunten. Elk punt staat voor een gedachte of een overtuiging. Door de drukpunten aan te raken en er energie door te laten stromen los je oude overtuigingen of gedachtes op. Door oude overtuigingen of gedachtes los te laten , die er nu niet meer toe doen kom je steeds dichter bij jezelf. Je bent je gedachtes niet. Na deze behandeling ga je steeds meer leven vanuit je hart.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Eind 2014 overleed mijn man na een langdurig ziekbed. Zijn ziek zijn en overlijden heeft veel impact gehad op ons gezin. Vanaf 2005 ging hij eerst met kleine stapjes achteruit en bij elke achteruitgang hoorde ook weer een periode van stabiliseren. In deze periodes dacht ik vaak: Oké, dit hebben we gehad en nu zal het wel beter gaan….

Helaas ging hij juist sneller achteruit. Dat betekende voor mij, maar ook voor mijn kinderen, steeds meer zorg en steeds minder tijd voor ontspanning. Opeens was ik niet langer de partner van, maar vooral de mantelzorger van…. Dat was best heftig.

Het was een periode waarin ik vooral werd geleefd en die vaak heel zwaar was. Dat laatste besefte ik pas echt toen we afscheid van elkaar moesten nemen.

Ik merkte tijdens het ziektebed van mijn man dat ziekte vanuit de Westerse wereld vooral gericht is op symptoombestrijding en dat er aan de oorzaak van een ziekte en het zelfgenezend vermogen van het lichaam voorbij gegaan wordt.

Daarom ben ik gestart met de opleiding Medische Basiskennis en volgde aansluitend de opleiding tot Natuurgeneeskunde therapeut, waarin meer vanuit de Oosterse geneeskunde naar een ziekte wordt gekeken. Ik werd gegrepen door deze manier van kijken naar de mensen en naar de klachten die iemand heeft.

Omdat het hier om de hele mens ging en niet alleen een ziek stukje. “

Wat zou je nu voor andere mensen willen en kunnen betekenen?

“Ik zeg altijd:

Rust onder mijn vleugels…..je krijgt tools mee…en daarna mag je zelf vliegen.”

Wil je na het lezen van het interview een afspraak maken met Miranda van de Wouw? Neem dan contact met haar op.

Bertrandhof 40

Uden

06- 22523098

www.mirandavandewouw.nl

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *