Mind

Mind en Lichaam – Overgave aan het universum

Het Human Design systeem legt de brug tussen wetenschap en spiritualiteit, met genetica als basis. Geen twee mensen zijn hetzelfde, zodoende hebben we ook allemaal een unieke genetische blauwdruk, waaruit we zowel biologische als psychologische eigenschappen kunnen afleiden.

Lichaam en Mind

Elk mens bestaat uit twee delen. Je Design, ook wel je lichaam of je fysieke vorm genoemd, zijn onbewuste eigenschappen die je hebt meegekregen vanuit je ouders, grootouders en de verdere bloedlijn. Het andere deel van jou is je Personality, ook wel je Mind genoemd, of je ziel. Dit zijn eigenschappen waarvan je je bewust bent, het is wie je denkt dat je bent.

Deze twee delen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: Je ziel incarneert in een fysieke vorm hier op aarde, in jouw lichaam. Beide delen van jou hebben een bewustzijn, we noemen ze in Human Design de Crystals of Consciousness, via welkewij op unieke wijze verbonden zijn met het universum.

Maakbaarheid

Wij leven in een wereld en maatschappij die draait om maakbaarheid. Als je iets wilt, dan ga je het realiseren, je gaat de gewenste uitkomst creëren vanuit je Mind en hier actie op ondernemen. We vertrouwen hierbij op ons hoofd, ons denken, onze Mind. “Heb je er goed over nagedacht?” is de vraag die ons al van kinds af aan wordt gesteld als we een keuze maken.

Vanuit Human Design bezien is het juist omgekeerd: je lichaam is hier fysiek op aarde en verbonden met de wereld om ons heen. Je lichaam “weet” dus precies wat voor jou correct is. Je Mind daarentegen kun je beschouwen als de passagier van je lichaam, die hier is om jouw reis op aarde te ervaren.

Je Mind, je denken, is hier dus niet om het leven te creëren of keuzes te maken voor jouw persoonlijke leven. Je Mind wordt namelijk geconditioneerd door de wereld om je heen en is altijd bezig met afwegingen maken, dingen vergelijken en rationaliseren, waardoor je vanuit een beperkt perspectief of systematische afweging een mentale keuze maakt.

Keuze instrument

Jouw lichaam heeft een innerlijke autoriteit, een mechanisme waarmee je keuzes kunt maken. Dit is bijvoorbeeld je intuïtie, je onderbuik, of je gevoel. Deze innerlijke autoriteit heeft geen stem en gebruikt geen woorden, waardoor er dus ook geen rationele verklaring bestaat voor de gewaarwording ervan. Het is een proces van leren te vertrouwen op je lichaam.

Mijn innerlijke autoriteit is mijn Sacraal, de onderbuik, het rode vierkant in de Bodygraph. Dit betekent dat ik daar kan gewaarworden of iets correct voor mij is of niet. Die gewaarwording is voor iedereen anders, aangezien elk Design uniek is. Bij mij werkt de zogeheten sacrale respons als een fysieke reactie in mijn lichaam, het voelen ervan en door middel van spontane geluiden.

Experiment

Naarmate ik langer in mijn Human Design experiment zit, wordt mijn respons steeds duidelijker en is het ook makkelijker om hierop te acteren, ongeacht wat mijn Mind of anderen ervan vinden. Want onderschat dit niet, je innerlijke autoriteit volgen klinkt eenvoudig, want het zit toch in jou? Tot het om keuzes gaat waar je zelf eigenlijk wel iets van vindt, vanuit je Mind dus. Dan ontstaat de innerlijke dialoog met jezelf waarin je volop argumenten hebt waarom je iets beter wel of juist niet kan doen – op basis van hoe je geconditioneerd bent, of door wat anderen van je verwachten in het kader van rolgedrag of verantwoordelijkheden.

Voor mij is dit experiment een groot avontuur. Het brengt me dichter bij mezelf en het is ontzettend bevrijdend om keuzes te maken die goed voelen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Ongeacht “hoe het hoort”, als mama of in het bedrijfsleven, of in sociale kringen. Daarnaast merk ik hoeveel dit proces teweegbrengt in mijn sociale leven, dat mensen die “niet meer resoneren” letterlijk uit mijn leven verdwijnen en er mooie nieuwe mensen op mijn pad komen. Puur doordat ik mijn Design leef.

Deconditioneren

Het loslaten van het concept dat je Mind jou vertelt welke keuzes je hoort te maken en in plaats daarvan je innerlijke autoriteit volgen, noemen we deconditioneren. Deconditioneren is een biologisch proces en gaat over het transformeren van je celgeheugen. Je cellen vernieuwen zich elke zeven jaar. Zo lang duurt het dus ook om volledig te deconditioneren, hoewel dit proces vanaf dag één van je experiment begint. Jouw unieke pad in dit leven ontvouwt zich door overgave aan het universum en is veel mooier dan je ooit met je Mind kunt bedenken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op www.ohmns.nl voor meer informatie over het Human Design systeem en de mogelijkheden voor een Reading.

Ik ben Nathalie Holwerda, mama van Floris en Femke en we wonen met ons vieren in Boxmeer. Van jongs af aan ben ik bezig met wetenschappen als kwantumfysica en kosmologie, en parallel daaraan heb ik een spirituele reis gemaakt. Ik volg de officiële opleiding tot Professional Human Design Analist.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *