Mind

Liefde en relaties- Human Design

In de vorige editie van bewustZijnenzo heb ik geschreven over Human Design: de brug tussen wetenschap en spiritualiteit. We hebben allemaal een genetische blauwdruk, die middels je geboortedatum, -tijdstip en -plaats tot op het diepste DNA-niveau berekend kan worden.

Hiervoor wordt de mechaniek van onder andere genetica, kwantumfysica en de I-Ching gebruikt. Ieder mens bestaat uit een fysieke vorm (het lichaam, je Design) en uit een persoonlijkheid (de ziel, je Mind), deze maken samen de persoon die je bent.

Iedereen is uniek en we zijn allemaal verbonden, met elkaar en met het hele universum.

Door onze genetische blauwdruk ervaren we liefde en vriendschap dus ook allemaal op een unieke wijze.

Vandaag neem ik je mee in de wereld van liefde en relaties bezien vanuit Human Design. Als voorbeeldcasus vertel ik over de mechaniek in de relatie van Albert Einstein met zijn vrouw Mileva Marić.

Genetische aantrekkingskracht

Romantisch is het niet, maar vanuit genetisch oogpunt gezien zijn we altijd op zoek naar datgene wat we zelf niet hebben.

Dit betekent dat je aangetrokken wordt tot iemand met andere eigenschappen: zowel biologisch gezien als gerelateerd aan gedrag en denken.

In Human Design betekent dit dat je met elkaar verbindt via de centra, kanalen en poorten in
de Bodygraph en ook via de diepere lagen achter de “oppervlakte”.

De centra zijn de negen vlakken in de Bodygraph, dit zijn energiehubs in je lichaam en ze zijn bijvoorbeeld verbonden met organen en klieren, maar ook met gedrag en gevoel. Als ze ingekleurd zijn (ofwel gedefinieerd) dan heb je je hele leven consistent toegang tot de eigenschappen van dit centrum. Als het wit is (ofwel open) dan is dit waar je de ander en de wereld om je heen binnenkrijgt.

Kanalen vormen een verbinding tussen twee centra, dit zijn jouw belangrijkste genetische eigenschappen. Poorten zijn gerelateerd aan de DNA codons en zijn zowel genetische eigenschappen als een receptor voor ontmoetingen met de ander, hiervan heeft elk mens er 64.

In de kleine Bodygraphs in de afbeelding zien we dat Albert vier open centra heeft, waar ze bij Mileva zijn gedefinieerd (ingekleurd). Andersom heeft Mileva twee open centra, die Albert juist heeft gedefinieerd.

Dit is voor beiden aantrekkelijk en verleidend voor hun Mind: je aandacht gaat altijd naar de open centra, waar je de energie van de ander uitvergroot binnenkrijgt.

Verliefd worden

Het heerlijke gevoel van verliefd zijn. In Human Design kan dit mechanisch aangetoond worden door elektromagnetische verbindingen tussen twee mensen, een spark: er ontstaat iets nieuws dat beide personen zelf niet hebben.

In de relatiechart wordt tussen Albert en Mileva een verbinding gevormd die gaat over het verlangen naar nieuwe ervaringen en over het uiten van emoties. Ook heeft deze verbinding betrekking op seks, in relatiecharts zeer interessant.

Goed om te weten: er ontstaan tussen de meeste mensen één of meerdere sparks.

Dit is niet alleen in de liefde een belangrijk onderdeel, maar ook in vriendschappelijke relaties, de
familiesfeer en op het werk.

Uitdagingen in relaties

Alles in ons universum is dualistisch, dus ook de werking van onze genen: daar waar je verliefd wordt op elkaar, kun je elkaar ook afstoten.

In de chart van Albert zien we de meest rechtse driehoek ingekleurd, wat betekent dat Albert de Solar Plexus heeft gedefinieerd en hij tot de helft van de mensen hoort die emotioneel is. Bij Albert is altijd een biochemisch proces van emoties actief is, dat er ook voor zorgt dat hij door een gekleurde bril naar de wereld kijkt.

Mileva is hier open en daardoor zeer receptief voor de emoties van anderen, deze krijgt ze zelfs uitvergroot binnen. Alberts emoties zijn erg aantrekkelijk voor Mileva, denk maar eens aan wat passie en verlangen kan doen. Tegelijkertijd domineren deze emoties ook hun relatie en Albert is hier altijd leidend in.

Gezonde relaties

Het klinkt cliché, maar het allerbelangrijkste in een relatie is elkaar zichzelf laten zijn.

De uniekheid van de ander mag er zijn, inclusief de irritatiefactoren.

Het bewust worden van en open staan voor de uitdagingen in jullie relatie kan voor veel rust zorgen. Je kunt leren om dit proces te aanschouwen in plaats van je erdoor te laten (af)leiden, waardoor jullie meer
kunnen genieten van de verbinding die jullie samen hebben.

Iedereen is uniek en je genetische blauwdruk ook. Relaties, ofwel composite charts in Human Design, zijn complex en kunnen niet los worden gezien van de individuele Designs. In deze column heb ik slechts enkele voorbeelden gegeven van aspecten die betrekking hebben op liefde en relaties.

Kijk op  www.ohmns.nl voor meer informatie over een Relatie Reading of neem contact op
met Nathalie via nathalie@ohmns.nl.

Ik ben Nathalie, mama van Floris en Femke en we wonen met ons vieren in Boxmeer. Van jongs af aan ben ik bezig met wetenschappen als kwantumfysica en kosmologie, en ik heb parallel daaraan ook een hele spirituele reis gemaakt. Naast mijn persoonlijke transformatieproces ben ik ook beroepsmatig bezig met het Human Design systeem: op dit moment volg ik de officiële opleiding tot Professional Analist en werk ik met het Human Design systeem vanuit mijn eigen bedrijf OHMNS.

 www.ohmns.nl

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *