Mind

Met deze tips manifesteer jij je mooiste leven

De magie om ons leven te manifesteren precies zoals we het graag zien, is voor iedereen mogelijk. Al je dromen kunnen waarheid worden door de kracht van manifestatie.

Eigenlijk is manifesteren een heel natuurlijk proces. We doen het al ons hele leven lang.

Zelfs dagelijks. We bedenken in de ochtend wat we vanavond gaan eten. In de avond staat het op tafel. Of we bedenken hoe we een collega zullen verrassen. Hoe blij ze zal zijn met het cadeau. Zo manifesteer jij jouw leven dagelijks. Alles begint met een gedachte.

Zoals we dagelijks kleine dingen manifesteren, zo kunnen we ook grote dromen manifesteren.

Alles wat we aantrekken in ons leven, is het resultaat van onze gedachten.

Met positieve gedachten en emoties, trekken we positieve ervaringen aan.

Met negatieve gedachten en emoties, trekken we negatieve ervaringen aan.

Dat is de universele wet van aantrekkingskracht.

Elke droom begint met een gedachte. Een gedachte hoe fijn het zou zijn, als we bijvoorbeeld een relatie hebben. Een gedachte over een eigen bedrijf, zodat we meer voldoening ervaren.

Wanneer we dit hebben bereikt ontstaan er weer nieuwe dromen en verlangens.

Zo manifesteer jij jouw hele leven. Elke dag weer.

De valkuil

Toch komen onze dromen niet altijd uit. Er is namelijk een valkuil die we over het hoofd kunnen zien. Een valkuil waardoor het gewenste resultaat niet wordt behaald. In ons onbewuste liggen namelijk gevoelens en angsten verstopt.

Deze diepe weggestopte gevoelens en angsten hebben ook energie en invloed op het manifesteren.

Alles wat we meemaken in ons leven wordt opgeslagen in ons onbewuste. Iedereen maakt moeilijke situaties mee, dat hoort bij het leven.

Het verlies van een dierbare, een ontslag, een ziekte, een verbroken relatie, gepest op school of niet bij de populaire groep horen. Sommige situaties kunnen we ons niet meer herinneren, maar zijn wel opgeslagen in ons onbewuste inclusief de bijbehorende emoties.

Dit heeft allemaal invloed op jou als mens.

  • Een ontslag kan je onzeker hebben gemaakt en een gevoel geven dat je hebt gefaald. Durven we dit gevoel niet toe te laten, dan zullen we situaties blijven aantrekken waarin we falen.
  • Een verbroken relatie kan een diep gevoel van verlatingsangst geven. Durven we dit gevoel niet te doorvoelen, dan zullen we situaties blijven aantrekken die resoneren met verlatenheid.
  • Onbewuste opgeslagen angsten en gevoelens blokkeren het resultaat wat we voor ogen hadden. Zolang deze angsten zijn opgeslagen in je systeem, zul je situaties blijven aantrekken die hiermee resoneren. Zo werkt de energie nou eenmaal.
  • Het kan ook zo zijn dat bepaalde angstgevoelens niet van jou zijn, maar van je ouders of voorouders. Angst voor armoede of angst om je eigen leven te leiden. Je kunt ze onbewust mee hebben gekregen in je genen.

De wetenschap is er nu achter dat niet alleen ziektes erfelijk zijn, maar ook emoties.

Innerlijk werk is belangrijk om gevoelens en gedachtes die de stroom blokkeren uit de weg te ruimen.

Soms is het moeilijk te achterhalen wat er allemaal verstopt zit in ons onbewuste. Een therapeut of coach kan dan uitkomst bieden.

In het magazine staan verschillende therapeuten en coaches die je kunnen helpen angstgevoelens op te sporen en te transformeren. Wanneer je de gevoelens toelaat, voelt en loslaat uit je systeem, staat niets meer in de weg om jouw mooiste leven te creëren.

Wat is jouw droom in het nieuwe jaar?

Manifesteren begint bij het ontdekken van wat jij in je leven wilt. Een relatie? Een ander beroep? Een succesvol bedrijf? Gezonder leven? Een boek schrijven? Een marathon lopen?

Bedenk goed waarom je dit wilt. Welk gevoel wil je ervaren? Het is belangrijker om je daar eerst bewust van te worden.

De reden waarom en vooral welk gevoel je hierbij wilt ervaren.

Maak het in je gedachten glashelder en schrijf het op in een boekje. Manifesteren werkt door de universele wet van aantrekkingskracht en het is belangrijk duidelijk voor ogen te hebben wat je wilt in het leven. Deze vijf stappen helpen je je dromen te manifesteren.

Let the magic begin

Stap 1 Goed in je vel zitten

De belangrijkste stap, die vaak wordt onderschat: Manifesteren lukt alleen wanneer jij goed in je vel zit. De enthousiaste blije gevoelens resoneren met de wet van aantrekkingskracht.

Wanneer je je van binnen niet blij voelt, wordt manifesteren moeilijk. Het onderdrukte gevoel waardoor je je niet blij en enthousiast voelt, zal eerst moeten worden doorvoelt.

Zit je in een moeilijke situatie, begin dan met de kracht van dankbaarheid.

Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Door je hersenen te trainen om dankbaar te zijn, vergeet je je zorgen. Dit komt weer ten goede in het manifesteren van je leven. Werk daar eerst aan, met de kracht van dankbaarheid.

Stap 2 Actie

Welke droom je ook wilt waarmaken, er moet wel actie worden ondernomen. Wil je een relatie? Sluit je aan bij een datingsite. Wil je een ander beroep? Start een nieuwe opleiding. Wil je meer inkomen met je bedrijf? Maak reclame. Elke droom begint met beweging.

Stap 3 Visualiseer

Dit is het meest magische van de universele wet van aantrekkingskracht en hiermee kun je alles bereiken in je leven. Visualiseer elke dag 10 minuten je droom. Zie het voor je. Voel alsof je het al hebt bereikt. Geef jezelf elke dag 10 minuten om dit te visualiseren en te voelen.

Visualiseer bijvoorbeeld een relatie. Zie voor je, hoe jullie samen romantisch dineren of wandelen in het bos. Maak ruimte in je kledingkast voor de kleding van je partner. Fantaseer alsof je het al hebt bereikt.

Is je droom een succesvol bedrijf? Visualiseer dan hoe mensen binnen lopen. Schrijf in je agenda gefantaseerde afspraken. Zie het voor je, alsof je het al hebt bereikt.

Elke droom kun je visualiseren. Ook sporters maken hier dankbaar gebruik van. Bij een marathon visualiseren ze zichzelf bij de eindstreep.

Visualisatie is een krachtig onderdeel van het manifestatieproces. Je stuurt namelijk je gedachten en gevoelens op de gewenste situatie. De wet van aantrekkingskracht reageert het sterkst op gevoelens.

Stap 4 Overwin je angst

Wanneer je droom nog niet is uitgekomen, probeer dan te achterhalen wat jou blokkeert.

Bindingsangst, faalangst, onzekerheid, je niet goed genoeg voelen, er kunnen zoveel emoties meespelen die jou blokkeren.

Een therapeut kan je laten inzien, welke emotie of gedachte jou onbewust blokkeert. Angsten overwinnen, is één van de grootste overwinningen die je kunt behalen in je leven. Een trauma of verdriet verwerken, de grootste bevrijding.

Hiermee geef je erkenning aan jezelf. Accepteer je jezelf en je gevoelens. Eer je jezelf als mens.

Wanneer je angsten en gevoelens echt hebt doorvoelt en losgelaten. komt er ruimte voor zuivere positieve gevoelens. Negatieve en positieve gevoelens horen bij het leven. Licht kan niet zonder donker. Omarm ze beiden.

Daarna staat niets meer in de weg om je mooiste leven te creëren,

Stap 5 Vertrouwen

Soms willen we zo graag dat onze droom uitkomt en denken we daar de hele dag aan. Helaas stuur je hiermee de energie van ‘willen’ als manifestatie. Het zal dan ook altijd bij ‘willen’ blijven.

De beste manier om aanhoudende gedachtes los te laten is door ontspanning. Ga leuke dingen doen: sporten, wandelen, lezen. Zoek afleiding. Ontspan je hoofd en lichaam. Je zult zien dat er dan magische dingen gebeuren die ervoor zorgen dat jouw droom waarheid wordt.

Wat je zaait zul je oogsten

Manifesteren is een proces waarin je je denken, voelen en handelen heel bewust met elkaar in één lijn brengt. Op die manier creëer je omstandigheden waarin kan gebeuren wat jij graag wil. Dromen komen uit met de kracht van gedachtes.

Het begint allemaal met bewustwording van wat je allemaal denkt, voelt en doet.

Wij wensen iedereen een magisch jaar en dat al je dromen mogen uitkomen in 2024.

Diana peters en team, Magazine BewustZijnenzo

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *