Mind

Het Human Design systeem

Human Design is een systeem dat de brug legt tussen wetenschap en spiritualiteit. Het bevat onderdelen uit genetica, kwantumfysica, biochemie en natuur- en sterrenkunde. Maar ook de I-Ching, het Chakra Systeem en de Kaballah.

Ieder mens is uniek en we hebben allemaal een genetische blauwdruk, die door middel van je geboortedatum, -tijdstip en -plaats berekend kan worden.

Via een Human Design reading krijg je diepgaand inzicht in wie je bent, wat jouw rol is in het grotere geheel en hoe je jouw unieke leven als jezelf leeft.

Genetische eigenschappen

Iedereen bestaat voor een deel uit onbewuste eigenschappen en voor een deel uit bewuste eigenschappen. De onbewuste eigenschappen komen vanuit je bloedlijn en vertegenwoordigen de fysieke vorm waarin je hier bent op aarde. Je bewuste eigenschappen komen vanuit je persoonlijkheid, vanuit je Ziel, die de passagier is van jouw lichaam.

Genetische eigenschappen zijn bijvoorbeeld te relateren aan gedrag, gevoel, emoties, hoe je het leven waarneemt, hoe je denk- en leerprocessen werken en wat je drijft in het leven. Aan de biologische kant geven ze informatie over andere je organen, stofwisseling, energiewerking, je brein en het immuunsysteem.

Gezondheid en vitaliteit

Jouw genetische blauwdruk geeft inzicht in je brein en hoe je lichaam opereert. Dit kan jou helpen om gezond en vitaal te leven. Hoe jouw fysieke energie werkt, bijvoorbeeld. Lang niet iedereen is ‘gemaakt’ om van negen tot vijf op kantoor te zitten of de hele dag bezig te zijn. Sporten en bewegen klinkt gezond, maar ook dit werkt voor iedereen anders.

Welke rol speelt voeding voor jouw specifieke brein? Dan gaat het niet om wat je eet, maar om hóé je eet. Hoe verwerkt jouw brein informatie en via welke zintuigen neem je het meeste waar? Jouw lichaam vanuit Human Design bekijken gaat vele malen verder dan welk systeem of welke methode dan ook.

Werken

Met Human Design krijg je ook inzicht in je talenten: wat zijn de consistente eigenschappen in jou waar je altijd toegang tot hebt en waarmee jij volgens jouw uniekheid kunt leven.

Dit gaat niet over kennis of kunde, maar over welke energie jij in de wereld brengt en waar jij energie van krijgt. Want energie krijgen van wat je doet in je leven is ontzettend belangrijk.

In relatie tot werken kan het heel waardevol zijn om te ontdekken waar jouw kracht ligt, wat jouw natuurlijke rol is en waar jij voldoening of succes uit haalt. In welke omgeving jij tot je recht komt, welk soort werk bij je past en waarin jij een unieke bijdrage kunt leveren.

Keuzes maken

We leven in een tijd waarin veel veranderingen gaande zijn, zowel in de wereld om ons heen als in ons persoonlijke leven. We hebben geleerd om keuzes te maken vanuit ons hoofd: logische afwegingen maken, scenario’s uitwerken en lijstjes maken met voor- en nadelen.

Vanuit Human Design kijken we juist niet naar het mentale proces, maar naar wat jouw lichaam je vertelt. Bijvoorbeeld vanuit je gevoel, je intuïtie, je onderbuik of je hart. We noemen dit innerlijke keuze-instrument je Autoriteit. Als jij weet hoe je voor jou correcte keuzes maakt, ga je op een gezonde wijze een verandering in.

Verlangens en het nieuwe jaar

Volgens onze westerse kalender begint het nieuwe jaar op 1 januari. Een jaar is gebaseerd op de relatie tussen de zon en de aarde: de aarde doet er ongeveer 365 dagen over om een rondje om de zon te draaien.

In Human Design gebruiken we ook de positie van de zon ten opzichte van de aarde om het thema van de dagenergie te duiden, ook wel de Neutrino Transits genoemd. Neutrino’s laden ons de hele dag door met informatie, die wij allemaal op onze unieke wijze filteren via onze Crystals of Consciousness, waarover ik in een eerdere column heb geschreven. De zon staat ongeveer 5,5 dag in een van de 64 poorten.

Het nieuwe Human Design jaar begint in 2024 op 22 januari, wanneer de Neutrino’s van de zon poort 41 bereiken. Poort 41 is verbonden met – even een technische term – het codon Methionine (AUG), dit is van alle 64 codons het enige start-codon en dit is het begin van alle regels genetische code.

Poort 41 gaat over onze verlangens en staat voor het begin van nieuwe ervaringen. Dit is The Human Experiental Way, zoals de grondlegger van het Human Design systeem dat zo mooi noemde. Het staat voor alles wat het betekent om mens te zijn: het voelen en het ervaren van het leven. Verwachtingen loslaten en jezelf overgeven aan het moment en de ervaring, dat is het allermooiste wat er is. Human Design biedt jou een unieke gebruiksaanwijzing om te leven als jezelf.

Wil jij ook meer ontdekken over wie je echt bent? Kijk dan eens op www.ohmns.nl voor meer informatie over het Human Design systeem en de mogelijkheden voor een Reading.

Ik ben Nathalie Holwerda, mama van Floris en Femke en we wonen met ons vieren in Boxmeer. Van jongs af aan ben ik bezig met wetenschappen als kwantumfysica en kosmologie, en parallel daaraan heb ik een spirituele reis gemaakt. Ik volg de officiële opleiding tot Professional Human Design Analist.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *