Mind

Inspiratie wandelingen en nog veel meer

Een wandeling in de natuur kan je veel brengen. De stilte en even weg uit je eigen omgeving met al haar spanningen en stress geeft veel rust. De wandelingen met Astrid Breuer gaan nog een beetje dieper en je raakt bij elke wandeling een onderwerp of thema aan. Een bijzondere vrouw met veel levenservaring. Haar vele cursussen en opleiding tot energetisch therapeut zorgen ervoor dat ze je kan bijstaan in elke fase van je leven. Lees hier haar verhaal:

INSPIRATIEWANDELING…..Een soort stilte wandeling maar dan iets meer.

Bij een inspiratie wandeling lopen we van met drie tot zes personen. Elke wandeling heeft een thema of onderwerp waar we naar kunnen kijken. We doen een meditatie voor-of tijdens de wandeling. We staan stil bij ons leven. En natuurlijk stil zijn in onszelf. Dat doet zoveel met je. Even op afstand kijken en uit de hectiek van alle dag. Klopt het nog wat je aan het doen bent?


We lopen in stilte in de natuur. We voelen, horen en ruiken. De wandeling is gemiddeld 5 km lang. Raak geïnspireerd en wellicht kan ik jou inspireren.
De natuur zorgt al voor aarding dus dat je steviger met je voeten op de grond blijft staan, letterlijk en figuurlijk. Als je nou eens wat tijd voor jezelf wilt hebben of samen met vriend(inn)en. Lekker buiten zijn, lekker wandelen in een groep en tussendoor gezellig praten hoort er ook bij. Na de wandeling drinken we nog wat en kun je ontspannen en vol energie naar huis.

COACHING

Deze sessies zijn voor een ieder die niet lekker in zijn of haar vel zit. Die elke keer dezelfde lastige issues tegenkomt of problemen ervaart met relaties, met zichzelf, op het werk, in de liefde of in vriendschappen. Als iemand angst ervaart, bekende of onbekende. Waar komt het vandaan en vooral hoe kom ik er vanaf? Misschien ontevredenheid over het leven, de ballen niet meer in de lucht kunnen of willen houden.

Speciaal mensen met HSP oftewel hoog sensitiviteit die alle indrukken van het leven ongefilterd binnenkrijgen en mensen die worstelen met liefde, vooral liefde voor zichzelf.

Het gevoel niet goed genoeg te zijn of misschien al wel heel lang in de overlevingsstand te staan. Altijd jezelf aanpassen aan anderen kan een zware last worden. En zo zijn er nog legio voorbeelden op te noemen.

REIKI

Mijn broer had een cursus Reiki 1 gedaan en hij moest oefenen zo’n 15 jaar geleden. Ik vond dat wel prima, ik vertrouwde hem. Ik vroeg niet wat het was of wat het deed. Ik liet het gewoon maar gebeuren. En het ontspande enorm, dat was heerlijk. Tot ik botste op een vraagstuk over het leven en hij kon mij daar niet bij helpen, als broer zijnde, en ben ik terecht gekomen in Nijmegen bij een therapeut en zij gaf ook Reikicursus. Van therapie naar cursus. Reiki 1 en 2 gedaan. Reiki heeft mij, op een zachte manier, op mijn pad van processen gezet. Vanaf dat moment heb ik mij nooit meer echt alleen gevoeld. In 2015 ben ik Reikimaster geworden en heb vele cursussen mee mogen begeleiden.Veel mooie processen gezien bij mensen die steeds meer bewust werden, zelfs in één weekend kan er veel veranderen. Dankbaar ben ik dat ik met Reiki mag werken omdat het een zuivere zachte energie is.

Ik geef zo om de maand een Reiki 1 of 2 cursus. Het Reiki Master traject gaat binnenkort van start 3a en 3b.

VERDIEPING

Naast mijn baan heb ik in de loop der jaren ‘De Leerweg van de ziel’ in Nijmegen gevolgd. Een vierjarige opleiding en werd ik energetisch therapeut. Daar leer je o.a. te werken met Bachbloesemremedies en dat doe ik nu nog. Chakra- en Auratherapie, Reiki en een cursus over HSP. Daarnaast nog leren werken met een Biotensor. Dat is een soort pendel waarmee je energie kunt meten. De afgelopen jaren, nadat ik stopte met mijn baan, heb ik Hbo-opleidingen gedaan als Vernieuwend Coach en Stresscounselor.En vorig jaar een opleiding voor EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) . EMDR is een behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, bijvoorbeeld een verkeersongeluk, een overval of een ruzie. Angst, paniek of een trauma kunnen verzacht worden of zelfs verdwijnen. Het is een holistische therapeutische methode die rechtstreeks op de hersenen inwerkt.

MEDITATIE

Meditatie is een sterke manier om opnieuw af te stemmen op onze innerlijke rust. Omgaan met stress en spanningen, maar vooral om contact met jezelf te maken. Velen van ons worden meestal overheerst of gedreven door onze gedachten en gevoelens. Meditatie is de staat van simpelweg “zijn”. Het is een natuurlijke staat maar we zijn vergeten hoe we deze staat kunnen bereiken. 

Ik heb mij verdiept in meditatie.

Er zijn twee groepen die 1x per maand meedoen aan een meditatie-inspiratieavond. We drinken wat en ik geef een begeleide meditatie. We praten na en trekken een orakelkaart of engelenkaartje. Met een mooie boodschap en geïnspireerd keert men dan weer huiswaarts. Zeer waardevolle ontmoetingen zijn dat.

DIEREN

Werken met dieren is prachtig. Hoofdzakelijk komen er honden op mijn pad, maar ook katten, een mini papegaai en een paard. Met de Biotensor kan ik bij dieren de energie meten. En vanuit die energie kan ik vragen stellen en kijken hoe het met de vitaliteit zit. Zo kan ik ook een Bachbloesemremedie samenstellen waardoor het dier beter in zijn of haar vel komt te zitten. Of soms is er iets met de energie tussen de baas en het dier, dan nemen zij beiden de Bachremedie om de trilling en gemoedstoestand in balans te krijgen. En ik geef het dier Reiki wat soms heel wonderlijke resultaten oplevert. Meestal verdwijnt alle stress meteen uit het dier en slaapt ie een dag lang.

HELPEN

Vroeger wilde ik in de verpleging om mensen te helpen, maar ik kwam erachter dat ik bepaalde zaken niet zo goed kon en wilde, bijvoorbeeld de persoonlijke verzorging bij mensen, dat werkte niet voor mij. En ik wilde vroeger mensen redden van ellende. Intussen werd het me duidelijk dat je mensen niet moet redden, dat mogen zij zelf doen. Je kunt wel handvatten aanreiken en meelopen en meedenken. Ze zullen het echt zelf moeten doen, als ze dat zelf willen.

Het vergt moed en doorzettingsvermogen, dat is natuurlijk mijn eigen ervaring. En ik gun iedereen, inclusief mijzelf, een leven met vreugde, liefde en innerlijke rust. Daar heb je recht op.”

LEVENSERVARING

Door schade en schande ben ik wijs geworden. Door mijn eigen illusies te erkennen en herkennen en los te laten.

Ik heb een proces door geploeterd en gewerkt, om te komen waar ik nu ben.

Mijn kracht is dat ik mensen hiermee kan helpen, ook door middel van mijn eigen kwetsbaarheid te delen. Dat geeft vertrouwen. En tevens laat ik eenieder in zijn of haar eigen waarden om zijn of haar eigen versie te worden. Ik kan iemand op een zachte wijze wakker maken door middel van gesprek gecombineerd met een energetische behandeling. Ik ben eerlijk en daarnaast kan ik iemand liefdevoller naar zichzelf laten kijken.

Dan komt er bewustwording van eigen overtuigingen en patronen, en tilt men zichzelf naar een hoger niveau en kan heling plaatsvinden. Door verschuivingen in je systeem ontstaat er ruimte en leert men zichzelf weer beter kennen.

En de kracht ligt in rust, vertrouwen,

veiligheid en vooral humor, en daar ben ik goed in.

Wil je na het lezen van dit artikel een afspraak maken met Astrid Breuer neem dan contact op.

Www.coaching-therapie-maasland.nl

Dorpenweg 1A

Haren (bij Oss)

06 46351792

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *