Gezondheid

Je lichaam kan veel meer dan je denkt

De balans in het lichaam kan verstoord raken door bijvoorbeeld emoties, houding, eet en of leefpatronen. Hierdoor kan de energiestroom door het lichaam stagneren waardoor er klachten kunnen ontstaan. Het zelfgenezend vermogen, welk elk persoon heeft, kan dan wel een boost gebruiken.

Er zijn bepaalde technieken en methodes waar het zelfgenezend lichaam baat bij heeft. Meer bewustzijn is de sleutelrol. Durven kijken naar jezelf is essentieel in pijnvermindering en het oplossen van je klachten. Lowie Manders helpt mensen graag op weg naar herstel. In dit interview leer je Lowie kennen en zijn succesvolle werkwijze.

Lowie is registertherapeut en staat ingeschreven bij het RBCZ en is lid van beroepsvereniging LVNT. Hij runt zijn praktijk in Cuijk en heeft inmiddels al honderden mensen met succes geholpen. Dit doet hij middels krachtige methodes om je lichaam weer snel in balans te krijgen.

Met welke klachten komen mensen naar je toe?

“De mensen komen met allerlei klachten bij mij. Burn-out, slaapproblemen, ‘vol’ hoofd, geen energie, niet lekker in hun vel, migraine, nek/schouderklachten, rugklachten, darmproblemen, depressiviteit, vastgelopen voelen in de huidige maatschappij, overgevoeligheid, stress, pijnklachten, vermoeidheid, huidproblemen etc. Verder behandel ik mensen van alle leeftijden.”

Hoeveel behandelingen heeft iemand gemiddeld nodig ?

“Iedereen is anders dus dat is niet helemaal te zeggen. Mijn streven is dat na 4 of 5 behandelingen de persoon zich al heel anders (lees, veel beter) voelt dan bij binnenkomst. Sommige hebben al baat na 2 behandelingen en anderen hebben er meerdere nodig voor het beste resultaat. Mijn doel is dat mijn cliënten uiteindelijk alleen verder kunnen maar een groot aantal komen nog een aantal keren jaarlijks preventief terug.”

Welke methodes gebruik je?

“Bij binnenkomst hebben we een klein intake gesprek waarin je vertelt wat de klachten zijn en waar je tegenaan loopt. Naar behoefte pas ik de therapie aan. De basis is de natuurgeneeskundige energetische behandeling. Waarbij de energie weer gaat stromen door het lichaam en je zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd waardoor klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Indien nodig kunnen aanvullende technieken worden toegepast zoals bijvoorbeeld de emmet-techniek. Maar ook pulstechnieken, massage, technieken gebaseerd op reflexen en /of technieken om ‘oude’ballast los te laten. De combinatie van deze verschillende methodes versterkt het proces van herstel.”

Zijn de behandelingen ook preventief inzetbaar?

“Jazeker. Want heel vaak drukken we pijntjes weg. Daar zijn wij mensen ontzettend goed in. De kunst is om naar de signalen van het lichaam te luisteren en te reageren voordat het lichaam gaat schreeuwen om aandacht. Hierdoor kunnen we op tijd reageren zodat ergere/pijnlijkere klachten worden voorkomen.”

Je werkt ook aanvullend bij een reguliere behandeling?

“Ja de therapie kan zelfstandig als ook aanvullend aan een regulier traject worden ingezet. Want wat er gebeurt is dat je zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd en dat we op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. Want een drankje of een pilletje is vaak symptoom bestrijding, meestal zit hier meer achter. De praktijk leert dat door de behandeling de medicatie vaak omlaag kan, natuurlijk moet dit altijd in overleg met de huisarts of specialist.

In mijn ogen zou het geweldig zijn om het reguliere en het complementaire te koppelen. Het zal elkaar versterken op een zeer effectieve manier.”

Na de HBO opleiding Natuurgeneeskunde Energetisch therapeut, ben je meteen je eigen praktijk begonnen?

“Het traject is al veel eerder ingezet. Ongeveer 15 jaar geleden ben ik begonnen met universele energie en diverse opleidingen voordat ik de 4 jarige HBO opleiding ben gaan volgen. Vanaf het allereerste begin ben ik al familie, vrienden en bekenden gaan helpen. Dat is alleen maar meer geworden en op dit moment werk ik fulltime in mijn goed lopende praktijk.”

Door het volgen van de HBO opleiding worden mijn behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars bij een aanvullend pakket.

Wat heeft een grote indruk op je achter gelaten?

“Dat zijn meerdere zaken. Feit is dat meer dan 65% van de klachten gedefinieerd wordt als SOLK (somatische onverklaarbare lichamelijke klachten). Hoe kan dat zul je je afvragen? Wel, er gebeurt altijd van alles om ons heen en met ons. Dit zal altijd zo blijven. Het ligt er net aan welke emotie wij eraan hangen en waarom. Waarom hangt de ene persoon een bepaalde emotie aan een gebeurtenis terwijl de ander dit heel anders beleeft? Dit komt door programmeringen en overtuigingen, kortom ballast genaamd, die in ons zit, waardoor we de wereld zien door onze eigen gekleurde bril. Meer dan 90% van onze klachten wordt door deze ballast bepaald. Iedereen is anders en verdient daarom ook persoonlijk gerichte aandacht om deze ‘problemen’ aan te pakken.”

Wilde je altijd al therapeut worden?

“Dat was niet mijn gedachte… Er komt een moment in je leven waarbij je denkt, wat wil en kan ik nog meer in mijn verdere leven betekenen. Daar was ik snel uit. Ik wil graag mensen helpen en met mijn handjes werken. Het bleek dat ik goede aanleg heb om energie over te dragen op een ander. Daarbij wil ik op een verantwoorde manier met mensen kunnen werken want dat verdient eenieder in mijn ogen. Het is het begeleiden van mensen tijdens hun proces in een bepaalde fase van hun leven. Zie het als een logisch gevolg van wat ik ben gaan doen. Wel had ik vroeger als klein kind dromen dat het geweldig zou zijn om je hand op mensen te leggen waarna pijn vermindert of verdwijnt… Dus toeval? Nee toeval bestaat niet.”

Wat is de reden dat mensen graag bij jou komen?

“Mensen zijn hier geen nummer, ze willen gehoord en serieus genomen worden met hun klachten. Door ruim de tijd te nemen, laagdrempelig, positief, zonder hier een oordeel aan te hangen en te communiceren in gewone mensen taal. Dan pas kan je de persoon bereiken en snel weer in zijn kracht zetten. Verder geef ik ze handvatten mee welke ze kunnen toepassen in het dagelijkse leven.”

Wil je na het lezen van het interview ook een afspraak maken met Lowie Manders neem dan contact op.

Www.lowiemanders.nl

Tel: 0638890667

Mail: info@lowiemanders.nl

Potbeker 58 Cuijk

Verbeter je levenskwaliteit, je bent het waard.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *