Gezondheid

TIPS VOOR NACHTBRAKERS

Goed slapen is erg belangrijk om je overdag lekker fit te voelen.

Kom je ’s ochtends moeilijk op gang of voel je je gedurende de dag nog steeds niet uitgeslapen? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Deze tips kunnen je hierbij helpen!

Kijk je voor het slapen gaan nog veel op je televisie, pc, tablet, telefoonscherm ect?  Stop daar dan één a twéé uur voor het slapen mee. Het licht zorgt er namelijk voor dat je minder snel in slaap valt. Kies liever voor een meditatie of ontspanning oefening.

Ben je nog vaak aan het piekeren over hoe bijvoorbeeld de volgende ochtend eruit gaat zien? Zorg dan dat je op alles voorbereid bent en fijn kunt gaan slapen.  En rustig de volgende dag kunt beginnen. Denk dan aan: alvast je kleding klaar leggen, of een lunch voorbereiden voor de volgende dag.

  • Drink je laatste kop koffie max. 6 uur van te voren.
  • Overdag geen dutjes.
  • Houd een vast slaap ritme aan. Ga op een vaste tijd naar bed en sta altijd om dezelfde tijd op. Ja, ook als je een nachtje wat slechter geslapen hebt!
  • Moeite met vroeg op staan? Probeer dan elke dag één kwartier eerder op te staan dan normaal.
  • Pieker je in bed nog veel? Schrijven kan helpen. Zet het allemaal op papier zodat het niet meer in je hoofd zit.

Deze tips kunnen voor sommige wat lastiger zijn.. Maar kom op, even door de zure appel heen bijten en het went erg snel. Je zult je snel meer uitgerust voelen!

Door: Kelly Stevens

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *