Mind

Hypnotherapie voor kinderen

De Stichting Hypnose voor kinderen heeft tot doel meer informatie te geven over wat hypnose wel en niet is en waarvoor je het kunt gebruiken. Ook zamelt zij geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van hypnose bij medische aandoeningen. Bij de woorden “hypnose” en “hypnotherapie” wordt door veel ouders en kinderen gedacht aan hypnosefenomenen zoals je die op de televisie ziet, waarbij mensen totaal willoos lijken te zijn en allerlei gekke dingen doen. Dat heeft echter niets te maken met hypnose zoals therapeuten die gebruiken. Bij hypnose leert men kinderen hoe ze door middel van verbeeldingsoefeningen hun klachten, zoals buikpijn of bedplassen, kunnen beïnvloeden.

Kinderen blijken erg goed te reageren op hypnose. Dat komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben en omdat het zogenaamde “kritisch denken” bij kinderen nog minder ontwikkeld is. Ze zijn daarmee gevoeliger voor de suggesties die een therapeut hen geeft.

Interview met therapeute Yolanda Yalcin

Waarom heb je gekozen voor hypnose met kinderen?

Omdat het heel speels en gemakkelijk gaat. Ik vind het fijn om kinderen op jonge leeftijd al te kunnen helpen, als ze ergens tegenaan lopen.

Voor welke kinderen is de hypnose geschikt?

Hypnotherapie is geschikt voor alle kinderen en vooral voor kinderen met gebrek aan zelfvertrouwen, of die last hebben van concentratieproblemen, spanningen, stress, faalangst en overige angsten. Maar het helpt ook bij het niet kunnen uiten van gevoelens, gepest worden of de pester zijn.

Wat gebeurt er bij hypnose?

Bij hypnose ontspant je geest zich volledig. Je maakt dan verbinding met het onderbewuste. De meeste dingen die we doen, doen we onbewust en daar bewust een verandering in maken is vaak moeilijk. Onder hypnose staat je onderbewustzijn heel open voor verandering en nieuwe ideeën. Zo’n beetje alle hypnosetechnieken zijn bedoeld om in je manier van denken, een verandering teweeg te brengen, in plaats van alleen de boom te zien (je probleem), alle ruimte om de boom te zien en alle dingen die daar zijn.

Hoe ervaren kinderen de hypnose?

Kinderen ervaren de hypnose als verwonderlijk. Ze voelen zich heel rustig. Er ontstaat ruimte en openheid.

Na hoeveel behandelingen behaal je resultaat?

Meestal zijn na 3 à 4 sessies van 40-60 min voldoende. Vaak is de laatste sessie heel speels, om het traject met plezier af te ronden en de verandering te verankeren.

Wat zeggen kinderen zelf over de hypnose?

Het is als een avontuur, waarin je zelf de hoofdrol speelt.

Behandel je ook volwassenen?

Ja, ik behandel ook volwassenen. In een kindertraject is de eerste sessie met één van de ouders. Dit om het zelf te ervaren en ook je kind voor te gaan. Buiten dat, doe ik ook trajecten met volwassenen die soortgelijke klachten ervaren als faalangst en andere angsten, spanning en stressklachten.

De afspraken met Yolanda zijn buiten, wandelend, in een bos of park. Voor kinderen en volwassenen is dat een fijne manier.

Wil je een afspraak maken met Yolanda Yalcin neem dan contact op:

06 44508887

Adnaloy | Hypnotherapie (adnaloyhypnotherapie.nl)

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *