Mind

Coaching met de hond als co-coach

Door Hedwig Kanters

Mijn bedrijf is tot stand gekomen door ervaringen in mijn leven. Ik had alles in mijn leven: een mooi huis, vier kinderen, een lieve man, dieren, een leuke baan, twee auto’s en meerdere vakanties per jaar. Voor de buitenwereld het ideale plaatje, maar toch was ik niet gelukkig. Ik vond dat ik niet zo moest zeuren, wat had ik nou te klagen?

Ik ging maar door: ik bleef voor iedereen zorgen, ik zei “ja” wanneer ik liever “nee” wilde zeggen en ik deed alles om het anderen naar hun zin te maken. Ik voelde mij vaak eenzaam, onbegrepen en ik gaf anderen de schuld van negatieve punten in mijn leven. Echt praten deed ik niet, ik kropte alles op. Dit uitte zich in lichamelijke klachten en weinig energie. Ik negeerde dit totdat mijn lijf er écht mee stopte.

De diagnose Colitis Ulcerosa, een chronische ontsteking van de dikke darm, werd gesteld. Lichamelijk én geestelijk was ik he-le-maal op. Hierdoor werd ik gedwongen om naar mezelf te gaan kijken.

Het was voor mij een hele stap om hulp te vragen en mezelf kwetsbaar op te stellen, maar samen met coaches zijn er écht dingen zichtbaar gemaakt. Het was zeker niet altijd gemakkelijk, maar ik wist dat ik het zelf moest gaan doen. Ik was immers de enige die iets in mijn leven kon gaan veranderen. 

Vanuit mijn eigen ervaringen is mijn missie ontstaan: mensen hun leven voluit laten leven. Je kunt zelf de keuze maken om je eigen leven te leven. Je moet 100% eigen verantwoordelijkheid nemen voor alles in je leven. Het is hoe je er zelf mee omgaat. Je leven voluit leven, gun ik echt iedereen! Het is ook mogelijk voor jou; wat ik kan, kan jij ook! 

Mijn manier om mensen te helpen bij het voluit leven van hun leven, is anders dan andere. Bij mijn coachsessies gebruik ik namelijk mijn honden als co-coach.

Honden zijn de beste leermeesters als je naar jezelf wilt kunnen en durven kijken. Honden zijn puur, zichzelf en hebben goede, liefdevolle en zuivere intenties. Zij kennen geen afwijzing en oordeel. Honden willen van nature verbinding maken en voelen je haarfijn aan, waardoor ze zichzelf altijd kunnen afstemmen op jou. Wanneer jij met honden in contact komt, zullen ze altijd een verbinding met je aangaan.

Honden leven in een roedel en hebben van nature de behoefte om deze in balans te brengen en spanningsvrij te maken. In een coaching doen ze dit door zich af te stemmen op jouw energie, wat zich uit in spiegelen. Door het spiegelen wordt jouw (onbewuste) spanning en wat er écht diep van binnen bij jou speelt, zichtbaar.

Samen kijken we naar wat er gebeurt en koppelen we het terug naar jouw dagelijkse leven. We onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat er nodig is om een volgende stap te kunnen zetten. Je maakt contact met wie je écht bent. Hierdoor kun je keuzes leren maken die bij jou passen zodat je de regie kan (terug)nemen over jouw leven. 

Een coaching bij Ik Leef Voluit bestaat uit ongeveer vijf sessies. In deze coaching word ik bijgestaan door mijn honden Bolle (6) en Flo (1). Wanneer je een eigen hond hebt, is het ook zeker mogelijk om de coaching met je eigen hond te volgen. Tijdens de coaching zullen er ook energetische sessies (acces bars) plaatsvinden. Deze energetische sessies zorgen ervoor dat jij op een eenvoudige manier ballast los kan laten.

Deze sessies in combinatie met het coachen met honden is uniek en zorgt voor het maken van stappen die op dat moment voor jou nodig zijn om verder te komen. Je laat spanningen los en krijgt (weer) inzicht in wie jij bent en wat jij graag wilt.  

Een coaching bij Ik Leef Voluit voor jou interessant als jij..  

  • zekerder van jezelf wil zijn 
  • jezelf persoonlijk wil ontwikkelen 
  • je perfectionisme (wat) los wil laten 
  • beter je grenzen wil aangeven 
  • jezelf wil zijn 
  • vanuit je gevoel wil leven 
  • rust wil vinden in jezelf  
  • klaar bent om voor jezelf te kiezen 

Bij Ik Leef Voluit kun je ook terecht voor een 1-op-1 retraite op een rustige locatie. Deze retraite kun je samen met mijn honden maar ook met je eigen hond volgen.  Als je toe bent aan rust, tijd voor jezelf en nieuwe inzichten, is dit perfect voor jou!

Tijdens deze dagen ga je ont-moeten: je wordt uit de dagelijkse sleur en het ‘moeten’ gehaald en ontmoet daarbij jezelf. Tijdens deze retraite word je niet beïnvloed door anderen in je omgeving of door sociale media: je bent puur en alleen met jezelf. Door in je stilte te zijn, ga je voelen wat er daadwerkelijk bij je leeft en wat je wilt in het leven.

Samen gaan we dit door vertalen naar je dagelijkse leven. We zetten de stappen die jij wilt maken op een rij, zodat je niet terugvalt in je oude patroon wanneer je weer thuis bent. Tijdens deze dagen ontvang je ook een ontspannen energetische sessie waardoor je spanningen loslaat en open gaat staan voor nieuwe keuzes. 

Je verblijft tijdens deze retraite in mijn sfeervolle vakantiehuis waar je geniet van de mooie natuur en de stilte en waar elke ochtend een overheerlijk ontbijt voor je klaar staat. 

Ben jij nieuwsgierig of heb je vragen? Neem eens een kijkje op mijn website: www.ikleefvoluit.nl.

Ook kun je mij vinden op Facebook en Instagram (@ikleefvoluit) en ben ik via de mail te bereiken: info@ikleefvoluit.nl. Ik kijk ernaar uit kennis met je te maken!

HEDWIG KANTERS

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *