Spirit

Klank is een ervaring die voorbij gaat aan taal

Sinds ik Nienke heb leren kennen, luister ik geregeld naar haar Spotify lijst: Nienke Medicine Music. De naam zegt het al… muziek als medicijn. En zo voelt het ook.

Vanaf haar zesde speelde ze piano en vanaf haar tiende schrijft ze haar eigen nummers. Ze was een bekende zangeres en pianiste in binnen en buitenland. Totdat ze in 2019 een poliep op haar stembanden kreeg, waardoor ze een jaar lang haar stem niet kon gebruiken. Het ergste wat je kan overkomen als zangeres: je stem kwijt raken. Na de operatie en anderhalf jaar durende revalidatie, heelde haar stem moeizaam.

Voelde je paniek toen je je stem niet meer kon gebruiken?

“Het was misschien even schrikken, maar achteraf heeft het mijn leven verrijkt. Na de operatie kon ik amper praten en ging ik veel de natuur in. Doordat ik letterlijk vertraagde, leerde ik beter voelen. Na verloop van tijd verminderden de klachten en mijn angst. Daarna besloot ik alleen nog maar dingen te doen waar ik een volledig ‘JA’ op voelde. Voelen is een uitdaging, maar het levert zoveel op. Ik heb een sterke drijfveer om ook anderen te inspireren met dit inzicht. Medicine music gaat over leven vanuit intuïtie en gevoel.”

Haar huis staat vol instrumenten. En ze geeft ook geregeld lig-concerten. In de hoek zie ik een Indiaas harmonium. Ik ben dol op India en op Indiase muziek. Nienke ziet mijn ogen die richting uitgaan en kijkt me vrolijk aan. “Ik maak ook persoonlijke mantras met het Indiaas harmonium. Wacht, ik laat het je zien.”

Ik ben een beetje overdonderd. Een persoonlijke mantra op muziek??! Wauw! Ze vraagt me drie muzieknoten te kiezen. Als ik uitleg dat ik niets van muzieknoten af weet, vraagt ze mij intuïtief te kiezen op de muziektoon die ik hoor. Ik kies drie tonen die goed voelen. Dan vraagt ze me, waar ik tegenaan loop in het leven, wat ik zou willen veranderen. Ik denk even na.

Ik vind het soms nog best moeilijk om zelfliefde te voelen, ook al weet ik dat het belangrijk is. Weten en doen zijn soms twee verschillende dingen. Ik zeg haar dat ik meer zelfliefde wil leren. Ze begint te spelen op de gekozen noten op het Indiaas harmonium en begint te zingen. “Ik voel liefde, ik voel liefde voor mezelf. Ik gun mijzelf het allerbeste” Haar zingende stem, hoor ik nu pas voor de eerste keer. Ik krijg kippenvel over heel mijn lichaam. Ik hoor nu pas, hoe ze zingt. Ik voel het tot in het diepste van mijn ziel. Ik ben ontroerd en verbaasd over haar stem. Ze raakt me. In combinatie met de muziektonen maakt het zoveel indruk. Ik raak ontroerd. Vol ontzag kijk ik haar aan. Het voelt heel bijzonder een persoonlijke mantra.

Ze kijkt mij glimlachend aan. “Mijn missie in het leven is om mezelf en anderen in hun kracht te helpen komen, om te leven vanuit energie, vrijheid en inspiratie. Een mantra kan je hiermee helpen. Een mantra is eigenlijk een woord, zin, gebed of wijze uitspraak met een positieve boodschap. Door het opzeggen of zingen van een mantra ontstaan er bepaalde trillingen die van invloed zijn op het energieveld van je lichaam. Door het zingen en herhalen van de mantra komt je geest in meditatieve staat. De woorden hebben een creatie-kracht in zich. Gebruik je de mantra dagelijks, dan zal je onderbewustzijn transformeren.

Geef je daarom ook workshops in stembevrijding?

Stembevrijding is zoveel meer dan zingen en geluid maken. De stem is een uniek instrument waarmee je je kunt uiten, waarmee je in woorden/geluid duidelijk kan maken wat er in jezelf speelt. Ieder mens is uniek en heeft een uniek stemgeluid. Je stem laten horen is ook zichtbaar zijn, je waarheid spreken en ruimte innemen. Als je een blokkade voelt in je keel, kan het zijn dat dit iets zegt over gevoelens die je ervaart; onzekerheid, je niet goed genoeg voelen, twijfel, angst, zenuwen.

Wil je graag ook je persoonlijke mantra, die je mee naar huis kunt nemen en thuis kunt zingen? Of een coaching sessie met Nienke? Neem dan contact op.

• Soul coaching ( individuele coaching in de natuur)

• Stembevrijding

• Lig-concerten en SoundJourneys

• Persoonlijke mantra: in een cirkel of individuele sessie

Kijk op de website in de agenda voor meer info Nienke Soul Sound – Soul Sound

Spotify: Nienke Medicine Music

Malden

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *