Mind

In verbinding

In verbinding zijn: hoe doe je dat?

Het woord ‘verbinding’ hoor je tegenwoordig vaak gebruikt worden. Wat is verbinding nu eigenlijk? Het roept allerlei vragen op. Waarmee of met wie ben je dan in verbinding? Wanneer ben je uit verbinding? Is dat erg? En hoe krijg je die verbinding dan weer terug?

Uit verbinding en uit balans

Ben je uit verbinding met jezelf, dan zitten je hoofd, hart en buik niet meer op 1 lijn. En dat merk je meteen! Je kunt niet meer handelen naar wat je voelt of denkt. Of je denkt iets en voelt iets anders.

Je voelt (hart) bijvoorbeeld dat je ‘nee’ moet zeggen tegen een nieuw project/werk. Maar je handelt (buik) er niet naar, je zegt ‘ja’. Omdat je vindt (hoofd) dat iemand het toch moet doen en jij je verantwoordelijk voelt. Je gaat hiermee over je grenzen heen en dat kost veel energie!

Door bijvoorbeeld stress of angstklachten kun je uit balans raken en daarmee de verbinding me jezelf verliezen. Je merkt dan aan alles dat je uit balans bent: je hebt lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, rug- en nekpijn. Je bent wellicht sneller geïrriteerd, moe en aan het piekeren of malen. Je zit niet lekker in je vel en bent aan het overleven.

Weer in balans

Wanneer hoofd, hart en buik wel samenwerken en op 1 lijn liggen, dan gaat alles veel makkelijker en vloeiender. Je beslissingen en acties gaan moeiteloos. Hoe kan dat en hoe werkt dat nou?

Hoofd, hart en buik zijn grote netwerken die met elkaar verbonden zijn door zenuw- en energiebanen. Wanneer wat je denkt (hoofd), voelt (hart) en doet (buik) op 1 lijn liggen, dan kost het geen energie, dan gaat dat vanzelf. Je voelt dat je ‘nee’ moet zeggen tegen die opdracht of project en kunt hiernaar handelen zonder dat jij je schuldig voelt.

Door de connectie tussen die netwerken in hoofd, hart en buik te activeren, kom je weer in balans, in verbinding met jezelf. Het lijntje tussen die netwerken wordt als het ware gestimuleerd om een snelweg te worden.

In verbinding met een balansoefening

Een hele fijne oefening om de connectie te verbeteren is een ademoefening met verticale oogbewegingen. De bewuste hartademhaling zorgt al voor verbinding met jezelf. De connectie tussen hoofd, hart en buik wordt nog een keer extra versterkt door de oogbewegingen.

Deze oefening kun je elke dag 5 tot 7 minuten doen:

– Ga comfortabel zitten met je voeten op de grond.

– Sluit je ogen en houd je handen in je schoot of op je buik.

– Zorg voor milde aandacht en een milde mind (niks moet, het is goed zoals het is).

– Heb achtereenvolgens aandacht voor je hoofd, je hart en je buik.

– Laat je ademstroom van je hoofd via je hart naar je buik gaan en terug.

– Ontspan je ogen en laat ze rustig mee bewegen met de ademhaling: beweeg je ogen omhoog vanuit je buik, via hart naar hoofd met een inademing en vanuit je hoofd, via je hart naar je buik omlaag met een uitademing.

Doe dit rustig en met milde aandacht

Mocht je nu merken dat je blijft hangen in de stress, in emoties of in gepieker, dan kan er meer aan de hand zijn. Dan zouden er diepere, ingesleten patronen kunnen spelen die jou blokkeren om goed in balans te komen.

Ik kan je helpen om deze blokkades op te sporen en weg te nemen met een Mind Eye Power reset, zodat ook jij moeiteloos kunt leven.

Liefs, Nienke

Klik op de website en je komt meteen op de site van Nienke

Mount Effortless | Van overleven naar moeiteloos leven

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *