Mind

Wil je graag als coach of therapeut werken?

Of ben je dit al, en wil je meer vaardigheden leren? Maar ook voor iedereen die aan persoonlijke ontwikkeling wil werken, communicatief sterker wil worden en zijn of haar persoonlijke talenten wil ontdekken.

Het opleidingsinstituut voor Integrale Coaching & Therapie biedt een compleet pakket opleidingen en workshops op het vlak van vitaliteit, communicatie en talentontwikkeling.

Jolanda Vleugel, de directeur en hoofdtrainer, is een spontane, charmante vrouw met veel zelf kennis en levenslust. Trots vertelt ze over haar team en cursisten. “We doen het allemaal samen” zegt ze enthousiast.

Interview met Jolanda Vleugel

Wat is voor jou belangrijk in de opleidingen die je geeft?

Om mensen in hun kracht te brengen. Iedereen heeft een talent. Cursisten leren hun unieke kwaliteiten kennen en zien in dat dat hun kracht is. Ik zie hun groei en ontwikkeling door het jaar heen.

Dat vind ik fantastisch. Daarnaast staan wij garant voor deskundigheid en kwaliteit. Mijn gedrevenheid en passie voor mijn vak maakt dat ik altijd op zoek ben naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van communicatie, vitaliteit en aanverwante therapieën door trainingen te volgen in binnen- en buitenland.

Met als doel me actief in te zetten voor het belang van ‘HEEL’ zijn, van zowel volwassenen als kinderen. Dat vind ik belangrijk. Mijn kennis wil ik delen aan coaches, therapeuten, managers, leerkrachten en belangstellenden inspireren hun kennis uit te breiden en te manifesteren in het dagelijks leven.

Zelf ben je begonnen als coach?

Sinds 2000 ben ik actief als coach, natuurgeneeskundig therapeut en trainer. Daarvoor heb ik internationale opleidingen genoten onder andere bij Dr. Richard Bandler, de grondlegger en medeontwikkelaar van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Na de opleiding NEI-Systemisch coach werd ik steeds gemotiveerder om dit anderen ook te leren.

Voor mij is Nei bezield met je eigen ervaring. Ik gun iedereen deze ervaring. Dat iedereen mag weten dat je niet hoeft te leven in angst, pijn en tekortkoming. En dat het niet blijft bij een filosofie, maar een diep weten. Een weten waar ik iedere dag weer dankbaar voor ben.

NEI heeft me dit laten ervaren, heeft me sleutels aangereikt en heeft me met mezelf kennis laten maken. Zodat mijn potentieel, mijn mogelijkheden, mijn recht om helemaal ‘heel’ te zijn, mijn talenten en vaardigheden tot expressie zijn gekomen en nog iedere dag ervaar ik dat het een proces is wat doorgroeit in mij en om mij heen. En als dat kan voor mij, kan dat ook voor jou.

Wat maakt jouw opleidingsinstituut anders dan andere?

Ik werk altijd vanuit een warm, persoonlijk contact. Gecombineerd met een uiterst professionele werkhouding. Ik gebruik mijn intuïtie in de trainingen. Als kind was ik al hooggevoelig maar dat wist ik toen niet. Door mijn intuïtie voel ik aan waar de knelpunten zitten.

Bij de trainingen word je je bewust van alles wat je in je mars hebt. Persoonlijke ontwikkeling, je eigen talent en potentieel. Je leert nieuwe vaardigheden en tools om eventueel als therapeut aan de slag te gaan. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn team. We staan samen voor deskundigheid en kwaliteit.

Cursisten zien we ook vaak terug voor de bijscholingen, workshops of mini-reünie. Het contact blijft en dat maakt het bijzonder.

Een succesvolle opleiding met enthousiaste cursisten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een workshop of persoonlijk gesprek?

Het kan beide. Het voordeel van het aanmelden voor een workshop, is dat je meteen ziet wie wij zijnen hoe wij werken.

jolanda vleugel, Gelderland, NEI, Opleidingsinstituut, NLP

Overzicht van opleidingsinstituut voor Integrale Coaching &Therapie

NLP

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is meer dan een communicatie model. NLP stelt je in staat je onbegrensde keuze mogelijkheden te herkennen in iedere actie die je onderneemt.

NLP helpt mensen om hun innerlijke ervaring, gedachten en overtuigingen die belemmeren en waar ze last van hebben, te transformeren. Zodat ze niet langer in de weg staan om hun verlangens en doelen te realiseren. NLP kan helpen om je werk makkelijker te maken, je carrière te versnellen, je communicatie te verbeteren, je onderneming sneller te laten groeien en om weerbaarder in je leven te staan.

NEI -Neuro Emotionele Integratie

NEI, is ontwikkeld door de arts Roy Martina. Ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI bijvoorbeeld gebruik van meridiaanbanen en wordt er gewerkt met de subtiele energie van de lichaamscommunicatie en de daarin opgeslagen emotie .

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn.

Zo ontstaat er een disbalans wat er toe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren. Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan welke weer resulteren in stress welke uiteindelijk via de geest zijn invloed heeft op het fysieke lichaam.

Systemisch werk

Systemisch werk is ontwikkeld door Bert Hellinger. Deze methode is een effectieve, snelle werkvorm om tot de kern komen van een vraag of van een verstrikkingen/verstoring. En deze vervolgens via veranderingsgericht werk in de opstelling tot een op te brengen.

Daar de toepasbaarheid van systemisch werken zeer groot is, geniet deze werkvorm een sterk groeiende belangstelling zowel in de persoonlijke als zakelijke sfeer.

Kern van de werkwijze is het opstellen van het systeem, een familie of organisatie met behulp van personen uit de groep (representanten) of met voorwerpen. Op deze manier wordt inzichtelijk en voelbaar gemaakt wat de verhoudingen zijn tot elkaar en waar de eventuele verstrikkingen zich bevinden.

Tijdens een opstelling wordt het innerlijk beeld zichtbaar en ervaarbaar gemaakt. Wat we te zien krijgen is dan ook een beeld dat veel dieper gaat dan onze verstandelijke ideeën over het systeem. Dat vraagt een open mind van de begeleider. Deze waarneming, het toegang krijgen tot een weten en voelen van een systeem noemt men het morfologisch veld.

Opstellingen kunnen zowel voor: persoonlijke problematiek (familieopstellingen), organisatievraagstukken, teamcasuïstiek, politieke en maatschappelijke vraagstukken gebruikt worden.

De ervaring is dat de techniek van Bert Hellinger heel veel mogelijkheden biedt in combinatie met andere therapeutische interventies. Ze vullen elkaar goed aan.

Regelmatig worden er inspirerende bijscholingen en workshops georganiseerd. Deze sluiten aan bij thema’s die passen bij het NEI, NLP coachschap of systemisch werken. Kijk op de website voor meerdere datums.

Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching en Therapie staat garant voor deskundigheid en kwaliteit. Ze zijn aangesloten bij de stichting KTNO (Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). Uiteraard ook geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Daarmee voldoen zij aan de marktconforme kwaliteitscodes die worden gesteld en het geeft u de gelegenheid gebruik te maken van vrijstelling van BTW.

Opleidingslocatie:

Jolanda Vleugel

Kerstraat 7

Groesbeek

Telefoon 06-42922779

nfo@jolandavleugel.nl

jolanda vleugel, Gelderland, NEI, Opleidingsinstituut, NLP

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *