Gezondheid

De emotie achter de klacht

NEI-therapie gaat ervan uit dat elke vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen.

Brenda is een vriendelijke, nuchtere vrouw, die met twee benen op de grond staat. Haar eigen ervaring maakt haar tot ervaringsdeskundige.

Brenda: “In de vakantie van 2015 kreeg ik een vreemd gevoel in mijn handen en voeten. Na 48 uur had ik geen gevoel meer in mijn hele lijf. Ik werd in het ziekenhuis opgenomen, waar een MRI-scan werd gemaakt. Daar was op te zien dat er in mijn ruggenmerg ter hoogte van mijn nek een grote ontsteking zat. In het ziekenhuis werd gesproken over de diagnose MS. Ik ging van een geheel onafhankelijke vrouw, naar iemand die overal hulp bij nodig had, verschrikkelijk. Iemand vertelde mij over NEI therapie. Ik maakte een afspraak met de gedachte: baat het niet, dan schaadt het niet. Niet wetende dat dit mijn leven zou veranderen.

Al na mijn eerste sessie bemerkte ik resultaat en na drie keer voelde ik me al veel beter. Ik was veel minder moe en mijn lijf liet me niet meer zo vaak in de steek. Er kwam veel in beweging fysiek en emotioneel maar dat is het allemaal waard geweest. Nu gaat het erg goed met mij.”

Brenda besloot de NEI-opleiding te volgen en helpt nu meerdere mensen met verschillende klachten. Alles in ons lichaam staat met elkaar in verbinding. In onze cellen worden ook emoties opgeslagen.

Hier komen een paar voorbeelden van de mogelijke emoties achter een klacht:

Allergie: Weerstand tegen binnenkomende ‘prikkels’. Afkeer van iets of iemand waarmee je constant in aanraking komt .

Schimmelinfectie: In opstand komen tegen wat anderen van je verlangen. Niet zwak mogen zijn.

Hooikoorts: Weerstand tegen het ‘openbloeien’(lente..) van jezelf. Je verstikt jezelf, laat mogelijkheden onbenut. Leven in star patroon.

Aambeien: Heb je angst om los te laten? Zijn er onderdrukte emoties aanwezig? Is er een conflict tussen willen kwijtraken en nog willen vasthouden?

Migraine: altijd bezig te ‘voldoen’. Gepieker over ‘doe ik alles wel goed?’. Word je boos omdat je planning niet klopt? Moet je aan veel eisen voldoen? Verlang je naar gemoedsrust?


Ook zonder klachten kun je een afspraak maken. Brenda maakt dan contact met het onderbewuste op zoek naar een emotionele disbalans, die nog verborgen ligt, zodat je klachten kunt voorkomen.

Ik ben nieuwsgierig en maak een afspraak. Met een biotensor peilt Brenda mijn onderbewustzijn. Ze vraagt of ik ooit een schimmelinfectie heb gehad. “Nee”, is mijn antwoord. “Heb je last van een opgeblazen gevoel?” Ik geef toe, dat ik hier al jaren last van heb.

Ze constateert dat ik wel een schimmelinfectie heb gehad en dat daardoor mijn darmen opspelen. Mijn lichaam heeft nog niet alle afvalstoffen kunnen verwerken. Ze legt uit dat ze de afvalstoffen van de schimmel kan afvoeren en dat ik veel water moet drinken na de behandeling. Alles bij elkaar duurt de behandeling een uur en ze heeft me veel uitgelegd over NEI-therapie.

De volgende dag vertel ik mijn vriendin dat ik bij Brenda ben geweest en dat zij mij een behandeling heeft gegeven voor een schimmelinfectie, waarvan ik dacht dat ik die niet heb gehad. Waarop mijn vriendin meteen roept:” Jawel!! Die heb je wel gehad, weet je dat niet meer?? Dat je dat niet meer weet.” Ik kan me er eerlijk gezegd niets van herinneren. Bewust weet ik dat niet meer maar mijn onderbewuste weet blijkbaar alles.

Toch wel bijzonder dat Brenda gelijk had. Het is nu weken geleden dat ik bij Brenda ben geweest, Mijn opgeblazen gevoel in mijn buik is verdwenen.

Veel klachten kunnen behandeld worden. Nei therapie werkt op een vriendelijke manier zonder veel in de diepte te gaan en pijnlijke situaties op te roepen.

Hoofdpijn, migraine, rugpijn, eczeem, hooikoorts, allergieën, depressie, verslavingen, klachten bij zwangerschap, stress, kinderwens, slapeloosheid, burn-out…

Neem contact op met Brenda Josemanders

Sint Jansvoort 18, Gassel

06-13091911

Klik op de website en je komt meteen op haar site

Krachtvannei.nl – Brenda Josemanders

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *