Mind

Gaido praktijk voor innerlijke balans

Helma is mindfullnesstrainer, energetisch therapeut en Reiki docent. Ze is een hartelijke vrouw en goedlachs. Met haar praktijk helpt ze iedereen naar innerlijke balans. Graag willen we meer weten over haar, en haar visie.

Interview met Helma van de Rijt

Waarom mindfulness?

Bij mindfulness draait het om focus en in het nu zijn. Je doet best veel op de automatische piloot. Als je die piloot uit zet en een handeling bewust doet, hoef je je later niet af te vragen of je het wel gedaan hebt. “Heb ik de deur nu op slot gedaan?” bijvoorbeeld. En je krijgt meer mee van het moment zelf. In de mindfulness training gaan we kijken naar die automatische piloot maar ook naar “gedachte-gevoel-gedrag” onder andere.

Een gedachte roept een bepaald gevoel op en zorgt voor een bepaald gedrag. Maar hoe zit het nu met die gedachte? Klop die eigenlijk wel?

Door daar naar te kijken, kun je ook het gevoel en uiteindelijk ook je gedrag veranderen. Door de training leer je anders naar dingen te kijken en te focussen op jezelf en je manier van doen.

Ik vind mindfulness daarom een mooie aanvulling op dat wat ik mensen wil meegeven: luisteren naar je lichaam en voelen wat er nodig is op dit moment.

Kun je een voorbeeld noemen van een oefening die je gebruikt in een mindfulness training?

De loopmeditatie is een mooie voorbeeld. In de training doen we een aantal oefeningen, komen er mooie verhalen voorbij en krijg je een aantal meditaties. Voor deze meditaties hoef je geen ervaring met mediteren te hebben. Een van die meditaties is de loopmeditatie. Lopen doen we eigenlijk zonder er bij na te denken. Maar wat als je nu heel bewust gaat lopen: langzaam, stap voor stap? Wat gebeurt er? In eerste instantie is het heel onwennig maar op een bepaald moment wordt lopen een meditatie op zich. De focus ligt op de beweging die je “nu” aan het doen bent.

Waarom is het zo belangrijk om meer in het ‘nu’ te leven? Wat levert het ons op?

Voor mij persoonlijk levert het rust en het opladen van nieuwe energie op. Mogelijk merkt iemand dat er creativiteit ontstaat door in het nu te leven. Of iemand krijgt andere inzichten. Sta eens wat vaker stil, kijk eens om je heen en probeer eens om een standaardhandeling op een andere manier te doen. En merk dan eens op wat dit met je doet. Dan kun je zien wat zo’n kleine stap je oplevert en of je dit door wil gaan zetten. Het mooie is dat je dit op elk moment van de dag kunt doen en dat hoe je het aanpakt, prima is.

Je geeft ook Reiki en energetische behandelingen voor innerlijke balans

Overal is energie. Het is niet tastbaar maar wel merkbaar. Je krijgt of verliest energie van bepaalde dingen die je doet of van bepaalde mensen die je tegenkomt. Via je lichaam neem je energie op en laat je energie ook weer los. Stroomt die energie te snel of te langzaam dan merk je dat aan je stemming of aan je lijf.

Je voelt je moe, gespannen, krijgt lichamelijke klachten of pijn. Tijdens een energetisch consult gaan we bekijken waardoor je uitbalans bent en welke handvatten je nodig hebt om die balans weer terug te krijgen. Een handvat kan een oefening of een meditatie zijn maar ook een extra energieboost. Het gaat erom dat het bij jou past en dat het voor jou werkt.

Was je altijd al intuïtief?

Tot mijn 25ste reageerde ik echt vanuit intuïtie, het onderbuikgevoel. In die periode stond ik “open”. Niet alleen voor mijn eigen gevoel, maar ook voor de emoties van anderen, beelden, geluiden etc. Dat ging prima, tot dat ene heftige beeld, waar ik niet mee om kon gaan. Ik sloot me af en ik begon alles te beredeneren. Met als extra, het beruchte stemmetje: “Zou je dat nu wel doen?” “Is dat wel een goed idee?” Het duurde even voordat ik de weg terug naar mijn gevoel en mijn intuïtie weer vond.

Reiki en de opleiding tot energetisch therapeut hebben mij hierbij geholpen. Helemaal terug ben ik nog niet. Maar als het stemmetje weer de kop opsteekt, focus ik me op mijn ademhaling en kom zo terug naar mijn gevoel.

Wat kunnen mensen verwachten van jou?

Alles wat ik doe, staat in het teken van contact maken met je gevoel en je intuïtie en het vinden van innerlijke balans. Ik luister, stel vragen, behandel vanuit positieve energie en geef je handvatten door middel van meditaties en oefeningen, die je ook thuis kunt blijven doen. Ik zet je in je kracht, ga met je kijken naar je automatische piloot en onderzoek met je hoe we patronen die niet meer meer bij je passen kunnen doorbreken.

Gaido praktijk voor innerlijke balans

Energetisch consult

Mindfulnesstraining

Reiki behandelingen

Helma van de Rijt

Welkom bij Gaido. – De website van hvanderijt64! (gaidoreiki.nl)

Tel: 06- 51 839 839

Dorpstraat 50

Langenboom

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *