Mind

De diepgang van een Lomi Lomi massage

Een massage is ontspannend, het vermindert stress door de aanmaak van serotonine en oxytocine. Ook bevordert het de bloedsomloop, het verlaagt de bloeddruk doordat je rustiger wordt en dieper gaat ademmalen. Er zijn veel verschillende soorten massages. Sabriene Immers heeft haar passie gevonden en diverse opleidingen gevolgd. Ze heeft nu een succesvolle massagepraktijk, Express Yourself. Ze werkt vanuit haar gevoel en intuïtief weet ze vaak wat de ander nodig heeft.

Hoe is massage op je pad gekomen?

Ongeveer zeven jaar geleden werd voor mij, tijdens een basiscursus massage, duidelijk dat massage universeel is, net als de behoefte aan contact, aanraking en ontspanning. Dit zijn wezenlijke behoeftes van ieder mens en belangrijk voor ieders fysieke, mentale en sociaal-emotionele functioneren.

Vanaf dat moment ben ik met veel energie, enthousiasme en grote betrokkenheid aan mijn avontuur “Express Yourself” begonnen. De afgelopen jaren, en nog steeds, ben ik mij als masseur blijven ontwikkelen door diverse opleidingen te volgen. Tijdens een massage put ik mijn kennis uit verschillende culturen van over de hele wereld. Voornamelijk uit culturen waar massage en zelfzorg belangrijke hoekstenen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Lomi Lomi Hawaiian Healing, Zweedse ontspanningsmassage, Access Bars en Guasha.

Wat is Guasha?
Guasha bestaat oorspronkelijk uit twee woorden, Gua en Sha. Gua betekent letterlijk “schrapen” van “ziekten door gestagneerde energie”. Dit is een oude medische behandeling die nog steeds beoefend wordt in de traditionele Chinese geneeskunde.

 Een Guasha behandeling bestaat uit het schrapen van de huid met bijvoorbeeld een gepolijste

Jadesteen. De Jadesteen wordt stevig op de geoliede huid geplaatst en in streken langs de spieren bewogen. Het schrapen zorgt ervoor dat de gestagneerde energie een onderhuidse verkleuring laat zien. De onderhuidse verkleuring is meestal na twee tot vier dagen verdwijnen. Hoewel de verkleuringen er pijnlijk uitzien, zijn ze het niet.

De lijst van klachten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier te beschrijven maar bestaat o.a. uit:

-Veel verschillende pijnsyndromen

-Nek- en schouderklachten

-Hoofdpijnen en migraine

-Rugklachten

-RSI

-Stress, Burn-out, Depressieklachten

-Slapeloosheid


Hoe reageren mensen op een Guasha behandeling?
Ik kan het vanuit eigen ervaring iedereen aanraden om het eens te proberen! Om mijn lichaam goed te onderhouden ga ik één keer per maand naar een masseur. Vast onderdeel van deze massage is de Guashabehandeling van mijn rug en nek. Direct na de massage is er merkbaar meer ruimte ontstaan in mijn rug, schouders en nek en ik voel me weer als herboren! De kracht van Guasha schuilt in de kracht van herhaling. Rome is niet één dag gebouwd…, al die opgebouwde stagnaties schraap je ook niet in één behandeling weg!

Een andere vrij onbekende massage is de Lomi Lomi massage uit Hawaï. Kun je daar iets over vertellen? Vergeet alles wat je hebt ervaren van een ontspanningsmassage! Deze bijzondere massage komt namelijk niet in de buurt van een traditionele of klassieke massage. Tijdens deze massage wordt er gemasseerd op de Aloha wijze. De letterlijke betekenis van Aloha is ‘levensadem’. Masseren met Aloha betekent masseren met universele liefde en intentie.

Lomi Lomi wordt uitgevoerd met loving hands (onvoorwaardelijke liefde), de focus ligt bij jouw persoonlijke intentie, ontspanning met liefdevolle aandacht en een liefdevol hart.

Door de onafgebroken, vloeiende en ritmische bewegingen met de handen en onderarmen, afgestemd op jouw lichaam, wordt het lichaam volledige gevoed zodat jij, als ontvanger, kan ontspannen en kan wegzakken in een diepe ontspanning. Gedachten kunnen niets meer doen dan stil zijn.

Lomi Lomi is niet zomaar een massagetechniek, het is een ervaring, een ontdekking, een manier van leven die je niet meer loslaat.

Wat is de filosofie achter een Lomi Lomi Massage?
Aloha” is niet alleen het allermooiste en meest veelzeggende woord in Hawaii. Het is de filosofie en levenswijze die aan de Lomi Lomi-massage ten grondslag ligt. De Aloha-spirit heeft echter ook betrekking op een krachtige methode waarmee vrijwel ieder probleem opgelost kan worden.

Al jaren wordt er door de westerse landen onderzoek gedaan naar het begrip universele energie. De meest eenvoudige uitleg is om naar de letterlijke vertaling te kijken: “het vreugdevol (oha) delen (alo) van de levens- energie (ha) op dit moment (alo)”

Als je aan een Hawaiiaan vraagt wat Aloha betekent, is het meest gegeven antwoord: “The Breath of Life” (vertaling: levensadem), de universele levensenergie van liefde en goede intenties. Een begrip dat iedere Hawaiiaan begrijpt en naleeft of nastreeft. De Aloha-spirit is een onderdeel van alles in Hawaii: mensen surfen met Aloha, koken Aloha en schrijven zelfs e-mails met Aloha. Alles gebeurt met liefde.

Om de diepgang van Lomi Lomi massage te begrijpen en toepasbaar te maken in jouw leven, zal ik kort iets vertellen over Huna en haar beginselen. Huna is voor het hele leven toepasbaar en zorgt voor universele groei. Aloha is één van de Huna-principes, de overige zes zijn:

Ike – De wereld is zoals jij deze ziet. Ike refereert aan het belang van geloven. Waar je in gelooft, zal je manifesteren.

Kala – Er zijn geen grenzen, alles is mogelijk. Eigenlijk is Kala tweeledig. Ten eerste stelt Kala dat er geen grenzen zijn en ten tweede wijst het op het belang om los te laten en te vergeven, waardoor grenzen die je nog ziet, te overwinnen zijn.

Makia – Wat je aandacht geeft, groeit. Waar je bewust of onbewust de meeste tijd aan denkt, zal

groeien in jouw werkelijkheid.

 Manawa – Nu is het moment. Je huidige overtuigingen, beslissingen en handelingen die verband houden met jezelf en de wereld om je heen, vormen je bewustzijn van de wereld en jezelf en definiëren daarmee je huidige ervaringen.

Mana – Alle kracht zit in jezelf. De kracht ligt niet bij iets of iemand anders, het zit volledig in jou. Mana is een levensenergie die stroomt door alle dingen en is zeer persoonlijk: je hebt een kans om het te vermeerderen of om Mana te verliezen in alles wat je doet.

Pono – Dit wordt over het algemeen vertaald als gerechtigheid. Bewust kiezen voor wat goed is voor jezelf, anderen en je omgeving. De intentie waarmee je handelt, bepaalt de uitkomst.

Mensen komen naar je toe voor een ontspanningsmassage maar daarnaast werken de massages dus ook therapeutisch?
Onderschat niet de kracht van een massage! Dagelijks worden we blootgesteld aan een overdosis prikkels, deze prikkels vormen een enorme belasting voor je lichaam. Een massage werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Wereldwijd en al eeuwenlang bestaan er legio massagetechnieken. Hoewel ze in detail uiteenlopend zijn, doen ze in de basis allemaal hetzelfde; de doorbloeding stimuleren en het autonome zenuwstelsel beïnvloeden. Afvalstoffen worden afgevoerd, stress, pijn, angst, spanning en stemmingswisseling verminderen, slaap en zelfvertrouwen verbeteren en zelfs het immuunsysteem wordt positief beïnvloed.

Regelmatig een massage ondergaan is noodzakelijk om klachten te voorkomen, door signalen van je lichaam tijdig op te merken en serieus te nemen. Tenslotte is je lichaam het enige huis waar je je hele leven in woont.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt mogen ontvangen?
Wat een leuke vraag! Nu ik er bewust over na denk, krijg ik dagelijks de meest mooie complimenten van mijn cliënten… De glimlach die ik kreeg, het mooie gesprek wat we samen hebben gevoerd, een nieuwe cliënt die een afspraak wil maken of een spontane knuffel. Dat zijn voor mij een aantal voorbeelden van de mooiste complimenten.

Wil je na het lezen van dit interview een afspraak maken met Sabriene, neem dan telefonisch contact op of bekijk de website.

Express Yourself Massage

Sabriene Immers

Sint Jansbloem 1

Gemert

Tel: 06 13064176

www.expressyourself.salon

Deel dit op social media 🙏

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *