Mind

Papillon therapie & coaching

Monique Verhagen heeft haar praktijk in Boekel. Mensen vooruit helpen, dat is haar missie. Haar eigen levenservaring en het verlies van haar kindje Anoek, heeft haar gemaakt tot wie ze nu is: een meelevende, sterke, wijze, vrouw.

Monique legt haar manier van werken uit: “Ik werk volgens de holistische visie dat jouw hoofd en lichaam één geheel vormen en dat een (onbewust) trauma, wat zich heeft vastgezet in jouw lichaam, er niet met praten alleen uit gaat.
Je hoeft geen ingewikkelde langdurige trajecten te doen om je morgen al anders te voelen, alle antwoorden zit al in jou.”

Trauma is een zwaar woord. Wat is een trauma? En wat doet een trauma met ons ?

“Trauma is ook een zwaar woord. Maar een wondje op je vinger is ook een trauma. Het is iets wat er onverwachts gebeurt en waar het lichaam op reageert. In het geval van een wondje zal het lichaam je beschermen door het te dichten. In elke situatie als er iets gebeurd reageert het lichaam.

Het beschermen gaat onbewust. Vaak is het op dat moment nodig maar later als je volwassen bent is de bescherming niet altijd meer nodig. Het kan je wel belemmeren. Bijvoorbeeld bij faalangst. Ergens in het leven is er onbewust iets gebeurd wat dit heeft vastgezet als faalangst.

Wellicht was het een woord, een manier van praten, een stemverheffing in je jongere jaren wat jij toen hebt vertaald als: dit is niet goed. Ons systeem werkt fantastisch en elke keer als er iets gebeurt en het lukt niet zoals wij dat hadden bedacht is het : ”zie je wel het is niet goed”.

Faalangst kan je belemmeren in je verdere leven. Door contact te maken met je onderbewuste in hypnose kun je terug gaan naar dat moment. Daar los je het op, je haalt de lading eraf, het gevoel eraf. Met hypnotherapie trek je de faalangst er met wortel en al uit. Het is dus uit het je systeem.

De gebeurtenis (trauma) kun je niet veranderen dat is gebeurd, maar je kunt wel de emotie eromheen veranderen.”

Als mensen hun trauma niet verwerken wat gebeurt er dan ?

“Het kan je ziek maken. Het systeem in het lichaam gaat het vastzetten en de levensstroom blokkeert. Bijvoorbeeld een schouderklacht kan door een overbelasting komen, maar het is ook het lichaam wat een signaal geeft. Het signaal kan al eerder ontstaan zijn en ergens anders vandaan komen, maar door het te projecteren in de schouder dwingt het de persoon tot rust. Het lichaam is genieus het laat op verschillende manieren blijken dat er onbewust iets niet goed is. (allergie, pijnklachten, huidklachten, stressklachten, depressie, angsten, gedrag).”

Wat is jouw vaardigheid?

“Ik ben energetisch therapeut. Ik voel wat er speelt bij anderen als ik me ermee verbind.
Door mijn gevoeligheid en mijn contact met het hogere bewustzijn krijg ik vaak signalen door.
Door woorden, plaatjes, geuren, geluiden. Met die vaardigheid kan ik mensen helpen om gezond te worden.

Familie opstelling, hypnose, akasha kronieken, energetische (lichamelijke) behandelingen, Ik heb meerdere tools om iedereen aanvullend te kunnen helpen.

Ik geef massages om te ontspannen, maar het is niet de oplossing voor een pijnklacht . Ik geef acupressuur om de pijn te verzachten en de blokkade te verwijderen maar door het trauma te verwijderen met hypnose blijft het ook weg. Ik gebruik een aroma om een systeem aan te zetten en dat ondersteun ik met hypnose. Ik gebruik Bachbloesem om het laatste restje te verwijderen als dat er nog zit.”

Voorheen was je directrice van een kinderopvang. Wat heeft je doen besluiten om een hele andere richting op te gaan en deze praktijk te beginnen?

“Ik ben de kinderopvang begonnen om kinderen te begeleiden in de ontwikkeling en ouders te ondersteunen in de opvoeding. Door de groei van het bedrijf kwam ik steeds verder af te staan van de kinderen en deed ik dingen die ik uiteindelijk niet meer leuk vond. Mijn energie stroomde niet meer, er zat een blokkade en ik werd ziek. (burn-out). Ik negeerde de signalen van mijn lichaam.

De blokkade was ontstaan in mijn jeugd maar de trigger was het overlijden van mijn dochter in 1997.
De stem in mijn hoofd zei: je hebt het niet goed gedaan, die kwam van veel eerder uit mijn jeugd.

Mijn overlevingsdrang, laten zien dat ik het wel kan, met perfectionisme, harder dan hard werken als resultaat.

Ik was zover van mezelf verwijderd dat ik door diverse therapieën mezelf weer terug vond.
Alles hielp een beetje maar hypnotherapie was het laatste stukje. Als ik dat meteen had gedaan dan was ik veel eerder weer mezelf geworden. Dat gun ik anderen ook. Sneller van een “probleem” afkomen op een simpele manier.

Toen ik het inzicht kreeg dat ik dingen deed waar ik ziek van werd, was de keuze om te verkopen snel gemaakt.

HET VERLEDEN HEEFT INVLOED OP ONS LEVEN

Mijn ouders hebben een kind verloren na mij. Daardoor is de sfeer in ons huis veranderd Als klein meisje van 2 jaar wist ik niet wat het was maar het “onkruidzaadje” was geplant. Ik wilde helpen als kind, dat doe je automatisch onbewust, om diegene die voor je zorgen te ontzien. Mijn moeder heeft onbewust trauma’s veroorzaakt. Ik heb haar dat vergeven omdat zij ook niet beter wist en het onbewust deed. Later zag ik pas in wat het met mij en mijn zusjes heeft gedaan.

Toen ik zelf een kind verloor zag ik pas jaren later in dat ik (onbewust) hetzelfde deed als mijn moeder. Iets wat ik niet wilde maar toch is gebeurd. Ik heb mijn kinderen (onbewust) ook een trauma gegeven. Het schuldgevoel is ook losgelaten. Want er bestaat geen schuld.

Mijn jongste zoon heeft 9 maanden in een bevuilde baarmoeder gewoond met een verkeerde energie door het trauma van mijn overleden dochter en de stress en angst die ik voelde.
De geplande geboorte gaf ook weer stress voor hem net zoals mijn uitgestelde rouw.

Mijn verdriet en angst resulteerde in een huilbaby. Hij kon de stress en het verdriet dat hij bij mij voelde niet verwerken en reguleren. Dit had invloed (onbewust) op zijn maag en darmen. Hij had krampjes maar ook refluxen en allergieën.

Verder kon ik me uit angst niet hechten aan hem gedurende de zwangerschap en na zijn geboorte.

Hechtingsproblemen waren geboren. We begrepen elkaar niet. Ik had geen steun aan mijn ex-man en probeerde alle hulp te krijgen die er was. Helaas hielp niks omdat het onderliggende probleem niet werd aangepakt. Als moeder en opvoeder voelt het als falen als jij je kind niet kan geven wat het nodig heeft.

Mijn jongste spiegelde mijn gedrag maar dat was lastig voor mij om mee te dealen. Ik zag niet hoe wij op elkaar reageerde. Hij uitte zijn gedrag op een negatieve manier en hij moest in therapie.

Een kind wil gezien en gehoord worden en uit dat in gedrag. Geen van de hulpverleners waar ik aanklopte heeft mij verteld dat het gedrag van mijn kind door de hele situatie kwam.

De afgelopen jaren heb ik beide geboortes opnieuw gedaan en de negatieve energie die er bij mij en mijn kinderen zat, is nu weg. Ik weet nu ook dat de hulpbron al in je zit. Het enigste wat je hoeft te doen is deze aan te spreken“

Als babycoach kun je nu ook hulp bieden bij huilbaby’s?

“Als babycoach kijk en luister ik naar het kind en naar de ouders. Vaak is er iets gebeurd tijdens de bevruchting, zwangerschap of bevalling. Het kind kan niet praten maar geeft het signaal: er is iets. Artsen vinden vaak geen oorzaak omdat het niet medisch is maar er een energetisch trauma heeft plaatsgevonden. Ga je dan met ouders in gesprek, dan hoor ik wat er achter zit. Het ligt vaak niet aan het kind, die heeft alleen de emotie tijdens een proces opgepikt, geïnstalleerd en vastgezet.

Met een baby kan ik geen hypnose doen, maar de energie werkt zo, dat als je het trauma bij de ouder aanpakt, het ook bij het kind heelt.”

Stellen met een kinderwens kun je ook helpen?

“Vaak zit er energetisch iets vast wat de kinderwens blokkeert. Dat kan een gedachte zijn zoals: “ik word nooit moeder hoor, dat is niks voor mij.” Later wil je kinderen maar die gedachte zit in het systeem en kan ervoor zorgen dat je geen kinderen krijgt. Maar ook een ander trauma bijvoorbeeld het verdriet van het sterven van een huisdier, kan een blokkade veroorzaken in de energiebalans.

Alles is energie en deze energie wordt in onze cellen opgeslagen.

Gelukkig kun je de cellen vernieuwen door negatieve informatie te vervangen voor positieve informatie. “

Wat is jouw missie?

“Het is mijn missie om kinderen een onbezorgde jeugd te geven. Ik probeer de trauma’s die ouders hebben, en eventueel ook hun kinderen, te verwijderen zodat de energie weer kan stromen.
Dit geeft energie, kracht, doorzettingsvermogen, geluk, liefde, groei, hoop, blijdschap, rust……….

Ik doe dat door te kijken, te luisteren en op een snelle manier direct naar de kern te gaan. Daar het onkruid te verwijderen met wortel en al zodat de mooie bloemen in jouw tuintje weer kunnen bloeien.

De eerste 9 maanden vormen de basis van ons bestaan. Als ik daar al iets kan betekenen geeft dat minder problemen in het nu. Zoals ik al zei weet ik nu uit mijn eigen ervaringen als kind maar ook als moeder wat een trauma kan veroorzaken. Ik zie soms wanhopige ouders die ik met een simpele behandeling kan helpen. Als ik kinderen zie opgroeien in een onveilige situatie en niet gelukkig zijn bloed mijn hart. Ik zie kinderen en studenten die met allerlei klachten uitvallen, door stress/perfectionisme en (faal)angst. Met 1 sessie zonder te praten zijn deze mensen vaak al geholpen.

Door met zowel de ouders en verzorgers en het kind te werken verandert de omgeving waarin een kind opgroeit. Of dit nu een baby is, een kleuter, een schoolkind, een puber of een volwassene ieder mens verdient het om zich gelukkig te voelen en te leven zonder pijn en verdriet.

Deze afgelopen periode heeft veel trauma’s opgeleverd bij de mensen. Ik zou zeggen blijf er niet mee zitten, zet de eerste stap en kom in actie. Je bent niet alleen en er is altijd iemand die je kan helpen.

Ben je na het lezen van het interview geïnteresseerd of heb je nog vragen neem dan contact op met

Monique Verhagen, telefonisch 0650615271 of via de mail: monique@papillontherapieencoaching.nl of neem een kijkje op de website: www.papillontherapieencoaching.nl

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *