Gezondheid

EMB bloedtest

Energetische Morfologische Bloedtest (EMBTest®)
Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Het vasculaire systeem vervoert zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem. Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Uit het bloed kan echter meer informatie gehaald worden. Een geheel andere, holistische benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen & energetische belastingen aantonen. De uitslag van de EMB test geeft bijzonder veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam.

Reguliere bloedtest aangevuld met complementaire waardes
De EMB test is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht. Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed en het eerder opgetekende (klinisch) verhaal van de patiënt. Ook wordt gecontroleerd op een aantal complementaire waardes. Deze testmethode geeft een uitslag waarbij de bloedwaarden van rode en witte bloedcellen maar ook trombocyten (hematologisch bloedonderzoek) worden weergegeven. Verder geeft de testmethode inzicht in optimale waardes qua vitaminen en mineralen en eventuele absolute tekorten.

De hiervoor beschreven testmethode als zodanig is niet wetenschappelijk onderzocht en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek. Wel blijkt in de praktijk dat heel veel patiënten zich herkennen in de uitslag en dat ongeveer 80% hiervan verbetering opmerkt als adviezen die samenhangen met de uitslag van de EMB test, worden opgevolgd. Eventuele suppletie adviezen die worden gegeven zijn wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd, bijvoorbeeld een B12 supplement bij een B12 deficiëntie of ijzer tabletten bij een wat te lage ijzerstatus.

Wat is Energetisch?

Alle cellen in het lichaam hebben een cel-eigen energetische waarde (trilling). Deze energetische waarde wordt via resonantie gemeten waarna een totaal overzicht van de fysieke en mentale gezondheid zichtbaar wordt. Het apparaat zendt een orgaan-specifieke trilling uit en ontvangt deze terug van het orgaan. Het verschil tussen het verzonden en ontvangen signaal wordt omgezet, waarna duidelijk te zien is hoeveel functieverlies er in een bepaalde cel is ontstaan. Bloed bevat ook energetische trillingen/waarde.

Ons lichaam geeft op trillingsniveau aan wat er nodig is om weer in balans te komen. ‘Alles is energie’, volgens Einstein en je energie zegt alles over jouw gezondheid en emotioneel welbevinden.

Welke energetische verstoringen van het lichaam kunnen worden aangetoond met de EMB test?

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasietbelasting
 • Schildklier
 • pH balans
 • B12 status en methylering (omzetting)
 • Vitaminen, mineralen, spoorelementen en vetzuren
 • Toxische belasting
 • Pathogene belasting (bacteriën, virussen, schimmels, parasieten)
 • Hormoonbalans
 • Stress parameters
 • Neurotransmitters
 • Pancreas (alvleesklier) insufficiëntie
 • Bepaalde voedingsintoleranties, zoals gluten, lactose/zuivel, soja, exorfine, suiker, tarwe, ei
 • Meridianen
 • Orgaan blokkades
 • Zware metalen belasting
 • Diverse overige Energetische blokkades, zoals bv. auto-immuun, ontgifting, electrosmog, kaakgewricht, tandheelkundig, medicatie, pesticiden, vaccinatie, zenuwblokkade, postviraal
 • Diverse verstoringen, zoals bioritme, early life stress, cortisol, ontstekingen, insuline resistentie, lekkende barrière darm

Tevens worden de reguliere waardes gemeten en geanalyseerd van o.a. bloedplaatjes en rode en witte bloedcellen.

Voor wie kan een EMB Test uitkomst bieden?
Voor iedereen die:
– open staat voor complementaire zorg en een holistische aanpak
– bereid is om leefstijl-, voeding- en suppletie adviezen op te volgen
– al een heel (regulier) traject bewandeld heeft en daar niet verder komt
– zich preventief wil laten screenen

Een juiste interpretatie van de EMB Test kan leiden tot zeer waardevolle inzichten en adviezen. Metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies voortkomende uit de EMB Test vervangen niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Het is een complementaire test en sluit uiteraard geen reguliere zorg uit. De praktijk laat zelfs zien dat het één een hele waardevolle aanvulling op het ander kan zijn.

Nina van der Burgt Orthomoleculair therapeut.

Voor meer informatie over de EMB test en/of het maken van een afspraak: www.gezondenbewust.nl/energetisch-morfologische-bloedtest-emb, of neem contact op met Nina van der Burgt via email: info@gezondenbewust.nl of op tel.nr. 06-29506218.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *