Mind

Zwangerschapsyoga met Roos Zwaans

Net mama worden kan veel van je vragen. Het is mooi, liefdevol maar ook zeker pittig! Je leven staat volledig op z’n kop. Voorheen had je de tijd aan jezelf. En nu? Tja tijd? die heb je soms te kort. Eerste of tweede kindje. Het maakt eigenlijk niets uit. het vraagt iedere keer weer aanpassen en zoeken naar een ritme dat bij jullie past. jezelf tijd en ruimte gunnen om aan je nieuwe leven te wennen is een cadeautje voor jezelf. De draad hoeft niet meer opgepakt te worden zoals deze was. Het moederschap doe je er niet zomaar even bij. Het is een waardevolle en zware taak die tijd kost. Geef jezelf de ruimte die je daar in nodig hebt. Het hoeft niet perfect. Er zijn, dat is wat telt!

Contact maken met je kindje Hoe pril de zwangerschap ook is er is altijd ruimte om contact te maken. Er groeit immers een klein wondertje in jouw buik. En dat kindje is zich van meer bewust dan wij denken. Het gevoel van het kindje wordt al vrij snel ontwikkeld. Mama worden begint immers niet op de dag dat je kindje geboren wordt. Ook het moedergevoel kan al een langere tijd aanwezig zijn. Jij mag een groeiproces aangaan naar het moederschap. Neem jouw kleintje daar in mee!

Contact maken met het kindje is niet voor iedereen vanzelfsprekend en voor sommige misschien ook spannend. Hoe doe je dat nou en hoe geef je ruimte aan dat contact?

Vertrouw op jezelf en wordt bewust van je lichaam. Het kan soms moeilijk zijn om al vanaf het prille begin contact te maken. Maar hij of zij is daar echt. In jouw buik, dicht bij mama. Ongeacht dat het daar nog lekker warm zit is het kindje toch echt al een lid van het gezin. Als moeder voel en weet je zoveel als je echt naar jezelf durft te luisteren. Laat de gedachtes die bij je opkomen los en geef je kindje ruimte om ook contact met jou te maken. Sta er voor open en oordeel niet. Wie weet heeft jouw kindje iets moois te vertellen.

Speel met je buik! Jullie kindje ligt heel dicht tegen jouw buik aan. Je kunt hem misschien al voelen of hij/zij reageert op jouw aanrakingen. Probeer daar mee te spelen. Wieg je buik, dans of til langzaam een kant op. Kijkend of jouw kindje daar op reageert.

Vind samen een fijne manier van communiceren. Misschien vind jij het prettig om tegen je buik en je kindje te praten, Met je buik te spelen, of gedachten te delen. Maar misschien ervaar jij wel hele andere dingen. Droom je veel of komen er plots gedachten in je op. Ervaar dat wat op je pad komt. Heb vrede met dat wat bij je past. Het is jullie manier van communiceren en dat is oké. Gun jezelf dat mooie proces dat aangereikt wordt.

Elke dag is een nieuwe dag Jouw kindje leeft in jouw buik en is zich grotendeels bewust van de gevoelens die er bij jou gaande zijn. Streef niet altijd naar positiviteit maar laat dat wat zich in jouw afspeelt er zijn. Observeer het en kijk er onbevangen naar. Niet iedere dag kan de beste dag zijn en ook mindere gevoelens helpen je meer bewust te worden. Communiceer met je kindje wat er gaande is en hoe jij je voelt. Zo neem jij jouw kindje mee bij het groeiproces.

ZING! Een zachte warme stem van mama die je in slaapt zingt. Wat ontzettend fijn. Halverwege de zwangerschap zijn de oortjes volledig ontwikkeld. Vind jij het lastig om te praten tegen je kindje? Zing dan een fijn liedje of gebruik een muziekdoosje om een liedje voor jouw kindje te draaien. Baby’s houden van herhaling en vinden dat ook fijn. Als je in de zwangerschap een bepaald nummer regelmatig draait, kan het zijn dat de baby het na de geboorte herkent. De baby associeert het geluid met de veiligheid uit de baarmoeder.

Bereid je kindje voor. Over en aantal weken of maanden zal jouw kindje echt geboren worden. Dat is niet niks en al dat wat gedempt werd door jouw buik zal nu ineens veel harder binnen komen. Bereid het kindje voor op wat hem/haar te wachten staat. Vertel over wie er in jouw omgeving zijn, hoe het kamertje er uit ziet of misschien vind jij het prettig om al kletsend het hele huis door te wandelen met je zwangere buik.

Papa ben jij daar ook?

Ook de papa (of nog een mama, alles kan en mag natuurlijk) is onderdeel van het proces. Jij draagt het kindje en bent al de tijd met dit kindje samen. Voor de papa is dit anders. Maar ook de papa kan zich voor bereiden. Masseer de buik van je partner, speel zachtjes met de buik, praat of zing er zachtjes tegen. Het kindje zal ook de stem van de vader herkennen. Het diepe stemgeluid kan het kindje veiligheid en rust bieden.

Nog meer kindjes in huis? Laat hun ook kennis maken met het kindje dat komen gaat. Geef ze de ruimte om te ontdekken wat er allemaal gaande is en bereid ook hun voor op de komst van het nieuwe gezinslid.


Gun jezelf, je partner en je kindjes een mooi proces van contact met het ongeboren baby’tje. Het zal jullie en de baby voorbereiden op zijn komst hier. Zoek een manier die bij jullie past en ben zacht en lief voor jezelf. Dan komt dit ook bij je kindje terecht. En zeg nou zelf: een beetje extra liefde kan toch nooit kwaad?

Zwangerschapsyoga Je leert om op een positieve manier naar de bevalling te kijken, je angsten te overwinnen en echt even aandacht te besteden aan dat kleine kindje in jouw buik. Je hebt geen yoga ervaring nodig. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

Partnerworkshop Partners hebben een belangrijke rol bij de bevalling. Ze moeten vertrouwen hebben in de vrouw en in het hele bevalproces dat ok uitstralen. Wil je echt iets betekenen voor je bevallende vrouw en weten wat je moet doen en een fijne ondersteuning bieden. Dan is een partnerworkshop ideaal. Op deze manier word je namelijk goed voorbereid en kun je een prachtige waardevolle bijdrage leveren aan de geboorte van jouw kind.

Mama&baby yoga Mama& baby yoga is speciaal voor vrouwen die net een kindje hebben gekregen. Opeens is je leven anders. In de periode die achter je ligt is er een hoop veranderd. Er is een nieuwe wereld voor je pen gegaan. Het moederschap! De lessen helpen bij het vinden van een nieuwe balans en ondersteuning van het lichamelijke herstel. Het is een liefdevol manier om contact te maken met je lijf en de balans te vinden tussen jou eigen behoeften en die van de baby. Samen met je baby de cursus Mama en Baby doe is plezier voor twee. Het zijn zes wekelijkse lessen na je bevalling.

Genieten k geniet van het leven en laat me inspireren door al het moois wat het te bieden heeft. Ik voel me gedreven wanneer ik werk aan persoonlijke groei. Ik bied graag een warme helpende hand en ben oprecht geïnteresseerd in dat wat jou gelukkig maakt.

Passie Ik geloof er in hoe meer mensen vanuit hun hart leven, hoe mooier de wereld wordt. Als het gaat over bewustwording en tot de kern van jezelf komen begint het bij mij te bruisen. Het is dan ook mijn passie om mensen te begeleiden om in hun eigen kracht te komen staan.

​Naast dat het leven en de mens mij enorm kan inspireren heb ik drie fantastische inspirerende geliefde thuis zitten. Mijn man Teun en mijn dochters Maan en Veer. De bevalling van mijn dochter ervoer ik als oer krachtig en inspirerend. Prachtig om te mogen ervaren hoe sterk je lichaam en geest zijn. Een zwangerschap en de geboorte is dan ook een hele mooie en bijzondere periode in het leven van de moeder maar ook van de baby. Mijn wens is dat iedere vrouw dit zo mag ervaren en hier later met een fijn gevoel aan terug kan denken.

Zwanger Hier werd het idee geboren. Mijn wens werd groter dan ooit te voren. Na 7 jaar begeleiding te hebben geboden in de gehandicaptenzorg ontstond er opnieuw een vonkje om een andere manier van begeleiden op te zoeken. De zwangere vrouw en het bijzondere proces van de zwangerschap en de bevalling trok mij enorm na de bevalling van mijn dochter. Na een omscholing ben ik nu dan ook aan de slag als zwangerschapscoach. 

In de lessen zwangerschapsyoga die ik geef wordt er dan ook ruimte gegeven om op jezelf, de zwangerschap en op de baby te concentreren. Zodat jij als zwangere lekker kunt ontspannen en jezelf de rust en ruimte kunt geven om een mooie zwangerschap en bevalling tegemoet te gaan.

Ben je zwanger? Wil je ook graag de yoga lessen volgen bij Roos Zwaans?

Meld je aan of kom langs voor een proefles.

Nieuwe markt 3 C Uden

06 83205887

www.rooszwaans.nl

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *