Mind

Een bijzondere locatie Gastenverblijf Het Voorhuis

Midden in het prachtige natuur gebied van Brabant vind je de historische boerderij ‘Gastenverblijf Het Voorhuis’. Een boerderij met een uniek karakter. Het is er knus en sfeervol. Je ziet dat elk plekje met liefde en aandacht is ingericht. Een locatie waar je bijzonder kunt overnachten, Een locatie waar je workshops kunt geven. Een locatie waar bedrijven kunnen vergaderen

Hier willen we graag meer over weten en we vragen Thea van Leeuwen, de eigenaresse, of ze ons een rondleiding wilt geven.

Jullie wonen hier zelf ook?

“Ja, we wonen hier zelf ook. Het Voorhuis is het originele woonhuis van deze grote boerderij, zelf wonen we in het stalgedeelte dat we zelf hebben verbouwd. Deze plek zit al sinds eeuwen in onze familie.”

Ik zie dat het gastenverblijf twee voordeuren heeft. Hoe kan dat ?

“Wat leuk dat je dat is opgevallen! Dat is eigenlijk wel een bijzonder verhaal. De authentieke voordeur van gastenverblijf staat eigenlijk aan de achterkant van het huis vanaf de weg gezien. Het huis staat in feite omgedraaid.”

“Voorheen stond hier een authentieke Brabantse langgevel boerderij, die is helaas afgebrand in 1947 vanwege een omgevallen olielamp waardoor het stro meteen vlam pakte. Mijn oma en opa hadden net de boerderij volledig gerestaureerd waardoor hun spaarcenten op waren. Mijn opa zag het niet meer zitten om hier te blijven en wilde emigreren naar Canada om daar een nieuwe boerderij op te starten. Je kon in die tijd subsidie aanvragen om te emigreren, echter was mijn oma niet van plan om te vertrekken, en riep heel standvastig: “mijn wortels liggen hier, ik ga hier nooit weg!”. Zodoende werd er een nieuwe boerderij gebouwd op deze plek met hulp en geld van vrienden, familie en de kerk. Je zou het nu crowdfunding noemen. De kerk had echter wel één voorwaarde; de voordeur moest naar de kerk gericht zijn.! De deur die we nu als voordeur gebruiken voor onze gasten is dus eigenlijk de achterom van vroeger.”

Die boom bij dat tuinhuisje

“Deze berkenboom staat er al zo lang als ik weet. Het is een prachtige sierlijke ranke en fiere boom. Gasten zitten heel graag in het hoekje bij deze boom. Tijdens stilte en retraite dagen worden er onder deze boom ook klankmeditaties gegeven. Sommige gasten geven aan dat ze tijdens de meditatie ervaren dat de boom tegen ze praat. Ik geniet er ook elke dag van hoe prachtig ze is en hoe mooi ze mee verandert met de 4 seizoenen.”

Je gaf aan dat het gastenverblijf bijna elke weekend vol zit met mensen uit de randstad. Hoe reageren zij op de leuke, originele inrichting binnen in het huis?

“Werkelijk geweldig! Gasten ervaren direct rust omdat ze het gevoel krijgen, dat de tijd hier stil heeft gestaan, terwijl het comfort van nu zeker aanwezig is, de stijl karakteriseert zich in een combinatie van vintage, duurzaam en hip.”

Er is een ook extra ruimte waar je fijn ongestoord kunt werken. De flexwerkplek. Komen hier veel mensen werken?

“Ja, regelmatig ontvangen we bedrijven voor teamdagen en hei-sessies. Of we ontvangen een schrijver die in alle rust en stilte ongestoord kan werken, of een ostheopaat die hier assessments kan afnemen zonder gestoord te kunnen worden. De ruimte leent zich dus voor een heel divers publiek.” ‘Van ICT bedrijf, tot KeyWe organisatieontwikkeling, een verloskundige praktijk of zelfs huisartsen in opleiding welke verbonden zijn aan het UMC.”

Het is ook een fijne vergaderlocatie. Plus Herpen is centraal gelegen, dichtbij de A50. Wat is de reactie van werknemers als ze hier vergaderen?

“De locatie maakt ons heel makkelijk bereikbaar. Dit is voornameljjk fijn als je met een team moet verzamelen wat verspreid over het land gevestigd zit. Onze gasten vinden het ook fijn dat we midden in het groen liggen, ze kunnen namelijk zo even de natuur inwandelen om hun hoofd leeg te maken , nieuwe ideen opdoen óf om goede gesprekken te voeren ondertussen genieten van prachtige natuur. Je kan zelfs in je lunchbreak even met onze pony’s er uit lopen.”

En verzorgen jullie dan ook de lunch ?

“Ja, we maken alles zo veel mogelijk vers vanuit de eigen groente en fruitpluktuin. Uiteraard aangevuld met lokale seizoensgebonden en streekproducten, Ook kun je ervoor kiezen om zelf je lunch te maken met groente en fruit wat je net zelf hebt geplukt.”

Er worden hier ook stilte retraites gegeven. Wanneer is er weer een stilte en retraite dag?

Dinsdag 23 maart 2021 zal er weer stilte en retraite dag worden georganiseerd. In het voorjaar 20 april tot 22 april organiseren we een tweedaagse stilte retraite. Op de website staan alle datums www.gastenverblijfhetvoorhuis.nl

Sommige ondernemers willen graag een workshop geven maar hebben de ruimte niet. Jullie verhuren deze locatie aan ondernemers voor workshops?

“Ja, ook dat is mogelijk. Een ochtend of middag kan men hier de ruimte huren, binnen en buiten, en de workshop geven aan grote groepen of kleine groepen.”

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt mogen ontvangen over het ‘gastenverblijf Het Voorhuis’?

“Dat we de gasten blijven verrassen, men niet uitgekeken raakt en dat ze zo kunnen genieten van de uitgestrekte tuin met vuurplaats en de diverse hoekjes en zitjes.

We hebben zelfs gehoord dat gasten zich in Zuid-Frankrijk waanden!”

Ben je op zoek naar een unieke locatie midden in de natuur voor je workshop, coaching, vergadering of evenement?

Of wil je graag je eigen werkplek creëren in een rustige omgeving?

Of heerlijk overnachten op een bijzondere locatie?

Neem dan contact op met Thea van Leeuwen.

Gastenverblijf Het Voorhuis

Erfdijk 20

5373 KV Herpen

06 22822934

www.gastenverblijfhetvoorhuis.nl

Deel dit op social media 🙏

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *