Mind

OUD-COUVEUSE KINDEREN EN HUN KWETSUREN

De eerste 7 jaar van ons leven nemen we alles waar met ons gevoelsbrein. Alles wat er in de eerste 7 jaar van ons leven gebeurt kan een grote impact hebben op de rest van ons leven.

We kunnen immers nog niet beredeneren, we kunnen alleen maar voelen.

Emoties zoals teleurstellingen, verdriet, angst, schaamte, vreugde, woede kunnen we als klein kindje verwerken of we slaan het onverwerkte gevoel en de herinnering ergens op in ons lichaam en die uiten zich later vaak als spanningen in het lichaam.

Een voorbeeld van het verwerken en ontladen van spanningen: Jouw moeder of vader die jou op schoot neemt nadat je bent gevallen en je heel hard huilt.

Vervolgens voel je stevige armen om je heen, en hoor je lieve troostende woordjes in je oor, en het huilen wordt al minder. Je voelt je veilig bij je papa of mama en na een tijdje kom je weer helemaal tot rust. Je krijgt een dikke zoen en vervolgens spring je van schoot en gaat weer verder met spelen. De spanning die je op liep door het vallen, is door het ontladen omgezet naar ontspanning.

De spanningen in het lichaam die niet de kans hebben gekregen om zich te ontladen, kunnen in je volwassen leven een rol gaan spelen.

Verbindingscoach Natascha Zegers heeft zich gespecialiseerd in oud-couveuse kinderen. Ze is zelf ervaringsdeskundige en een maand te vroeg geboren. Ze lag daardoor drie weken in een couveuse zonder haar moeder/ ouders. De verbinding werd abrupt verbroken waardoor ze onthecht raakte van haar moeder. In 1970 was de zorg nog ontwetend over de emotionele gevolgen hiervan.

Natascha Zegers: “Door de inspirerende mensen die mij in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling hebben begeleid ben ik psychosociaal therapeut en verbindingscoach geworden. Zij waren oprecht in mij en mijn innerlijke wereld geïnteresseerd en ik voelde me eindelijk gehoord en gezien en welkom met mijn innerlijke wereld. Ze waren liefdevol aanwezig en hielpen mij alsnog mijn “oude kwetsuren” te laten zien, voelen en ervaren. En zo kwam ik opnieuw uit bij mijn behoeften en verlangens, in mijn hart!

Er ging een wereld voor me open waarin ik voelde dat ik de keuze had om te doen wat ik graag wilde doen omdat het goed voelde vóór míj. Inmiddels luister ik naar mijn intuïtie, durf ik kwetsbaar te zijn omdat ik me veilig voel en vertrouwen heb in mezelf. Als ik me afgewezen voel, dan voel ik direct de onrust in mijn lijf en stel ik mezelf gerust en breng het in verbinding met de ander als ik dit nodig vind.

KRACHT
Mijn kracht is dat ik zelf ervaringsdeskundig ben in te vroeg geboorte kwetsuren, en kwetsuren in de vroege jeugd. Ik geef de cliënt aandacht en ruimte om er te zijn met alles wat er is, zonder oordeel. Ik erken wat er is, luister naar wat zichtbaar wordt in het verhaal van de cliënt én kijk qua spanning naar diens lichaam. Vervolgens deel ik dit met de cliënt en laat ze hierbij stil staan om er zelf naar te kijken en zich ermee te verbinden zodat het doorvoeld kan worden en ik ondersteun daar waar nodig en gewenst is.

LEVENSLES
Dat ik niet mijn geboorte trauma ben, maar de onvoorwaardelijke liefde en levensvreugde, welke tijdens de 1e hartslag mijn hart binnen ging, die alles waarneemt. Ik ben een ziel/lichtwezen die bewust gekozen heeft om levenslessen te leren hier op aarde en mijn te vroege geboorte was het kwetsuur waardoor ik mij hier weer bewust van ben geworden. Ik voel me zo enorm bevrijd!

MISSIE
Om oud-couveusekinderen en mensen met kwetsuren in hun vroege leven te inspireren om in verbinding te gaan met hun oude kwetsuren. Je kwetsuren nodigen je juist uit om gevonden en doorvoeld te worden zodat er rust en ruimte ontstaat waarin je de vrijheid ervaart om je eigen keuzes te gaan maken.

VOELEN
Het is je geboorterecht om te voelen (2e chakra, onderbuik) en te luisteren en handelen naar je behoeften en verlangens! Hoe zou het voor jou zijn om jouw gevoelens, emoties, behoeften en verlangens in verbinding te brengen met de mensen om je heen én dat zij naar jou zouden luisteren en jou tegemoet zouden komen?

Met mijn manier van zijn en werken wil ik jou inspireren om weer in verbinding te komen met jezelf. Om vanuit liefde voor jezelf en in vertrouwen naar je eigen behoeften en verlangens te leren luisteren en ze te vervullen. Weet dat je welkom bent met alles wat er is.

Verbindingscoach Natascha Zegers
https://nataschazegers.nl/
Bel: 06-43831455
Houtstraat 6 D Oss

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *