Mind

Natuur-retraite

Een retraite helpt je om even terug te komen bij jezelf. Het geeft je de mogelijkheid om tijd met jezelf door te brengen. Of juist even tijd samen met je partner.

Even weg van alle hectiek en drukte die het leven soms met zich meebrengt. In de stilte kun je jezelf afvragen: klopt het nog wat ik aan het doen ben? Zijn er spanningen in mijn leven? Waar loop ik tegen aan?

Neem de tijd om te voelen wat er zich in je leven afspeelt. En waar kan dat beter dan midden in de natuur!

Een wel heel bijzondere natuurretraite kun je beleven in het prachtige natuurgebied van de Maasheggen, dicht bij Boxmeer. Hier staan twee houten tiny houses midden in de natuur. Door de fantastische grote glazen voorgevel kijk je uit op het idyllische landschap. Een prachtige sterrenhemel in de nacht. Fluitende vogeltjes in de ochtend. De heerlijke geur van groen. Alle ingrediënten voor rust en ontspanning.

De retraite begint van maandag tot donderdag en is een combinatie van ontspanning, beweging, zingeving en bewustwording.

Er is een ochtend waar je je kunt inplannen voor een wandelsessie met wandelcoach Marieke. Samen kun je bespreken waar je eventueel tegenaan loopt in je leven. Een wandelcoach kan je bewust maken en door de juiste vragen te stellen een heel ander perspectief laten zien.

Op een ander moment ga je op stap met de schaapherder en zijn kleine kudde. De herder vertelt over zijn dieren en leert je hoe je zelf schapen kunt drijven. De border collies Edge en Kate laten zien wat ze kunnen. Je voelt je heel dicht bij de dieren en bij de natuur.

Ook kijk en luister je in deze vier dagen naar: ‘een vertelling’. Licht is een verhaal in woord, beeld en muziek over het grote geheel van onze aarde met alles wat er leeft. In dat verhaal kan niets of niemand gemist worden, ieder speelt zijn rol, ieder is even belangrijk. Het is tegelijk bemoediging en een oproep: zonder jou is de wereld niet compleet.

Boerderij de Schutkooi is kleinschalig en biologisch. Alle elementen van de natuur zijn even belangrijk. Mens, plant en dier. In de rondleiding legt boer Eric alles uit over de filosofie van de Schutkooi. Ook is er een mogelijkheid om een afspraak te maken om te kijken naar het melken of kaasmaken. Dit alles samen maakt deze retraite een bijzondere ervaring.

Je kunt in deze vier dagen heerlijke lange wandelingen maken in de Maasheggen. Er is genoeg vrije tijd om te genieten van de prachtige natuur en de rust in deze retraite.

Wil je graag deze retraite boeken of hier meer over weten neem dan contact op.

www.schutkooi.nl

Veerweg 3

Vortum- Mullem

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *