Mind

Acces Bars wat is het…en wat doet het?

Acces Bars werd in de jaren negentig geïntroduceerd door Gary Douglas. Het bestaat uit 32 drukpunten (bars) door en om het hoofd. Hier zijn al je vastzittende gevoelens, gedachten, ideeën en overtuigingen opgeslagen.

Ieder drukpunt staat voor een specifiek context in je leven.

Zo heb je drukpunten die staan voor het lichaam, geld, controle, communicatie, vreugde. verdriet, dankbaarheid, daadkracht, heling, veroudering, creativiteit, etc.

Door deze drukpunten zachtjes aan te raken, in verschillende combinaties, ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. De natuurlijke energiestroom van het lichaam wordt dan hersteld. Hierdoor ontstaat er rust in je hoofd en komt er ruimte en ontspanning in je lijf.

Je haalt hiermee als het ware oude blokkades weg en er treden veranderingen op fysiek of mentaal.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een Acces Bars behandeling invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Hersenactiviteit kan gemeten worden aan de hand van hersengolven. Kleine elektrische stroompjes die meetbaar zijn via het aantal trillingen of golven per seconden. Ze kunnen worden opgedeeld in vijf categorieën.

-Gamma-golven, deze golven komen voor bij sterke mentale activiteit zoals bij problemen oplossen en studeren.

-Beta-golven komen voor wanneer je actief bezig bent en zorgen ervoor dat je je kunt concentreren. Wanneer er een teveel aan dit soort golven is, ervaar je stress.

-Theta golven zijn aanwezig als je creatief bezig bent. Ze komen ook vaak voor tijdens de REM-slaap, de fase waarin je droomt. Deze slaapfase heb je nodig om gebeurtenissen van de dag te verwerken.

-Alfa-golven zijn actief wanneer je ontspannen bent, bijvoorbeeld tijdens het slapen, dagdromen of mediteren.

-Delta golven ervaar je tijdens een diepe slaap. Voor en na de REM slaap. Ze worden ook in verband gebracht met het herstelstadium van het lichaam waarin nieuwe cellen worden aangemaakt.

Tijdens een Acces Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta. In de Thetafase kun je veranderen aanbrengen in vastgezette patronen, overtuigingen, emoties en meningen.

Marca, van de praktijk Emotionele Detox, heeft een sfeervolle praktijk in Erp. In haar coachingtrajecten werkt ze met de journey-methode. Sinds een paar maanden geeft ze ook Acces Bars behandelingen en met veel succes. Door mijn werk ben ik vaak druk in mijn hoofd en ik ben benieuwd naar de ervaring met Acces Bars.

Ik leg haar uit dat ik soms veel stress ervaar. Ik moet zoveel van mezelf. In de ochtend mediteer ik, maar op het einde van de dag ben ik daar echt te moe voor.

“’Even tot rust komen, daar zal Bars je bij helpen”, zegt ze. “Nu ‘moet‘ even niks”.

Als ik ga liggen op de massagetafel met een dekentje om mij heen, plaatst Marca haar vingers op mijn voetzolen. Ik voel mij meteen geaard. Ze heeft een sterke energie, merk ik.

Dan begint ze bij de drukpunten op mijn hoofd. Heel zachtjes voel ik haar vingers. Mijn buik begint te rommelen en ik weet dat dit een teken is dat de energie stroomt.

Dan begint mijn rechterbeen en grote teen te kriebelen. Ik moet er een beetje om lachen. Grappig, dat door bepaalde drukpunten op mijn hoofd, mijn grote teen begint te kriebelen. Ik voel me steeds meer ontspannen worden. Ik ben zelfs zo ontspannen, dat ik even in slaap val. De behandeling van anderhalf uur vliegt voorbij.

Als ik mijn ogen weer open, zijn er geen gedachtes. Ik voel me heerlijk ontspannen en uitgerust.

Bij het opstaan ben ik erg verbaasd. Ik had Marca niet geïnformeerd over mijn rugpijnklachten omdat ik niet verwachtte dat Acces Bars hierin kon helpen. Het wonderbaarlijke is, dat na de behandeling mijn rugklachten weg zijn. Ik kan het bijna niet geloven.

Bijna een wonder dat na één behandeling de pijn weg is. Als ik Marca vertel over dit wonder legt ze uit dat het lichaam bepaalt waar de energie heen stroomt, daar waar het nodig is.

Ik heb nu lijfelijk kunnen ervaren wat Acces Bars voor je lichaam doet.

Acces Bars is voor iedereen met vermoeidheidsklachten, stress, depressieve gevoelens, angsten, migraine, ADHD, burn-out. Het is een methode die je brein direct ontspant en balans brengt in prikkelverwerking.

Het zorgt onder meer voor het loslaten van oude gedachten, beperkte ideeën, emoties en patronen waardoor je vrijer in het leven komt te staan. Door het ontladen hiervan gaat de energie weer stromen in je lichaam.

Wil je ook een afspraak maken, neem dan contact op met Marca de Greef.

Emotionele Detox / Life Coaching en Healing

Magrietstraat 17

Erp

Telefoon: 06-50462146

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *