Mind

Je ogen sluiten en voelen wat aandacht vraagt

Aangeraakt en geraakt geworden. Het lichaam vertelt zijn eigen verhaal.
Je lichaam heeft een geheugen. Als je met aandacht en liefde aangeraakt wordt, wordt ook je hart, je geschiedenis, met daarin de pijn, de verlangens en het bewustzijn geraakt.
Massage verbetert de bloedcirculatie, stimuleert het immuunsysteem en verlaagt het stress hormoon cortisol. Spierspanningen worden losgelaten en je ervaart een gevoel van welzijn.
Massage heeft een positieve invloed op je immuunsysteem en is een doeltreffende manier om zowel je lichamelijke als je psychische gezondheid te bevorderen.


“Luisteren naar het fluisteren van je lichaam,” zegt Natasja zelf zo mooi. Masseur van de massage praktijk Natasja Bloemen.


“Door aandacht te geven aan je lichaam, ga je uit je hoofd. Bij het masseren geef ik ook altijd de tip: volg met je gedachte mijn handen.”


‘Lichaamsbewustzijn’ dat is wat er gebeurt in de massage praktijk van Natasja bloemen.


Wanneer ben je begonnen met masseren?

“Eerlijk gezegd raakte ik vroeger als kind al iedereen aan. Automatisch ging mijn hand op iemands arm of been. De ander voelen ging bij mij op een hele natuurlijke manier.”
Toch ben ik pas op latere leeftijd de massage opleiding gaan volgen. Toendertijd heb ik de studie tandartsassistente gevolgd en dat werk heb ik jaren gedaan.
Nu volg ik mijn hart en het voelt niet als werk. Dit is mijn passie.
Waarom heb je gekozen voor de HBO opleiding HOLOS in Utrecht?
“Omdat zij uitgaan van een holistische kijk op het menselijk lichaam. Alles is met elkaar verbonden. Dat boeit me enorm.”

Wie komt er bij jou voor een massage?


“Dat varieert enorm. De jongste is 17 en de oudste 85 jaar. Maar de meeste zijn tussen de 30 en 60 jaar. Ik merk vooral nu dat er meer behoefte is aan een massage . Mensen ervaren meer stress in deze corona tijd.
Ook alleenstaande en mensen die nu weinig bezoek ontvangen en geen knuffels krijgen wegens corona kunnen enorm veel baat hebben bij de aanraking van een massage.”


Dat is mooie oplossing in deze anderhalve meter samenleving en weinig lichaamscontact. Toch kan ik me ook voorstellen dat sommige mensen een massage als een hoge drempel zien. Door schaamte. Of omdat men het moeilijk vindt om aangeraakt te worden door een onbekende. Hoe ga je daarmee om?


“Op de massage tafel ligt men altijd met een handdoek over zich heen. Niet helemaal naakt.
Ik leg eerst mijn handen op de handdoek en vraag hoe dat voelt.
Wij beide wennen aan elkaar als mijn hand op je rug rust.
Voelt dat goed, dan pas begin ik langzaam te masseren.
Alles gaat altijd in overleg wat goed voelt en wat niet.
Je voelt een klik. Je voelt dat het vertrouwen groeit. Alleen dan ga ik verder.
In alle rust en in het tempo van de klant. “


Je geeft ook zwangerschapsmassage kun je daar iets meer over vertellen?

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in jouw lichaam. Deze verandering kan klachten veroorzaken zoals bekkeninstabiliteit, vochtophoping in de armen en benen, klachten in de onderrug en klachten
rondom de schouderbladen. Een zwangerschapsmassage kan dan uitkomst bieden. De massage werkt kalmerend, verlicht de klachten en helpt het lichaam zich te herstellen. Hormonaal verandert er veel in de
zwangerschapsperiode. Een massage kan rust bieden op emotioneel gebied.
Zwangerschapsmassage verbetert tevens de doorbloeding waardoor er meer voedingsstoffen en zuurstof beschikbaar komen voor het kind. Kortom, een zwangerschapsmassage ontspan, vitaliseert en is een
weldaad voor moeder en kind. Je maakt nog meer contact met je kindje.”


Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt mogen ontvangen?

“Oh, jee. Die vraag had ik niet verwacht. Ik krijg vaak complimenten. Maar om er nu zo een te noemen vind ik moeilijk.
Deze week had ik wel een bijzonder mooi WhatsApp bericht ontvangen:

-Wat ik zo fijn vind aan jou: je zegt niet met woorden ‘ontspan maar’ of ‘adem maar dieper’ maar jouw handen en de bewegingen van jouw lichaam zeggen dat wel. Dat is fijn om te voelen’-


Ik zie ook veel kracht in jou. Wie is Natasja Bloemen nog meer?

“Dat hoor ik vaker dat mensen veel kracht in mij zien. Ik vind het moeilijk om over mezelf te vertellen. Ik ben, denk ik, wel ondernemend en houd van avontuur. Ik heb een kayak en ga zo veel mogelijk kayakken bij de Heeswijkse plassen. Mijn droom is ooit een kampeerbus te bezitten waar de kayak bovenop kan. En dan overal heen reizen.
Wandelen in de natuur doe ik ook ontzettend graag.”


Wat is je mooiste levenservaring?


“Het krijgen van 2 kinderen vind ik mijn mooiste levenservaring. Mijn kinderen zijn nu 18 en 19 jaar. Ze hebben me veel rust gebracht in mijn leven. Rust van binnen.”


Waar word jij blij van?


“Van het masseren dus en dansen op blote voeten bij Ecstatic dance. Twee uur aan een stuk alleen maar dansen. Daar word ik blij van.”

—————————————————————————————————————–

Wil je naar het lezen van dit interview een afspraak maken met Natasja Bloemen? Bel dan 06 51243498 www.natasjabloemen.nl

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *