Gezondheid

Wist je dat Padel spelen goed is voor je hersenen?

Padel is een balspel en dat betekent dat de sport snelheid bevat. Padel is gemakkelijker te leren dan tennis, omdat er minder fysieke kracht en technische capaciteiten worden gevraagd.

Dat heeft te maken met het feit dat de baan kleiner is. Ook heeft de bal minder snelheid dan bij tennis, waardoor de kans veel groter is dat je tegenstanders de bal kunnen terugslaan. Ten derde kunnen de wanden worden gebruikt waardoor de bal veel langer in het spel is.

Mentaal betekent de snelheid van veranderingen in padel, dat de hersenen meer en sneller moeten berekenen waar de bal zal komen en wat er moet gebeuren om de bal terug te slaan.

Je brein wordt hiermee uitgedaagd.

Meer uitdagingen betekent meer adrenaline in je hersenen. Meer uitdagingen aangaan betekent meer dopamine. Dopamine zorgt ervoor dat we ons tevreden en beloond voelen.

Je krijgt bij padel meer beloningen dan bij andere balspelen die technisch moeilijker zijn. Dat is de simpele reden dat als je eenmaal padel hebt gespeeld, je er gemakkelijker aan verslaafd raakt. Het is geen toeval dat mensen die padel proberen, het vaker en langer spelen dan welke andere sport ook.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *