Gezondheid

Vitaminen B helpt tegen een down gevoel en negatieve gedachtes.

Een down gevoel, negatief denken, en zelfs een depressie kan verholpen worden met vitamine B

Dit komt omdat vitaminen B12, B6 en foliumzuur zorgen voor het verbinden en afbreken van een aantal belangrijke stoffen in onze hersenen die onze geestestoestand beĆÆnvloeden.

Dopamine zorgt voor ons geluksgevoel. Dit stofje word in onze hersenen afgegeven als je iets leuks doet. Bijvoorbeeld met sporten, sex of voeding word er dopamine aangemaakt. Dit wordt bemoeilijkt bij een tekort aan vitaminen.

Serotonine is een stofje dat invloed heeft op je geheugen, je slaap, stemming en zelfvertrouwen.

Noradrenaline is vooral aanwezig om stress de baas te blijven. Het zorgt ervoor dat je bloeddruk omhoog gaat bij stress zodat er meer bloed in je hersenen komt en je dus helderder kunt blijven nadenken.

Bij een te kort aan vitaminen kunnen deze stofjes hun werk niet doen. Mensen kunnen dan geen stress aan, voelen zich down. Worden negatief. Raken depressief. Een vitamine 12 injectie kan door een dokter worden aanbevolen in bepaalde situaties. Of men neemt extra B supplementen.

Vitamine B12 speelt een belangrijke rol in onze geestelijke gezondheid. Het ondersteunt de normale aanmaak van de zenuwen. Het levert emotionele en mentale energie. B12 helpt je beter te concentreren en verbetert je geheugen.

Voor een veganist is het alleen mogelijk vitamine B12 via supplementen tot zich te nemen. B12 zit namelijk alleen in dierlijke producten zoals vis, vlees, kaas, eieren en melkproducten.

Wanneer je deze producten dagelijks eet krijg je genoeg vitamine B binnen. Mocht je dit niet dagelijks eten dan kun je je te korten aanvullen met voedingssupplementen.

Voel je veel stress in je dagelijkse leven, dan is het sowieso aan te bevelen je lichaam extra aan te vullen met vitamine B. Deze vitamine zorgt er dan voor dat alle neuro-transmitters hun werk goed kunnen doen.

Deel dit op social media šŸ™

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *